Kulusevski: "Nem tudtam kihozni magamból azt, ami bennem van"

kulusevski_2.jpgA nemrégiben Spurs szerelését magára öltő Dejan Kulusevski a tegnapi nap folyamán exkluzív interjút adott a Sky Sport Italia számára. A svéd játékos többek között beszélt a Juventusban vele történtekről, a Bianconeri mezében töltött időszak számára legfontosabb pillanatáról, valamint új állomáshelyéről, és a Premier League jellemzőiről.

Az átigazolási piac utolsó napján érkezett Kulusevski a Tottenham csapatához. A svéd játékos másfél év után hagyta el a Zebrákat, tizennyolc hónapos kölcsön formájában, meghatározott célok elérésével aktivizálódó vásárlási kötelezettséggel, melyek teljesülése esetén, összességében mintegy negyven millió eurónyi összegért cserébe váltott csapatot.

„Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi nem működött Massimiliano Allegrivel. Tényleg nem tudom, ám ez efféle dolgok előfordulnak a futballban. Kevesebb helyem volt, és nem tudtam kihozni magamból azt, ami bennem van. Az élet megy tovább, sok szép emléket szereztem, különösképp, ami az előző szezon végét illeti, mely nagyon jól végződött, ugyanis győztünk az Atalanta ellenében a Coppa Italia döntőjében" – jelentette ki a huszonegy esztendős játékos szavainak kezdeteként. 

„Így mentek a dolgok a Juventusnál, de boldoggá tesz, hogy most a Tottenhamnél játszom. Az első napomon láttam, miképp edzenek, és teljességgel lenyűgözött a dolog. Teljesen másképp játszák ezt a sportot a Premier League-ben, sokkal gyorsabb, intenzívebb, sok sprinttel, ráadásul fizikálisabb is. Gyakorlatilag itt nincs szabálytalanság. 

Gyermekkoromtól fogva szerettem volna kipróbálni magam az angol bajnokságban, mivel ez volt az első versenysorozat, melyet rendszeresen követtem a tévében, s most rendkívül boldog vagyok, hogy egy olyan városban élhetek, mint London, s egy olyan klubnál tevékenykedhetek, mint a Tottenham, ahol remek csapattársak és minden tekintetben kompetens szakemberek vesznek körül. 

Egyértelmű célom, hogy eredményesen szerepeljek a Sarkantyúsoknál, ezért pedig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy legjobb oldalamat mutathassam. Antonio Conte igencsak szívélyes fogadtatásban részesített, ám egyelőre nem kért tőlem semmi különlegeset, vagy teljesíthetetlent, csupán azt közölte velem, hogy szeretné, ha a jövőben csapata segítségére lennék, kiváltképp a támadások kivitelezését, felépítését, és befejezését illetően. 

A mester közölte velem, hogy egyelőre csak elhivatottan kell dolgoznom, s figyelnem kell társaim edzésmódszereit, valamint meccseken mutatott mozdulatsorait, annak érdekében, hogy minél hamarabb képes legyek beilleszkedni az együttesbe, valamint, hogy mihamarabb elsajátítsam a bajnokság futballjának alapjait, ami természetesen nem lesz egyszerű feladat, hiszen lehetetlen lenne ilyen rövid idő alatt átállni az Olaszországban látottaktól és tanultaktól az Angliában uralkodó követelésekre. 

A Southampton ellen elszenvedett vereséget követően Antonio Conte rendkívül dühös volt az alakulatra, azonban bennünk is hasonló érzések fogalmazódtak meg, mivel egyáltalán nem szerettünk volna kikapni, ahogy soha sem akarunk kudarccal levonulni a pályáról. Versenynaptárunk meglehetősen sűrű, elvégre háromnaponta pályára kell lépnünk, nekünk pedig a lehető legnagyobb nyugalommal kellene futballoznunk, hogy fokozatosan visszataláljunk a győztes útra, elérve alapvető célkitűzéseinket. 

Tisztában vagyunk vele, hogy el klubunk vezetősége és szurkolói a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók egyikének elérését várják tőlünk, s mi is ezt követeljük meg saját magunktól, ami természetesen rendkívül nehéz feladatot jelent számukra, viszont ennek ellenére is hinnünk kell abban, hogy képesek lehetünk elérni erre irányuló célunkat. 

Csapatunk nagyon erős kerettel rendelkezik, ebből kifolyólag pedig nem lehetnek előttünk különösebb akadályok. Mindez azt is lehetővé teszi számomra, hogy személyes jellegű célokat fogalmazzak meg a továbbiakra nézve. Úgy vélem, hogy ezek nem túlzottan jelentős dolgok, ugyanis én csak boldog szeretnék lenni úgy a pályán, mint azon kívül is, mellyel családomat is boldoggá akarom tenni. Ha jól érzem magam, jó formának örvendek, emiatt pedig képes vagyok találatokkal és gólpasszokkal segíteni együttesemet.

Nem tudom, hogy technikai szempontból mi lehet a legjobb tulajdonságom, ám abban biztos vagyok, hogy soha nem adom fel, ezért pedig semmi nem jelent számomra akadályt. Történjék bármi, én a továbbiakban is büszkeséggel viselem majd a Spurs szerelését, s felszegett fejjel fogok haladni az általam megkezdett úton" – összegzett Kulusevski.