Beharangozó – a Hellas Verona elleni meccs

loghi400x400hellas-verona-blu.pngA Milan elleni 0:0-t követően a Hellas Verona ellen lehet folytatni a pontok gyűjtését, és ez hazai pályán kötelezőnek is mondható. Annak tükrében, hogy a két milánói csapat egymás ellen szerepelt a jelenlegi fordulóban, s hogy a Milannak sikerült győzelmet aratnia az Interrel szemben, ennek fontossága különösen felértékelődik. A téli átigazolási időszak utolsó hete megmozgatta az állóvizet, a fiatal szerb csatár, Dušan Vlahović góllövőtudománya pedig szép tavaszt vetíthet előre. A televízióban a SPORT 2 tűzi műsorra a 20:45-kor kezdődő mérkőzést, melynek helyszíne az Allianz Stadium, játékvezetője pedig Luca Massimi lesz.

A bíró 1988. november 23-án született Termoliban, ahol jelenleg is él. Első élvonalbeli mérkőzése egy Sampdoria-Cagliari (1:0) volt, 2019. február 24-én. Összesen 175 meccset dirigált, ebből 12 volt Serie A-találkozó. A sárga lapok száma 717 és 53, a pirosaké 50 és 2, büntetőké pedig 50 és 5. A Juventusnak még sohasem vezetett, a Hellasnak viszont már háromszor is, érdekesség, hogy mindhárom alkalommal 2:1-es végeredmény született, ebből kétszer örülhettek, egyszer búsulhattak a mai vendégek. A győzelmek a Parma és a Crotone ellen jöttek össze, a vereség pedig az utóbbi gárdával szemben. Ezen kívül még a másodosztályban is vezényelt egy összecsapást a sárga-kékeknek, ott hazai pályán 2:0-ra kaptak ki a Lecce csapatától.

Az Adige-partiak jelen pillanatban a tabella 9. helyét foglalják el, 33 pontot gyűjtöttek eddig, legutóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, 1-1 döntetlen és vereség mellett. Keretük értéke 117,5 millió euró, ebből egyedül Giovanni Simeone tesz ki 17 milliót. Hat válogatott játékos van a keretükben, átlagéletkoruk 26,5 év. Torinóban a fekete-fehérek ellen egyetlen egyszer tudtak nyerni, 1963-ban az Olasz Kupa küzdelmei során 1:0-ra, ám az azóta lejátszott 36 mérkőzésen legalább az egyik pontot otthon tartotta Piemont büszkesége, belefoglalva egy 14 meccses győzelmi sorozatot, ami pont a tavalyi 1:1-el szakadt meg. Ezzel együtt hatszor tudtak pontot szerezni, és 35 alkalommal szenvedtek vereséget. A gólkülönbség 102:25, a századik találatot Cristiano Ronaldo lőtte, míg a párharc gólkirálya Roberto Bettega 7 találattal. A Hellasszal szemben három alkalommal is 6 gólig jutottak a Zebrák, legutóbb 2015-ben lett 6:1 a kupában, az akkori gólszerzők közül Álvaro Morata akár ma is betalálhat.

Massimiliano Allegri mester eddig 11 alkalommal vezette harcba csapatait a Butei ellen, 7-1-3 a mérlege ezen meccseken, a Sassuolo edzőjeként kétszer is győznie sikerült, a Milan élén kikapott azon az egy találkozón, amit ellenük tudhatott le, míg a Bianconeri trénereként kétszer érezhette a vereség keserű ízét, legutóbb az idei szezon őszi összecsapásán, ahol csapata 2:1 arányban vérzett el. Emlékezhetünk, hogy Simeone negyed óra leforgása alatt szedte ízekre az Öreg Hölgy védelmét, Weston McKennie pedig csak a 80. percben tudott szépíteni. Allegri mindhárom veresége 2:1 arányú lett egyébként, és a már említett 6:1-en kívül még aratott egy 4:0-ás győzelmet is a bajnokságban, szintén 2015-ben, ezen mérkőzésen Carlos Tévez tudott duplázni.

A Juventusnak öt labdarúgóját kell majd nélkülöznie a találkozót illetően, hiszen a koronavírusból felépülő Alex Sandro erőnléti okok, Federico Chiesa, Federico Bernardeschi, s Leonardo Bonucci sérülés, míg Manuel Locatelli eltiltás miatt fogja kihagyni a megmérettetést, míg Igor Tudor Giovanni Simeone, Martin Hongla, Gianluca Frabotta, és Paweł Dawidowicz szolgálataival nem kalkulálhat. 

A Juventus kötelékében 10 idényt eltöltő Igor Tudor egy évnyi sienai vendégjátékot kivéve stabil tagja volt az akkoriban pokoli erős kerettel rendelkező csapatnak, sőt a másodosztályból való visszajutásnak is részese volt. A horvát védő 1978. április 16-án született Splitben, és edzői karrierje 2011-ben a Hajduk Splitnél indult, az ifjúsági csapatnál, a felnőtt együttes irányítását pedig 2015-ben vette át, 69 összecsapáson kapva szerepet, majd görög és török kitérőt követően jutott vissza Olaszországba. A Galatasaray padján eltöltött 34 meccs már komoly értékmérőnek tudható be, s bár az Udinese élén letudott időszak még nem volt sikertörténet, mint ahogy Andrea Pirlo segítőjeként is hallani lehetett egymás meg nem értéséről, de amit a rövid újabb spliti szerepvállalást követően jelenlegi csapatával művel, azelőtt nyugodtan kalapot lehet emelni.

Tavaly szeptember 14-én vette a kezébe a karmesteri pálcát, és eddigi 21 összecsapásán 9-6-6-os mutatót rakott össze, legyőzve jelenlegi ellenfele mellett még a Laziót és a Romát is, de vezetett például a Milan ellen is a szünetben 2:0-ra, bár a második félidőben az Ördögök megfordították az összecsapást. General Max és egyben a Juventus ellen az őszi 2:1 volt az egyetlen rivalizálása, és kijelenthetjük, hogy komolyan helyt állt azon a meccsen.

A Sky Sport Italia a következő kezdőt várja a mai találkára. A védelembe visszatérhet Matthijs de Ligt és Danilo, valamint egyből a mély vízben találhatja magát a két új fiú, Denis Zakaria és Dušan Vlahović is.

juve_hellas_predicted_lineup.jpg