Commisso: "Vlahović ügynökei becstelen szélhámosok"

rocco_commisso.jpgA Fiorentina olasz-amerikai elnöke, Rocco Commisso a minap hosszabb nyilatkozatot adott klubja hivatalos csatornájának, melynek keretein belül megtette a maga értékelését a mercato utolsó napjaiban végbemenő Vlahović-ügylettel kapcsolatban, kijelentve, hogy a szerb futballista Violáknál töltött utolsó időszakában rendkívül tiszteletlenül viselkedett vele és a firenzeiekkel szemben, ezzel egyidejűleg pedig becstelen szélhámosoknak titulálta a Juventus friss szerzeményének ügynökeit is. 

"Nagyon keserű gondolatok kavarognak bennem, s rendkívül csalódottnak érzem magam, emiatt pedig meg kell állnom egy percre, s el kell töprengenem a múlton, a jelenen, illetve a jövőn. Úgy vélem, eddigi tetteimmel és viselkedésemmel, melyek követését természetesen nagy vonalakban megköveteltem a klubunknál dolgozó többi személytől is, megmutattam, hogy mely elvek alapján szervezzük tevékenységünket. Mikor megérkeztem Firenzébe, kész voltam minden energiámat és pénzemet a Fiorentina megerősítésébe és dicsővé tételébe fektetni, miközben soha nem hátráltam meg a kihívások miatt, éppen ezért pedig egyáltalán nem tudom elfogadni azon aljasságokat, sértegetéseket, valamint fenyegetéseket, melyek rám zúdultak az utóbbi napokban" – jelentette ki mondanivalójának kezdeteként a klub első embere. 

"Mint említettem, rendkívül csalódott vagyok, ez pedig arra késztet, hogy elgondolkodjak azon döntéseken, melyeket meghoztam a múltban, s melyekhez hasonló határozatokat minden bizonnyal meg kell majd hoznom a jövőben is. November végén amerikai orvosaim arra kértek, hogy ne utazzak Firenzébe, mivel bizonyos kezelésekre van szükségem, melyeket csak tőlük, s csak az Egyesült Államokban kaphatok meg, azonban én mégis elmentem Olaszországba, elsősorban azzal a szándékkal, hogy jobb belátásra bírjam Vlahovićot és képviselőit. Ahelyett, hogy közösen megoldást találtunk volna az ügyet illetően, ezen személyek viselkedése csak még jobban megbetegített, s hatalmas haragot szült bennem, elsősorban azon gesztusok, vagy éppen ezek hiánya miatt, melyeket felém gyakoroltak. Dušan még csak nem is köszönt nekem az utolsó néhány alkalommal, mikor láttuk egymást, ami értelemszerűen mélységesen lesújtott a múlt történéseinek ismeretében. 

A Vlahović-ügy elképesztően bonyolult volt, ugyanis a szerb szép lassan felbőszítette a szurkolókat, s maga ellen hangolta őket. Bár november végén környezetemmel megpróbáltuk újra felvenni a kapcsolatot képviselőivel a szerződéshosszabbítás újratárgyalásának érdekében, Dušan ügynökei becstelen, hazug szélhámosokként viselkedtek, akikkel hiába beszéltünk meg egy találkozót egy adott időpontban, nem méltattak bennünket arra, hogy el is jöjjenek az előre egyeztetett megbeszélésre. Ahelyett, hogy ezen személyek megpróbálták volna áthidalni az álláspontjaink között lévő távolságot, újabb és újabb, egyre teljesíthetetlenebb követelésekkel álltak elő, melynek alapján ügyfelüknek lassan már az évi nettó 4-5 milliós fizetés sem volt elegendő. 

Dušan évi nettó 8 millió eurós bért szeretett volna kapni, míg képviselői magasabb jutalékokat akartak kiharcolni maguknak, s azt kívánták, hogy egy jövőbeli eladás esetén 10%-ot kitevő részesedést kapjanak az átigazolási díjból, mely feltételek nyilvánvalóan teljességgel elfogadhatatlannak bizonyultak. A klub illetékesei több alkalommal is elutaztak Angliába, hogy egyes Premier League-klubokkal tárgyaljanak Vlahović megvételéről, azonban a játékos részéről folyton csak az elutasítással kellett szembesülnünk. Ez nagy valószínűséggel azért volt így, mert a támadó eddigre már megkötötte előzetes megállapodását a Juventusszal, melynek természetesen szerves részét képezte egy, a Fiorentina ellen folytatott, összehangolt és előre eltervezett lejárató kampány is. Dušan és a Juve most hazugságokat találnak ki rólunk, pusztán azért, hogy a mi bőrünk által gazdagodhassanak meg, ahogy az már a múltban is gyakran megesett a Violák egyes klubokkal való viszonyában. 

Magát az átigazolást egyébként kiváló üzletnek tartom, ám a mestermű megnevezés sem lenne túlzó rá nézve. A Fiorentina az utóbbi idényekben átlagosan 75 millió eurónyi bevételre tett szert, ekképp ezen művelet által gyakorlatilag kétszer akkora bevételre tehetünk szert, mint általában. A Vlahovićért kapott transzferdíj végösszege 80 millió euró körül lesz, melyet három szezon alatt kapunk majd kézhez, ez pedig nagyszerű alapot és lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy bátor terveket fogalmazhassunk meg a jövőt illetően. Egy olyan klubnak, mint a Fior, lehetetlen felvennie a versenyt olyan gárdákkal, melyek akkora anyagi háttérrel rendelkeznek, mint a Juventus, ilyen csekély bevételek mellett pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy drága igazolásokra adjunk ki 40-50 milliókat. Ez a realitás, nekünk pedig ezután is ennek talaján kell mozognunk" – összegzett Commisso.