Pradè: "Az ajtó a Juve előtt is nyitva áll Vlahovićot illetően"

prade.jpgA Fiorentina sportigazgatója, Daniele Pradè a minap rendkívül fontos interjút adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül átfogóbban beszélt a Violák legnagyobb sztárjának, a számos topcsapat mellett a Juventus által is élesen figyelt Dušan Vlahovićnak helyzetéről, leszögezve, hogy az ajtó mindenki előtt nyitva áll a szerb támadót illetően, akit egy megfelelő ajánlat, nevezetesen 70 millió euró folyósítása esetén akár már januárban is hajlandóak lennének értékesíteni egy érdeklődőnek. 

"Az átigazolási piac január 31-én fog bezárni, ekképp jelen pillanatban még nem beszélhetek arról, hogy ez a történet véget ért volna. Kijelenthetem, hogy klubunknál minden tekintetben profi szakemberek tevékenykednek, akik minden lehetséges forgatókönyvre készen állnak a mercato tekintetében, emellett pedig szeretném hangsúlyozni, hogy nagyszerű játékosmegfigyelőkkel rendelkezünk, akik folyamatosan értékelik az egyes piaci lehetőségeket, míg vezérigazgatónk, Joe Barone messzemenően kezében tartja a gyeplőt, ebből kifolyólag pedig alapvetően nincs miért aggódnunk" – szögezte le a SportItalia munkatársának. 

"Dušan Vlahović helyzete rendkívül komplikált, ugyanis az eddigiek folyamán igencsak fontos ajánlatokat kaptunk érte, melyeket természetesen annak rendje és módja szerint ki is értékeltünk. Leszögezném, hogy valóban nagyon-nagyon jelentős megkeresésekről beszélek, azonban mindezzel kapcsolatban nem voltunk képesek előrelépést tenni egyik, vagy másik irányba, mivel a játékos, továbbá Dušan képviselői semmilyen szempontból nem szolgáltak válasszal számunkra a szituációt illetően. 

Úgy gondolom, hogy a Fiorentina a kezdetektől fogva egyenes, valamint átlátható kommunikációt folytatott az ügy tekintetében, melyet egyebek mellett Joe Barone legutóbbi nyilatkozatai is alátámasztanak. A vezérigazgatónk által elmondottak alapján én magam is csak arról beszélhetek, hogy ajtóink továbbra is nyitva állnak az érdeklődők előtt, azonban úgy véljük, hogy a tisztánlátás érdekében mindenképpen tudnunk kell, hogy mik labdarúgónk, valamint az őt képviselő ügynökök további szándékai. Természetesen adott esetben arra is nyitottak vagyunk, hogy újratárgyaljuk Vlahović esetleges szerződéshosszabbításának feltételeit, azonban az érte kapott, rendkívül erős és meggyőző ajánlatok elfogadására is hajlandóságot mutatunk. 

Egy olyan klub, mint a Fiorentina, mely átlagosan évi 75 millió eurót kitevő bevételt generál, s egy ilyen nagy értéket képviselő futballistával rendelkezik, egészen egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ingyen, átigazolási díj nélkül veszítse el egyik legfőbb sztárját. A helyzet megoldásához mindenképpen meg kell értetünk, hogy mit akar a játékos, s hogy mit terveznek ügynökei, azonban az ajtók alapvetően mindenki előtt, még a sajtóban oly sokat firtatott és emlegetett Juventus számára is nyitva állnak. Vlahović természetesen egy hallatlanul fontos futballistának számít alakulatunknál, ugyanakkor klubunk érdekei még rajta is túlmutatnak. Együttesünk, játékosaink, továbbá edzőnk önmagukban is hatalmas értéket képviselnek, s kiváló tulajdonságokkal bírnak, emiatt pedig úgy gondolom, hogy nem beszélhetünk örökké csak egyetlen labdarúgóról. 

Hogy egyes források szerint Dušan a Juventust választotta? Ha ez így van, vezetőségünk tagjai továbbra is itt vannak, s bár természetesen nem az örökkévalóságig, de várnak a beérkező ajánlatokra. Elsősorban nem is magától a játékostól, sokkal inkább környezetétől szeretnénk konkrét válaszokat kapni a jövővel kapcsolatban, elvégre úgy gondoljuk, hogy ez szakmai tekintetben a legalapvetőbb minimum lenne egy adott futballitánk képviselőitől, aki egészen a közelmúltig nem is bizonyult stabil kezdőnek csapatunkban, s pusztán a mi személyes támogatásunknak és hitünknek köszönheti, hogy ezen a szinten tart. 

Mióta átvettük a klub irányítását, minden tekintetben hittünk Vlahovićban, akire már-már fiunkként tekintünk, s talán éppen e kötődés miatt nem tudjuk könnyen kezelni a jelenlegi helyzetet. Még egy ízben elmondhatom, hogy képviselői teljesen elzárkóztak a velünk való párbeszédtől, melyet egy olyan alakulat, mint a Fiorentina, semmilyen tekintetben nem engedhet meg magának. Nem veszíthetünk el egy ilyen fontos labdarúgót ingyen, ezért pedig továbbra is készen állunk a párbeszéd újrakezdésére, ugyanakkor ezt a történetet nem nyújthatjuk az idők végezetéig. Az eddig beérkezett ajánlatok közül mindegyik megfelelőnek számított, s kielégítőnek bizonyuló pénzösszegeket tartalmazott. Elnökünk álláspontja alapján az érdeklődőknek minimum 70 millió eurót kell adniuk Dušanért, az üzletbe pedig nem vonhatók be további játékosok, s nem lehet szó hosszú lejáratú kölcsönvételi szerződésekről sem. Az ajtók e pillanatban még nyitva vannak, ám csak és kizárólag e feltételek mellett" – összegzett Pradè.