Helyzetjelentés – a női csapat

noi_csapat_pomigliano_ellen.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az U19-ben továbbra is Covid19 miatti leállás van, az U23 pedig később játssza le idei első meccsét, így újfent a hölgyekre irányul csupán a figyelem. Akik ezt egy alapos 5:0-ás mészárlással hálálták meg a Pomigliano idegenbeli legyőzésével. Már a 13. percben, a Lina Hurtig ellen elkövetett szabálytalanság folyományaként a tizenegyespontra került a labda, de Martina Rosucci olyan vérszegényen végezte el a büntetőt, hogy a kapusról ki sem pattant a játékszer. Ugyancsak a hazai portás, Sara Cetinja volt az, aki egy ártatlan baloldali beadás után a saját kapujába ejtette a játékszert, vezetéshez juttatva a listavezetőt. Az első félidőben látottak alapján joggal mondhatjuk, hogy a 42. percben eldőlt a mérkőzés, amikor Hurtig közvetlen közelről a kapuba vágta a kapusról kipattanó labdát.

Így érkeztünk meg az 53. perchez, amikor is egy kapustól induló, pontos és gyors akció futott végig a pályán, aminek a végén  Valentina Cernoia a tizenhatoson kívülről lőtt laposan a bal sarokba. Ez a gól annyira megnyugtatta a fekete-fehéreket, hogy egy hasonlóan megkomponált akció után néhány minutummal később a negyedik találatot is bevitték, Barbara Bonansea révén. A 74. percben aztán újra a mészpontra került a labda, mert a kiugró Andrea Staškovát a mezénél fogva rántotta vissza Gaia Apicella, aki ezért piros lapot is kapott, de az egy perccel korábban csereként beállt Annahita Zamanian Rosuccihoz hasonlóan kihagyta a lehetőséget. A lefújás előtti pillanatokban egy szöglet után a középhátvéd, Sara Gama egy földre pattintott lövéssel beállította az 5:0-ás végeredményt, egy olyan meccsen, ahol a Juventus dominanciája vitán felül állt, és a hazai csapat még csak helyzetig sem jutott. A következő fordulóban a csapat hazai pályán a tabella 7. helyén álló Fiorentina csapatát fogadja majd.

Joe Montemurro mester ebben a felállásban küldte pályára övéit a mérkőzés kezdetén:

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy a hét folyamán Sara Gama és Martina Rosucci is 2024-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Gratulálunk, lányok, és további sok sikert kívánunk nektek!