Marotta: "Normális, hogy figyeljük Dybala helyzetét"

marotta.jpgA Juventus korábbi, valamint az Inter jelenlegi vezérigazgatója, Beppe Marotta a Nerazzurri tegnapi, Empoli elleni Coppa Italia-megmérettetését megelőzően rövidebb, ám annál fontosabb nyilatkozatot tett az olasz médiának, melynek keretein belül egyértelművé tette, hogy a Scudetto címvédői igen élénken érdeklődnek a Bianconeri két kiszemeltje, Davide Frattesi, továbbá Gianluca Scamacca iránt, mely mellett szót ejtett Paulo Dybala helyzetéről, valamint a milánóiak argentin megszerzésére vonatkozó, az utóbbi hetekben állandó pletykatémát jelentő esetleges terveiről is. 

"Mindenekelőtt szeretnék gratulálni barátomnak, Giovanni Carnevalinak ahhoz a munkához, melyet a Sassuolo vezetése, valamint a klub fiatal labdarúgóinak felfejlesztése terén fejtett ki az elmúlt esztendőkben. Egy olyan klubnál, mint az Inter, teljesen megszokottnak tekinthető, hogy odafigyelünk az egyes olasz alakulatok tevékenységére, illetve olyan kiemelkedő tehetségeire, mint Giacomo Raspadori, Davide Frattesi, vagy Gianluca Scamacca, mivel mindannyian együtt dolgozunk a Nerazzurri megerősítésén, s azt hiszem, jó úton járunk e téren elért eredményeink kamatoztatása, valamint Simone Inzaghi által vezényelt együttesünk játékosmagjának kialakítása felé" – szögezte le a Sport Mediasetnek adott interjújában. 

"Kijelenthetem, hogy személyes tekintetben nem rendelkezem ügynökökkel, ugyanakkor szerződésem meghosszabbításához nincs is szükségem képviselőkre, hiszen az Internél minden tekintetben férfiak munkálkodnak, akik között egyetlen pillantás is elég ahhoz, hogy felismerjék és megértsék egymás szándékait. A napokban beszéltünk Steven Zhang elnök úrral, ahol mindkét fél kifejtette, hogy örülne, ha a jövőben folytathatnánk a közös munkát. A jelenlegi időszak mindannyian számára boldognak és örömtelinek számít, ugyanis klubunk egy jelentős olasz együttes, valamint egy nagy nemzetközi presztízzsel bíró alakulat. Biztos vagyok benne, hogy az Inter hamarosan, az általa legmegfelelőbbnek vélt pillanatban meg fogja tenni kontraktusom kiterjesztésének bejelentését.

Az átigazolási piacon teljesen bevett szokásnak számít, hogy mikor egy olyan kaliberű topjátékos szerződése, mint amilyennek Paulo Dybala is tekinthető, lejár az idény végén, akkor a legnagyobb topklubok érdeklődést mutatnak az adott labdarúgó helyzete iránt, s adott esetben meg is keresik a futballistát, ajánlatot téve neki. Ez minden évben így történik, s számos labdarúgó volt már hasonló helyzetben karrierje során, ekképp nem hiszem, hogy bárkinek is meg kellene lepődnie az ezzel kapcsolatban felmerülő híreszteléseken. 

Kijelenthetem, hogy véleményünk szerint az Inter nagyszerű támadókat tudhat keretében, akikkel messzemenően elégedettek vagyunk, hiszen itt szereplő játékosaink mindegyike profi hozzáállást tanúsít úgy a pályán, mint azon kívül, ekképp pedig teljes mértékben megfelelnek vezetőségünk és szakmai stábunk igényeinek. Klubunknak minden tekintetben ambiciózusnak kell lennie a transzferpiacon, kiváltképp az egyes mercatók ideje alatt, emellett pedig az sem képezheti vita tárgyát, hogy igen magasra kell helyeznünk a lécet esetleges kiszemeltjeink tekintetében, ami akkor is igaz, ha végül nem sikerül szerződtetnünk egy-egy futballistát, hiszen a hangsúly nem a tervek megvalósulásán, hanem a próbálkozások számán van" – összegzett az olasz szakember.