Gentile: "Hiszek Dybala szavainak"

claudio_gentile_dybala.jpgA Juventus egykori klasszis középhátvédje, Claudio Gentile a minap hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül kifejtette véleményét a Bianconeri csapatkapitány-helyettesének, Paulo Dybalának helyzetével kapcsolatban, elmondva, hogy maximálisan hisz az argentin gólvágó által kijelentetteknek, emellett pedig szót ejtett az Öreg Hölgy szükséges erősítéseiről, s azon labdarúgókról is, akik képesek lennének acélosabbá varázsolni az olasz rekordbajnok keretét. 

"A fiatal olasz labdarúgók némelyike érdekes, ugyanakkor messzemenően kifizetődő választást jelenthet a Bianconeri számára, elvégre minden együttes számára alapvető fontosságú, hogy keretében megtalálhatóak legyenek olyan tehetségek, akik később a klub, valamint a csapat oszlopaivá válhatnak. Természetesen ezt illetően igen körültekintően kell válogatni, ugyanis a múltban nemegyszer előfordult, hogy egy nagy reménység két-három évvel felfedezését követően már jelentősen visszafejlődött, emiatt pedig a szakembereknek nagy óvatosságra kell törekedniük a játékosok kiválasztásánál, s karakterisztikájuk felmérésénél" – fogalmazott a Tuttomercatowebnek adott interjúja során.

"Általánosságban véve a szakembereknek mindenképpen figyelniük kell arra, hogy egy olasz alakulat kötelékében számos olasz futballista kapjon helyet, ugyanis mikor a külföldi játékosok megszerzésére fektetjük a hangsúlyt, saját fiainkat gátoljuk meg a fejlődésben, s ezzel önnön nemzetünk jövőjét tesszük kockára. Természetesen gyakran előfordul, hogy a más országokból igazolt labdarúgókat még abban az esetben is többre tartják klubjaiknál, hogy posztjukon kiváló olasz játékosok is a mesterek rendelkezésére állnának, azonban az egyes sportigazgatóknak véleményem szerint már csak puszta meggyőződés alapján is az itáliai fiatalok közül kellene válogatniuk. 

A Juventus e tekintetben szerencsésre kezd visszatérni a helyes útra, s a jelek szerint az Öreg Hölgy vezetősége el is kötelezte magát e nyomvonal folytatása mellett, ugyanakkor a Bianconerinek sokrétű felméréseket kell végeznie egy-egy labdarúgó szerződtetése előtt, s elsősorban olyan fiatalokat kell igazolnia, akik már rendelkeznek némi meccsrutinnal, ám továbbra is nagy fejlődési lehetőség lakozik bennük. E tekintetben megítélésem szerint Gianluca Scamacca jelenti az egyik legizgalmasabb opciót, akinek, amennyiben Torinóban folytatná pályafutását, első ízben azt kellene megtanulnia, hogy a Juventusnál a győzelem a legfontosabb, ezért pedig mindig 100%-ot kell nyújtania. 

Paulo Dybala tekintetében őszintén szólva egyelőre nagy érdeklődéssel várom a további fejleményeket, ugyanis nem világos számomra, hogy a felek között a játékosnak megítélendő pénzösszeg, vagy a futballista szerepével kapcsolatos kérdések jelentenek-e vitás pontot. Úgy vélem, hogy a Juventusnak legfeljebb egy hónapon belül döntenie kell arról, hogy mit szeretne kezdeni az argentinnal, azaz a klubnak végérvényesen és visszavonhatatlanul el kell köteleznie magát a labdarúgó értékesítése, vagy megtartása mellett. Remélem, hogy Dybala a továbbiakban is a fekete-fehérek szerelésében futballozhat majd, s a klub képes lesz áldozatot hozni saját jövőjének érdekében, még ha ez pillanatnyilag némi kellemetlenséget is okozna számára. 

Való igaz, hogy a vezetőség tagjai, különösképpen Maurizio Arrivabene igen erős szavakkal illették Paulo helyzetét, azonban az illetékesek néha azért nyúlnak efféle retorikai eszközökhöz, hogy motiválják, vagy ösztönözzék játékosaikat. Természetesen ahhoz, hogy a teljes szituációt átláthassuk, ott kellene lennünk az események sűrűjében, azonban nem gondolnám, hogy a fejeseknek Dybala megbántása, vagy alaptalan kritikákkal való illetése lenne a célja, hiszen ehhez semmiféle érdek, vagy szándék nem fűzné őket. 

Nyilvánvalóan láttam a Juventus Udinese elleni összecsapását, s így Paulo gólját követően mutatott gesztusát is, ezen felül pedig a labdarúgó meccs után adott nyilatkozatát is olvastam. Utóbbiban Dybala arról beszélt, hogy nem akart nyomást gyakorolni a vezetőségre mozdulataival, csupán egy lelátón helyet foglaló barátját igyekezett megtalálni azzal a szúrós tekintettel, én pedig személy szerint hajlok a pozitív gondolkodásra, s arra, hogy higgyek La Joyának, ennek alapján tehát kijelenthetem, hogy ha Dybala erről beszélt, akkor minden bizonnyal a színtiszta igazat mondta" – zárta elmélkedését Gentile.