Commisso: "Vlahovićnak hálával kell tartoznia nekünk"

commisso_1.jpgA Fiorentina elnöke, Rocco Commisso a minap rövidebb nyilatkozatot adott klubjának ügyeivel, valamint a Juventust érő, utóbbi hónapokban kibontakozó vádakkal kapcsolatban, melynek keretein belül kijelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már rég megbüntették volna a Bianconerit a számlahamisítási ügy miatt, emellett pedig szót ejtett Dušan Vlahović továbbra is levegőben lógó átigazolásáról, s az olasz sportvezetők érdemeiről is. 

"Mindenki tisztában van a ténnyel, hogy a Juventus, mint klub, jegyezve van a milánói tőzsdén, melyről az is tanúbizonyságot adott, hogy a számlahamisítási ügy kirobbanását követően az Öreg Hölgy részvényeinek értéke közel harmadannyit tett ki, mint az azt megelőző napon. Ha ugyanezen bűncselekményt [mármint a számlahamisítási ügyet – a szerk.] egy amerikai vállalat követte volna el, a veszteséget szenvedő részvényesek és befektetők gondolkodás nélkül beperelnék azokat az anyab@szókat, akik a pénzükkel játszadoztak, már elnézést a kifejezésért" – szögezte le a Financial Times számára. 

"Természetes, hogy az olasz klubelnökök között fennáll az egymással szemben táplált féltékenység, s többen minden bizonnyal rám is irigykednek, hiszen Olaszországban csak kevesen hajtottak végre olyan tetteket sportvezetőként, mint én. Az Agnelli-családból egyedül a nagyapa fektette be saját pénzét klubjába, az unokák azonban más vagyonán élősködnek, ahogy tette azt Gordon Singer a Milannál, vagy a Suningot vezető fickó az Internél. Ők csak egyszerű kufárok, akik részvényeseik pénzéből igazgatják alakulataikat, míg én önnön vagyonomat használtam fel e célra. 

Hogy mit gondolok Dušan Vlahović helyzetéről? Csatárunk rendkívül sokat köszönhet a Fiorentinának, mivel itt nevelkedett, s mi tettük őt igazán nagy és jelentős támadóvá, emiatt pedig az a minimum, hogy hálával kell tartoznia nekünk. Bármi is történjék az elkövetkezendőkben, Dušannak emlékeznie kell rá, hogy kinek köszönhetően vált azzá, aki. Sosem feledheti el, hogy a Violák mit tettek érte" – összegzett Commisso. 

Utóbbi témával kapcsolatban a firenzeiek elnöke mellett a klub sportigazgatója, Joe Barone is nyilatkozott a balkáni labdarúgó körüli szituációról, leszögezve, hogy pontosan körvonalazott tervekkel bírnak a centert illetően, ugyanakkor felszólította a támadót, hogy tisztázza végre álláspontját a vezetőség irányába. 

"Mostanában túlságosan sok szó esik Dušan Vlahovićról, holott mi sokkal szívesebben beszélnénk csapatunk állapotáról, hiszen már mindent elmondtunk, amit tudtunk a szerb helyzetéről, jelen pillanatban pedig továbbra is várjuk a jövőjére vonatkozó választ tőle, valamint ügynökeitől" – fogalmazott a Sport Mediaset számára. 

"Ami bennünket illet, kész terveket tudhatunk magunkénak Vlahovićcsal kapcsolatban, melyeket be is vetünk majd a maga idejében. A minap hosszabb beszélgetést folytattam Dušannal, s elmondtam neki, hogy klubunknak mindenképpen tudnia kell, hogy ő maga mit gondol a folytatásról. Közöltem vele, hogy ha a Fiorentinánál szeretne maradni, a lehető legrövidebb időn belül alá kellene írnia új szerződését, ha pedig távozni akar, akkor legyen egyenes, s közölje ezt velünk nyíltan.

Dušan nincs abban a pozícióban, hogy egy egész klubot, egy teljes szurkolótábort, sőt egy egész város hitegessen. E csoportok gyakorlatilag csak és kizárólag az ő döntésére várnak, azonban szavai alapján úgy vélem, hogy ő maga nem kíván érdemi párbeszédet folytatni velünk a helyzetről, melyet ekképp kénytelenek leszünk a vezetőségen belül megoldani. 

Az elkövetkezendőkben majd meglátjuk, hogy ez utóbbi pontosan mit takar, ám jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy meccseinkre, valamint bajnoki-, és kupaszereplésünkre koncentráljunk, elvégre idén végre reális lehetőségünk mutatkozik arra, hogy a következő szezonban a nemzetközi színtéren is megmérettethessük magunkat, ennek folytán pedig tiszteletlenségnek érezném, ha csak és kizárólag Vlahovićról értekeznénk, ahelyett, hogy csapatunk többi, nagyszerű futballistájának teljesítményét méltatnánk.

Leszögezhetem, hogy a januári átigazolási szezon eddig eltelt napjaiban nem érkezett ajánlat támadónkért, azonban a Fiorentina teljes mértékben készen áll arra, hogy egy megkeresés befutásának esetén alaposan kiértékelje azt, mindazonáltal ezzel önmagában nem mondtam sok újdonságot" – zárta mondanivalóját Barone.