Khedira: "A Juventusnak nincsenek vezérei"

sami-khedira.jpgA Juventus egykori középpályása, a tavaly nyáron visszavonuló Sami Khedira a tegnapi nap folyamán rövidebb nyilatkozatot adott a Bianconeri jelenlegi állapotát illetően, melynek keretein belül szót ejtett Cristiano Ronaldo távozásának utóhatásairól, a csapat alapvető jellemvonásairól, vagy éppen azok hiányáról, valamint a lehetséges megoldásokról is. 

A korábbi német labdarúgó a FIFA Best Awards 2021 jelöltjeinek bejelentésekor megrendezett sajtóeseményen értekezett a fent említett témákról, szavait pedig az Öreg Hölgy elmúlt két-három esztendőben megtett lépéseivel kezdte, leszögezve, hogy mikor a klub megváltoztatta futballról alkotott elképzelését, új útra lépett, mellyel azonban alapvető hibát követett el, így pedig természetes, hogy nem könnyű talpra állni a jelenlegi helyzetből. 

"Két-három esztendővel ezelőtt a Juventus alapvető változásokat eszközölt ki futballról alkotott gondolkodását illetően, melynek során a vezetőség a szakmai stáb mellett a keret bizonyos játékosait is lecserélte. A Bianconeri e folyamat során számos hibát követett el, mely körülménnyel azonban az illetékesek tökéletesen tisztában vannak, s jelen pillanatban éppen ezért próbálják talpra állítani az együttest" – szögezte le a világbajnok futballista. 

"Az Öreg Hölgy az eddigiekben egyáltalán nem futballozott rosszul, ellenben nem is szerzett sok találatot, ami egy jóval jelentősebb problémának számít, kiváltképp a korábbi idényekben látott eredményes támadójátékhoz képest. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a csapat a nyáron elvesztette Cristiano Ronaldót, aki számos góllal szolgált az együttesnek, ami szintén megnehezíti Massimiliano Allegri, továbbá a mostani labdarúgók dolgát. 

Ezeken felül nem mehetünk el amellett sem, hogy a Juve kerete szinte teljes mértékben kicserélődött és megújult az utóbbi szezonokban, a jelenlegi gárda pedig sok olyan fiatallal rendelkezik, akik nem bírnak a klubra eddig jellemző tapasztalattal, ami az alakulatban uralkodó egyensúlyt is felborította. Véleményem szerint a Bianconerinek, Giorgio Chiellinit és Leonardo Bonuccit kivéve jelen pillanatban nincsenek vezérei, a középpályára pedig hatványozottan igaz e megállapítás. 

Természetesen a minap én is megtekintettem a csapat Napoli elleni összecsapását, mely találkozóról ismételten csak azt tudom elmondani, hogy a fekete-fehéreknek nem az alapvetően jó játékkal, sokkal inkább saját személyiségjegyeikkel akadnak súlyosabb gondjaik, melyet azonban reményeim szerint hamarosan képesek lesznek orvosolni" – összegzett Khedira.