Torchia: "Nincs érdeklődő Rugani iránt"

rugani.jpgDaniele Rugani ügynöke, Davide Torchia a minap hosszabb nyilatkozatot adott egy olasz rádióadónak, melynek keretein belül igyekezett felvilágosítást adni képviseltje aktuális helyzetét, valamint az iránta való lehetséges érdeklődést illetően, kijelentve, hogy nem tartja valószínűnek az olasz védő januári távozását, állítása szerint pedig a Juventus egyébként is nagyra értékeli a korábban az Empoli kötelékében szereplő egykori reménységet. 

"Nem hiszem, hogy a januári transzferablakban bárminemű előrelépés következne be Daniele Rugani helyzetét illetően, ugyanis a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság következtében a klubok okosabbakká váltak, illetve jóval kevesebbet költenek, mint a jelenlegi állapotok beálltát megelőzően, ezen üzletpolitikával pedig személy szerint én magam is egyet tudok érteni" – fogalmazott a Radio Marte adásában. 

"Jelen pillanatban nehezen tudom elképzelni, hogy Daniele csatlakozhatna a Napoli kötelékéhez, ugyanis azt követően, hogy az Égszínkékek néhány idénnyel ezelőtt érdeklődtek menedzseltem iránt, más elképzeléseket fogalmaztak meg hátsó alakzatukkal kapcsolatban. Ezen felül emlékeztetnünk kell magunkat a tényre, hogy az olaszországi tradíciók alapján egy klub aligha fog egy olyan alakulatnak eladni egy játékost, mely együttessel azonos célkért küzdenek, ami, bár bizonyos szempontok alapján lehet hátrány és előny is, mégis csak futballunk hagyományainak részét képezi. 

Rugani a jelenlegi idényben ismételten pályára léphetett a Bajnokok Ligájában, ahol egyébként szintén kiválóan futballozott. Teljesen normális, hogy egy futballista nem várhatja el, hogy önmagától megkapja helyét egy csapat kötelékében, mivel minden esetben ki kell érdemelnie a kerettagságot. A labdarúgásban természetesen könnyű eladni egy játékost, azonban pótlását kivitelezni korántsem ennyire egyszerű, emiatt pedig a kluboknak bizonyos értékesítések megtétele előtt fel kell mérniük, hogy rendelkeznek-e egy bejövő átigazolás megtételéhez szükséges tőkével, vagy sem. 

Ha egy csapat érdeklődik egy labdarúgó iránt, azonban a szóban forgó futballistát jelenlegi klubja nem kívánja eladni, a felek rendkívül nehéz helyzettel kénytelenek szembesülni. Amennyiben egy alakulat megkereséseket juttatna el Ruganihoz, előbb a Juventusszal kellene megállapodnia arról, hogy kivitelezhető lenne-e az átigazolás, s csak ezt követően kereshetnének meg bennünket a konkrét ajánlattal. 

Kijelenthetem, hogy ügyfelem az eddigiekben nem kapott konkrét ajánlatokat, ám ha megkeresnek bennünket, természetesen készséggel állok majd rendelkezésükre, abban az esetben is, ha az érdeklődő félnek egy olasz gárda, adott esetben a Napoli bizonyul majd, ugyanis az üzleti életben egyedül ez tekinthető korrekt hozzáállásnak. Mindezzel együtt Daniele nagy valószínűséggel a Juventus szerelésében fogja befejezni a jelenlegi idényt, mivel képviseltem teljes mértékben profi szellemiséget tanúsít, s nem kívánja cserben hagyni az őt értékesíteni egyelőre nem kívánó alakulatot. A futballban, dacára a sportágban végbemenő rengeteg változásnak, továbbra is fontosnak kell lennie a játékosok, valamint a klubok között fennálló tiszteletnek" – zárta szavait Torchia.