Di Canio: "A Juve három éve lejtőn van, Dybala törékeny játékos"

dybala_venezia.jpgAz egykori olasz labdarúgó és edző, a korábbi klubjának számító Juventusszal kapcsolatos ügyekben általában rendre igen sarkos véleményt megfogalmazó Paolo Di Canio a tegnapi nap folyamán ismételten értékelte az Öreg Hölgy aktuális helyzetét az itáliai médiának, melyben Massimiliano Allegri rugalmatlanságáról, a Venezia Bianconeri ellen bevetett fegyvereiről, valamint Paulo Dybala egészségügyi állapotának alapvető törékenységéről is szót ejtett. 

"A Juventusnál véleményem szerint minden egyes olyan tényező hiányt képez kisebb-nagyobb mértékben, ami egy sikeres alakulat jellemvonását adhatná. A Venezia ellen produkált második félidő minden egyes alakulatnál pocséknak számított volna, ez pedig természetesen hatványozottan igaznak bizonyul egy Zebrák szintjén álló együttes esetén. A csapat utóbbi négy-öt megmérettetésén rendre észre lehetett venni, hogy Massimiliano Allegri igencsak nyugtalannak számít a kialakult helyzet miatt, azonban nem tett semmit annak érdekében, hogy kimozdítsa fiait a gödörből, ugyanis mindössze annyira képes, hogy szidalmazza őket, s kijelenti, hogy nem méltók a fekete-fehérek mezének viselésére" – állapította meg a Sky Sport Italia munkatársának adott nyilatkozatában. 

"Természetesen megértem, hogy Max hatalmas bajban van, elvégre azzal a tervvel fogadta el a Juve ajánlatát, hogy képes lesz ismét felfedezni önmagát, s az edzői szakmába visszatérve új lendületet adni a Bianconerinek, azonban elképzelései nem működnek a gyakorlatban, amiért magától értetődő módon meg kell küzdenie a kudarc érzésével. Ki kell mondanunk, hogy az olasz rekordbajnok a Maurizio Sarri nevével fémjelezett idény óta száguld lefelé a lejtőn, ami már 2020 nyarán is egyértelmű volt, annak ellenére, hogy akkor még sikerült elhódítani a Scudettót. 

A vezetőség nem volt képes olyan labdarúgókat szerződtetni, akik magasabb szintre emelhették volna a Zebrákat, ugyanis ahelyett, hogy új impulzust szolgáltattak volna a keretnek, csupán úgynevezett kényelmi igazolásokat hajtottak végre, példának okáért Aaron Ramsey és Adrien Rabiot személyében.

Magától értetődő, hogy a bajnoki cím elnyeréséhez szükséges sebesség, kreativitás, illetve alapvető minőség hiányában a Juve bukdácsol a Serie A-ban, ennél azonban sokkal súlyosabb gondot jelent, hogy a csapatot alkotó futballisták híján vannak a megfelelő szellemiségnek, mely mellett a végsőkig való küzdelem vágya is deficitet képez náluk, ezekből pedig egyenesen következik, hogy a Bianconeri nagy valószínűséggel a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciókon kívül fog rekedni az évad végén. 

Afölött az összeg fölött, melyet Paulo Dybala kapni fog hamarosan bejelentendő szerződéshosszabbítása keretein belül, természetesen nincs jogom ítélkezni, ugyanis mikor La Joya egészséges, mindannyian élvezzük játékát, s legbelül abban reménykedünk, hogy élete végéig a Juventus sorait fogja erősíteni, ugyanakkor véleményem szerint egyértelmű, hogy az illetékesek e pillanatban már csak kényszerű okokból tartják mindenáron keretükben az argentint, dacára annak, hogy két esztendővel ezelőtt egy hajszálon függött értékesítése, elvégre a klubnak szüksége van egy minőségi, a fiatal korosztályok számára is vonzó reklámarcra, ha pedig a vezetőség nem képes ilyen labdarúgót igazolni, azzal gazdálkodnak, ami van. 

Ha valakinél ennyi idősen ilyen gyakorisággal jelentkeznek viszonylag súlyos sérülések, akkor egyértelmű, hogy egy összetett, sokrétű probléma húzódik meg a háttérben, mely által Dybala annak ellenére, hogy időnként rendkívül erősnek tűnik, végső soron mégis törékeny marad. E ponton visszatérnék a tervezett szerződéshosszabbítás várható anyagi vonzataira, ugyanis ha a fejesek helyében lennék, nem biztos, hogy gondolkodás nélkül rábólintanék egy ekkora összeget kitevő bér megadására, hiszen ez csak a régi hibák megismétlése lenne. Ha alaposan megvizsgáljuk, hogy a Juventusnak mire kellene elengedhetetlenül költenie, a legfontosabb beruházások között egészen biztosan nem kapna helyet a Paulónak öt év alatt kifizetendő közel 60 millió euró" – zárta szavait Di Canio.