Shevchenko: "A Juve mindig Juve marad"

shevchenko-fb-genoa-gpo.jpegA Juventus és a Genoa ma esti összecsapását megelőzően a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri mellett a Grifonit vezénylő, nemrég kinevezett egykori Milan-legenda, Andriy Shevchenko is megszólalt az olasz sportsajtó előtt, értékelésében pedig az együttesét sújtó rengeteg sérülés mellett nem feledkezett meg szót ejteni az Öreg Hölgy alapvető erejéről, illetve a Zebrák tréneréről is. 

Mint ismert, az ukrán ikon kinevezésének ellenére a piros-feketék egyelőre nem voltak képesek elmozdulni a kiesőzónából, ugyanis eddigi két vereségük mellett mindössze egy 0-0-ás döntetlent tudtak felmutatni, ekképp pedig az interjú kezdetén jogosan merült fel a kérdés, hogy a szakember nem aggódik-e fennálló helyzet miatt. 

"Nem aggódom különösebben a Genoánál fennálló, meglehetősen nehéz helyzet miatt, ugyanis a kispad elfoglalását megelőzően pontosan tisztában voltam vele, hogy mire vállalkozom, elvégre meccsnaptárunk megtekintését követően egyből felmértem, hogy számos nehéz pillanat és összecsapás vár ránk az elkövetkezendő időszakban" – fogalmazott a korábbi támadó. 

"Bevallom őszintén, mindennek ellenére mégis volt egy tényező, melyre nem számítottam igazán, ez pedig a bennünket sújtó sérülések igencsak magas száma volt, ugyanis e körülmény jelentősen megnehezíti helyzetünket, s nem csak az olyan nagy ellenfelekkel szemben, mint a Juve, hanem a kisebb csapatok, azaz valódi riválisaink ellen is.

A Juve mindig Juve marad, attól függetlenül, hogy éppen hol helyezkednek el a tabellán. Az Öreg Hölgy nagyszerű labdarúgókat tudhat magáénak, akik együttesen fantasztikus és erős csapatot alkotnak, mely képes arra, hogy meglehetősen gyorsan túltegye magát a kisebb-nagyobb kudarcokon és vereségeken, hiszen azonnal talpra állnak, s kettőzött energiával néznek szembe ellenlábasaikkal. 

Massimiliano Allegri egy kivételes edző, kinek eredményei, valamint statisztikái önmagukért beszélnek. Max pontosan tudja, hogy miként kell kellőképpen irányítani egy alakulatot, emiatt pedig képes a legnehezebb pillanatokban is a legjobbat kihozni fiaiból. Biztos vagyok benne, hogy ez jelen pillanatban sem lesz másképp, s a Juventus idővel meg fog indulni felfelé" – összegzett Shevchenko.