Dionisi: "Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek"

alessio-dionisi_g2nb887yacdn1qxyh973e8k1x.jpgA mai nap folyamán a Juventus számára is megkezdődik a bajnoki szezon, ugyanis Max Allegri fiai a Sassuolót fogadják majd az Allianz Stadiumban, mely mérkőzést megelőzően a torinói együttes mestere mellett a Neroverdi vezetőedzője, Alessio Dionisi is megtette a maga nyilatkozatát az olasz sportsajtó számára, ennek keretein belül pedig a Bianconeri fő erősségei mellett saját együttesét, illetve a hétfői találkozóval kapcsolatos esélyeket is igyekezett kiértékelni. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

"A Modena elleni meccsen elszenvedett kudarcot követően jó lesz újra pályára lépni, még akkor is, ha a Juventusszal szemben jóval nehezebb dolgunk lesz. Ennek ellenére természetesen ösztönzőleg hat ránk, hogy első bajnokinkon egy ilyen alakulattal csaphatunk össze, kiváltképp annak fényében, hogy a Coppa Italiában ilyen váratlanul szaladtunk bele a késbe. Tisztában vagyunk vele, hogy az esélyek nem éppen mellettünk szólnak, azonban ez a legkevésbé sem érdekel bennünket, bár annyi szent, hogy egy teljesen másfajta megközelítésre lesz szükségünk, mint legutóbbi találkozónkon" – fogalmazott a SassuoloNews.net munkatársának. 

"Az idén végbement változások minden csapatra hatással vannak, a szezon első felében ezért nem számítanak kivételnek a meglepőbb eredmények, még akkor sem, ha egy-egy gárda kerete keveset változott a mercato során. Úgy vélem, hogy nekünk még ezzel együtt is könnyebb dolgunk van, mint a nagy vérfrissítésen áteső topcsapatoknak, azonban az, hogy a nyitófordulóban rögtön az olasz rekordbajnok otthonába látogatunk, magától értetődő módon számos buktatóval járhat. 

Andrea Pinamonti még csak tegnapelőtt érkezett meg csapatunkhoz, s tegnap délelőtt volt az első edzése (az interjú szombat este készült – a szerk.), azonban rendkívül eltökélt, mivel hiányzik neki a játék, s mindenképpen szeretne ismételten kifutni a gyepre. Örülünk annak, hogy bennünket választott, s én magam is boldog vagyok érkezése miatt, ám annak ellenére, hogy alapvetően jó állapotban van, nem vagyok benne biztos, hogy rögtön a kezdőben vetem majd be, mivel elképzelhető, hogy csereként pályára lépve nagyobb segítséget jelenthet nekünk. Egyelőre az a cél, hogy kifuthasson a gyepre a meccsen, a többit pedig majd meglátjuk. 

Hétfőn egy új fejezet kezdődik a Sassuolóval közös történetemben, ezért pedig azoknak, akik a múlt szép emlékeiből akarnak élni, azt javasolnám, hogy lapozzák fel az előző idények történeteit, ugyanis én magam mindig az újra törekszem, s igyekszem feledtetni magammal a nosztalgikus érzéseket. Az, hogy miként kezdjük meg életünk ezen új szakaszát, egyedül rajtunk múlik, bár persze nem vagyunk egyedül, hiszen Torinóba sosem esélyesként utaznak a magunkfajta alakulatok. Motivációban ennek ellenére biztosan nem lesz hiány, ám természetesen jól ismerjük a Juve erejét, s akaratának nagyságát, ezért pedig elsősorban az otthoni meccseken kell majd jónak lennünk a topklubokkal szemben. 

Maxime Lopez kiesése fájó veszteség lehet, ám mellette más fontos játékosaink is vannak, távolléte miatt pedig biztosan találunk majd valakit, aki képes lesz betölteni az ő szerepkörét. Teljesen érthető, ha egyesek keseregnek amiatt, hogy alapembereink közül nem tudhatunk magunk között mindenkit az évad első bajnokiján, azonban ez alapvetően egy természetes jelenség, s elég, ha megnézzük, hogy a Juventus sem küldheti majd pályára összes kulcsjátékosát különféle sérülések és eltiltások miatt. Remélem, hogy bárki is játszik majd Lopez helyén, jól fog teljesíteni a mérkőzésen. 

Giacomo Raspadori jó edzésmunkát végez, s bár mindannyian tudjuk, hogy játékosunk helyzete meglehetősen képlékeny, az olasz jelen pillanatban még 100%-ban a Sassuolo labdarúgója. A Modena ellen ő sem volt képes jó teljesítményt nyújtani, azonban ez keretünk összes tagjára igaz, engem is beleértve. Giacomo tekintetében csak annyit mondhatok, hogy amíg egy adott együttes játékosa nem ír alá egy másik klubhoz, mindent meg kell tennie aktuális gárdájáért, s maximálisan mestere rendelkezésére kell állnia. Ha Raspadori holnap, holnapután, illetve hétfőn is a Neroverdi kötelékének tagja lesz, szinte biztosan pályára fog lépni a Juve ellen. 

Ha pusztán a tehetség szintjét és a labdarúgó által képviselt minőséget nézem, kétség kívül Ángel Di Maríát tartom a Juve legnagyobb igazolásának, mellette azonban Filip Kostić is nagyon erős játékos, Gleison Bremer pedig talán a legstabilabb védő volt a Serie A elmúlt idényében. A Juve egytől-egyig fontos futballistákat szerződtetett a mercato során, ezt azonban nem azért mondom, mert hétfőn mi leszünk az esélytelenebbek, hanem egyébként is ez a véleményem. Nekem alapvetően a saját csapatomra kell koncentrálnom, mellyel megpróbálunk majd szervezetten védekezni, hogy megnehezítsük az Öreg Hölgy dolgát, nem pedig arra, hogy az ellenfélnek kik a legjobb szerzeményei, vagy, hogy ha lehetőségem lenne rá, melyiküket venném ki a Juve keretéből a hétfői meccs erejéig. 

Az egyes alakulatok párharcaiban a felek játékosai jelentik a különbséget. Magától értetődő, hogy a legjobb csapatok általában a legjobb labdarúgókat is keretükben tudhatják, a különbség pedig emiatt csak taktikai, vagy szervezettségi szinten csökkenthető a kisebb együttesek részéről. A tavalyi szezonhoz képest nem eszközöltünk ki nagyobb változtatásokat, viszont bizonyos szempontból egy teljesen más forgatókönyv alapján szeretnénk működni, mint akkor. Meglátjuk, hogy mire megyünk hétfőn a Bianconeri ellen, e tekintetben pedig teljesen mindegy, hogy tavaly vereséget mértünk a Zebrákra az Allianz Stadiumban, vagy hogy a Milant és az Intert is legyőztük a San Siróban, mivel ezen történetek már a múlt részét képezik, nekünk pedig a jelenre és a jövőre kell fókuszálnunk" – összegzett Dionisi.