Beharangozó – A Salernitana elleni meccs

salernitana_cimer.pngMásfél idény elteltével elmondhatjuk, hogy eljött a Juventus szurkolók életében az a periódus, amikor egy igazi kiscsapat elleni meccs előtt is izgulni kell azon, hogy vajon nyerni tud e a csapat, sikerül-e egyáltalán gólt rúgni, a védelem hány kapott gólnál fog asszisztálni, vagy a középpályán ki hány gólpasszt oszt ki az ellenfélnek. Mellette még egy nyomozás is körüllengi a csapatot, és az All or Nothing hullámai is frissek még. A minden józan elképzelést felülmúló sérüléshullám pedig már tényleg csak hab a tortán. Ilyen körülmények között kellene a Bajnokok Ligája-helyezést jelentő pozíciókért folytatott harcban nagyon fontos 3 pontot gyűjteni ma este a Salernitana vendégeként, és ez a csapat jelenlegi állapotában egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. A mérkőzés helyszíne a Stadio Arechi lesz, az időpont 20:45, a televízióban a SPORT 2 csatorna sugározza. A játékot Francesco Fourneau vezeti majd.

A sípmester 1984-ben született Rómában ahol még most is él, első legmagasabb osztályban vezetett találkozója egy Benevento-Chievo 1:0 volt, 2017. december 30-án. Ezzel együtt 18 vezénylése volt a Serie A-ban, ami alatt 101 alkalommal nyúlt a sárga lap után, négy kiállítást eszközölt, és 11 esetben mutatott a büntetőpontra. Ebben az idényben még egyáltalán nem vezetett ennek a két csapatnak, a hazaiaknak pedig még sohasem. A Zebrák eddig kétszer találkoztak vele, egy Sampdoria elleni 2:0, és egy Crotone elleni 1:1 alkalmával.

A 20. helyen szerénykedő hazaiak keretének értéke 36 millió euró, átlagéletkoruk 27,2 év, válogatott játékosaik száma 6. Legutóbbi 5 összecsapásukon 1-1 döntetlent és győzelmet tudnak felmutatni, három vereség mellett, összesen 8 pontot gyűjtöttek. Legértékesebb játékosuk a nigériai center Simy, akinek aktuális értéke a Transfermarkt szerint 6 millió euró. Ez a két csapat eddig összesen négyszer mérkőzött meg egymással, 2 torinói győzelem, egy döntetlen, egy Salernitana siker, még 1999-ben 1:0 arányban. A párharc legeredményesebb játékosa Filippo Inzaghi 3 góllal, akinek a mesterhármasával nyertek a fekete-fehérek 3:0-ra még 1998-ban.

A sérültek listája nem rövid egyik oldalon sem, a hazaiaknál Stefan Strandberg, Matteo Ruggeri, Andrea Schiavone, Mamadu Coulibaly, Grigoris Kastanos és Franck Ribéry, míg Massimiliano Allegri alakulatában Federico Chiesa, Weston McKennie, Danilo, Aaron Ramsey és Mattia De Sciglio nem hadra fogható.

Allegri mester összesen kétszer vezette csatába övéit a salernóiak ellen, mindkétszer a Sassuolo trénereként, és egy 1:0-ás vereség mellett, egy 1:0-ás győzelem jött össze, majd tizenegyesekkel a zöld-feketék jutottak tovább, hiszen ez a Coppa Italia keretein belül zajlott a két együttes párharca.

A vendégeket irányító Stefano Colantuono 1962. október 23-án látta meg a napvilágot a fővárosban, edzői pályája 2002-ben a Sambenedettese padján indult. Aztán Catania, Perugia, Atalanta, Palermo, Torino, újra Atalanta, Udinese, Bari, aztán 2018-ban egyszer már ült jelenlegi csapata padján, majd jött újra az indulóállomás, míg idén októberben a katasztrofális rajtot követően újra őt kérték fel a csapat irányítására. Az élvonalban eddig 234 alkalommal ült a padon, 72-64-98 a mérlege. A rekordbajnok ellen eddig egy tucat alkalommal irányított, 2 győzelem mellett 10 vereséget ért el. Egyszer a Palermóval 3:2-re, egyszer az Udinesevel 1:0-ra tudott győzni, de szenvedett már 4:0 és 5:0 arányban is vereséget. Maxival szemben is negatív a mérlege, 2-7 kilenc találka után, őt a már említett Udinese meccsen tudta felülmúlni, ezen kívül egy Milan-Atalanta összecsapáson szintén 1:0-ra. Ezen felül viszont aktuális csapatai gólt is csupán egyet tudtak elérni. Kedvenc felállása a 4-3-1-2, jelenlegi megbízása az idény végéig szól. 

A várható kezdőcsapat a Sky Sport Italia elképzelései alapján:

 kepernyofelvetel_172.png