Sarri: "Szerencsétlen időszakban voltam a Juve mestere"

sarri-head-lazio-epa.jpgA Lazio és a Juventus ma esti összecsapását megelőzően a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri mellett az Öreg Hölgy egykori, valamint a Sasok jelenlegi trénere, Maurizio Sarri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, melynek keretein belül egyéb témák mellett szót ejtett egyes futballistáinak állapotáról, Claudio Lotitóval fennálló kapcsolatáról, valamint a fekete-fehérekkel közös, két évvel ezelőtt véget érő, s egyébként is mindössze egyetlen esztendőig tartó történetéről is. 

A korábban a Napoli együttesét is sikeresen irányító szakember elsősorban a Zebrák erősségeiről értekezett, leszögezve, hogy az olasz rekordbajnok minden csapatrészben minőségi labdarúgókat tudhat magáénak, emellett pedig magától értetődő módon nem felejtett el kitérni saját, Scudettót eredményező torinói szerepvállalásáról sem. 

"A Juventus kerete nem pusztán támadókból áll, ugyanis a Bianconeri minden egyes csapatrészben rendkívül kvalitásos labdarúgókkal rendelkezik, melynek folytán legfőbb feladatunkat az jelenti majd, hogy megakadályozzuk ellenfelünket a rájuk jellemző labdabirtoklási fölény kialakításában. A holnapi megmérettetés semmilyen tekintetben nem Maurizio Sarri és Massimiliano Allegri összecsapása lesz, mivel ebből a szemszögből csupán az újságírók tekintenek az ehhez hasonló találkozókra, s a mérkőzés egyébként is a Juve, valamint a Lazio egymásnak feszüléséről fog szólni" – kezdte szavait a meccs előtti sajtótájékoztatón. 

"Emlékeim szerint azon szavakat, melyekben edzhetetlen alakulatnak nevezem a Bianconerit, sosem hangoztattam a nyilvánosság előtt. Nincs olyan nyilatkozat, melyben ennek nyomaira lehetne bukkanni, ennek révén ez csak egy, a sajtó által kitalált agyszüleménynek számít. Egy magamfajta szakembernek, aki húsz esztendőt töltött alacsonyabb osztályú együttesek kispadján, elképesztően fontosnak bizonyult a Scudetto megnyerése, mellyel végre lezárhattam egy rendkívül hosszú ideje tartó ciklust, ennek fényében pedig sosem engedném meg magamnak, hogy nyíltan szidalmazzam azt a klubot, mely lehetőséget biztosított számomra a bajnoki arany megszerzésére. 

Tagadhatatlan, hogy némiképpen szerencsétlen időszakban vállaltam el a Bianconeri irányítását, ugyanis az általam levezényelt szezont megelőzően a csapat sorozatban nyolc Scudettót szerzett, így pedig az általam elhódított serleget valamilyen szinten mind a szurkolói közeg, mind pedig a klub természetesnek, magától értetődőnek vette, annak ellenére, hogy a győzelmünkkel záruló bajnoki versenyfutás hihetetlenül nehéznek bizonyult, kiváltképp a koronavírus miatti leállás, majd az abból való kilábalást követő hetek hányattatásai miatt."

A most hatvankét esztendős mester ezt követően kitért egyes labdarúgóinak állapotára is, kijelentve, hogy Ciro Immobile hiányában nagy valószínűséggel a kék-fehérek középpályásaira fog helyeződni a hangsúly az Öreg Hölggyel szemben, emellett pedig szót ejtett a Lazio győzelem esetén kibontakozó lehetőségeiről is. 

"Az ödémás megbetegedés, mely Ciro Immobile tekintetében jelentkezett az elmúlt hetekben, megszűnni látszik, ugyanakkor jelenleg még nem tűnt el teljesen, ami azt sugallja, hogy a kockázati tényező egyértelműen fennáll, ez pedig megnehezítheti csatárunk játékát, mindazonáltal a holnap reggeli vizsgálatokig ezt nem mondhatom ki végérvényesen. 

Immobile hiányában minden bizonnyal középpályánkra fog helyeződni a hangsúly, ezen belül is elsősorban Luis Albertóra, aki minden tekintetben kulcsembernek számít alakulatunk számára, s nem is véletlen, hogy együttesünk azóta futballozik igazán jól, mióta ő maga is megfelelő teljesítménnyel rukkol elő. Csapatunkat egyértelműen rá, valamint Sergej Milinković-Savićra építjük, mivel ezzel is jobb produkcióra sarkallhatjuk kettejüket. 

Nem tudom, hogy középpályánk erősebb-e a Juve csapatának tengelyénél, ugyanis a két fél egyaránt minőségi labdarúgókat tudhat magának a pálya ezen részén. Személyes tekintetben elégedett vagyok a kezeim alatt szereplő játékosokkal, s ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy futballistáim további fejlődésre is képesek lehetnek, ami kétségkívül igaz a Bianconeri esetében is, akik nemrég új útra léptek, s ismételten meg kell lelniük valódi arcukat, hogy azzá váljanak, amivé mindig is szerettek volna, illetve amiknek mindig is bizonyultak. 

Nem tudom, hogy egy holnapi diadal segítene-e bennünket a BL-szereplést érő helyek valamelyikének elérésében, ugyanis azelőtt, hogy erről gondolkodnánk, meg kell oldanunk pillanatnyi problémáinkat. Az, hogy játszunk három jó mérkőzést, semmit sem jelent, ugyanis tizenöt napon keresztül bárki képes kirobbanó formát mutatni, azonban a valódi győztes az, aki ezt három hónapon keresztül is meg tudja tenni."

Sarri végezetül nem feledkezett meg jövőképéről sem, mellyel kapcsolatban szóba került a Lauio elnökével, Claudio Lotitóval ápolt viszonya is, a mester elmondása szerint pedig a fővárosi alakulat fejesével messzemenően megértik egymást, s együtt dolgoznak az együttes felvirágoztatásán. 

"Szinte minden nap beszélek az elnök úrral, akivel ezen alkalmakkor kölcsönösen megosztjuk egymással nézeteinket bizonyos kérdésekben, értve ezalatt mindennapi, valamint átfogóbb témákat is. Mivel rendkívül közvetlen kapcsolatban állunk, kertelés nélkül elmondhatom neki véleményemet egyes témaköröket illetően, ő pedig felvázolja előttem, hogy lehetőségeink szerint mit tehetünk az adott ügy előremozdításának érdekében. Gazdasági döntéseket természetesen nem hozhatok, mivel ennek megtételéhez meg kellene vásárolnom a klubot, ugyanakkor az elnök úrral összhangban úgy vélem, hogy nagy lehetőségeink vannak a fejlődés kieszközölésére, mind sportszakmai, mind pedig anyagi tekintetben" – összegzett Sarri. 

A Juventus ma esti meccsre vonatkozó kerete a következő: 

keret.jpg