Raiola: "Senki sem mondta, hogy nem szabad álmodozni"

pogba-raiola.jpgAz ismert olasz menedzser, Mino Raiola a mai nap folyamán hosszabb beszédet tartott az Olasz Labdarúgó Szövetség közgyűlésének keretein belül, melyek követően természetesen a sajtó képviselőinek kérdéseire is reagált, behatóbban érintve több, Bianconerivel kapcsolatos témát, legfőképpen Matthijs de Ligt lehetséges távozását, illetve a Paul Poga visszatérésére mutatkozó esélyeket is. 

A hírhedt futballügynök elsőként Gianluigi Donnarumma Paris Saint-Germainnél fennálló helyzetéről értekezett, leszögezve, hogy egyelőre ő maga sem elégedett az ifjú kapusnak jutó játéklehetőséggel, ugyanakkor kiemelte, hogy az Európa-bajnok hálóőrnek türelmesnek kell lennie, ugyanis kisvártatva egészen biztosan ő lesz a kezdőcsapat egyik legstabilabb tagja a francia alakulatnál.

"Nem tudom, hogy Donnarumma tekintetében beszélhetünk-e egyáltalán problémáról, hiszen mindannyian tudjuk, hogy végül kinek a javára fog eldőlni a PSG-nél fennálló, kapusok közötti verseny, ami egyértelműen kedvező kimenetellel fog végződni Gigio számára. Ahhoz, hogy elérkezhessünk e pillanathoz, mindenekelőtt rengeteg türelemre van szükségünk, mindazonáltal messzemenően megértem ügyfelem érzéseit, hiszen pályafutása során mindeddig sosem kényszerült bele a másodhegedűs szerepébe. Az, hogy a mostani helyzet változzon, legfőképpen időre, valamint értő, s kétoldalú párbeszédre van szükség" – szögezte le az egyes itáliai médiumok kamerái előtt. 

Több olasz forrás szerint a Juventus illetékesei az elkövetkezendő időszakban találkozót tartanak majd a menedzserrel, melynek keretein belül elsősorban a csapat holland középhátvédjének, Matthijs de Ligtnek szerződéséről lesz szó, ugyanis mint ismert, a fiatal labdarúgó kontraktusának tekintetében 2022 nyarától él majd a minden bizonnyal számos európai topklubot elgondolkodtató, 150 millió eurós kivásárlási opció, ekképp pedig a fekete-fehéreknek egyértelműen szándékukban áll tisztázni a belső védő helyzetét. 

"Az ezzel kapcsolatos kérdéseket legyenek szívesek májusban feltenni nekem, mivel jelenleg még csak november közepén járunk, így pedig egy ehhez hasonló nyilatkozat, időszerűtlensége mellett számos félreértésre adhatna okot az érintettek, valamint a sajtó körében. 

Hogy mit gondolok arról, hogy az Olaszországban futballozó játékosok közül sokan nem hajlandóak meghosszabbítani lejáró szerződésüket? Más ügynökök képviseltjeinek helyzetéről nem áll módomban nyilatkozni, ugyanakkor saját ügyfeleimet illetően mindennemű felelősséget vállalok e kérdések tekintetében, ahogy tettem azt az eddigiek folyamán is. Úgy vélem, nem kell szentet játszanom, elvégre ügynökként el kell fogadnom játékosaim jó, valamint rossz tulajdonságait és döntéseit is, attól függetlenül, hogy én magam helyesnek vélem-e ezen határozatokat."

Raiola végezetül a Manchester United ugyancsak kifutó kontraktussal rendelkező francia középpályásáról, Paul Pogbáról is beszélt, akinek szerződésének lejárásából kifolyólag idén nyáron talán soha nem látott esélye lesz visszatérni a torinóiakhoz, melynek lehetőségéről már meglehetősen régóta cikkeznek a nemzetközi sportsajtó hiteles, továbbá kevésbé megbízható képviselői. 

"Senki sem mondta, hogy nem szabad álmodozni, mivel az ábrándok felépítése teljesen ingyenes tevékenység, ebből kifolyólag pedig csak a halottak nem élnek ennek lehetőségével. Senkinek sem tilthatom meg az álmodozást, elvégre én magam is rendkívül gyakran fogalmazok meg magamnak teóriákat, így tehát álmodozzunk csak, ha a sajtó munkatársai ezt óhajtják. Meglátjuk, hogy ezen álmok egy napon valóra válnak-e vagy sem, ugyanakkor gondolkodni róluk egyáltalán nem ördögtől való cselekedet. 

December egyébként is az álmodozás nem hivatalos hónapja, elsősorban a karácsonyból, valamint a többi ünnepből kifolyólag, ugyanakkor e pillanatban túl korai lenne arról beszélni, hogy mi fog történni a nyári mercato ideje alatt, még annak ellenére is, hogy Angliában még a halottak is felébrednek örök álmukból, mikor Paul Pogbáról esik szó a média berkein belül. 

Egyelőre semmiképpen sem szeretnék több szót ejteni Paul Pogbáról, ugyanis ezzel elvenném azon egykori Manchester United-labdarúgók munkáját, akik mára szinte kizárólag azzal keresik kenyerüket, hogy a középpályást kritizálják. Természetesen senkit sem akadályozhatok meg abban, hogy Pogbáról álmodozzon, mindazonáltal én magam nem kívánok bővebben beszélni erről a témáról" – zárta szavait Raiola.