Helyzetjelentés – a Juventus női csapata

juventus-women-2.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni  sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A héten csak a hölgyek léptek pályára, ők viszont 5:0-ra kiütötték hazai környezetben a Lazio gárdáját. A gólgyártás már az 5. percben megkezdődött, amikor egy hosszú felívelés után a védőkről lecsorgó labdát Lina Hurtig készítette Agnese Bonfantini elé, aki 15 méterről külsővel bombázott a kapuba. Aztán a 29. minutumban pont fordított utat járt be a labda, Hurtig pedig az ötös vonalán egy hidegvérű cselt is megcsinált, mielőtt a kapu közepébe lőtt volna. A félidő vége előtt még egy távoli bombával is riogattak az ezúttal fekete szerelésben szereplő hazaiak, de Serena Natalucci kitolta a bal felső sarokra tartó labdát. A hátra lévő időben már könnyedén tartotta előnyét Montemurro mester csapata, így nyugodt szívvel várhatták a második felvonást, hiszen a kékeknek momentumuk sem volt.

 

A második félidőben aztán végképp semmi esélyt sem hagyott a Bianconeri, akiknek a kapuját ezúttal Roberta Aprile védte, és akik újabb 3 góllal tették kiütésessé a győzelmüket. Ettől függetlenül a vendég csapat kapusa bemutatott nagy védéseket, enélkül akár 8 gólig is juthattak volna a szenzációsan futballozó gráciák. A 68. percben esett 3. találat előtt a csereként beállt Cristiana Girelli, amolyan NBA-s, jobbra nézek balra adom passzal lepte meg Lisa Boattint, aki a hosszú alsóba gurított. A 84. és a 87. percben aztán a teljesen szétesett ellenfél ellen még két könnyű gólt ért el a csapat, Bonfantini és Amanda Nildén révén, szomorúvá varázsolva a vendégcsapat részére a hazautat.

A mester így értékelt a lefújás után: "Minden meccs alkalom arra, hogy megmutassuk a tudásunkat. Az első félidőben kicsit lassú iramban játszottunk, majd a másodikban jött ki az igazi sebességünk. Kezdetben főleg pozíciós játékot szerettünk volna játszani, úgy, hogy nem erőlködtünk, de ehhez kicsit mélyen voltunk. De örülök a második félidőben látott apróságoknak, a labdakezeléseknek, és a pozíciók elfoglalásának is. Bonfantini nagyon hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, és még mindig fejlődhet. Lenzini? Tudja tartani a magasan meghúzott vonalat, a középpályának is segítséget nyújt az azonnali labdaszerzésben, és van minősége. A következő évek legjobb olasz középső védője lesz. Nagyon jó újra szurkolók előtt játszani, mindezt értük tesszük." A Juve a következő fordulóban a Sassuolo vendége lesz majd, december 4-én, de előbb még csütörtökön helyt kell állniuk a Wolfsburg ellen, mely mérkőzés a csoportból való továbbjutásról is dönthet.