Camoranesi: "A Juve kerete versenyképes"

camoranesi_1.jpgA Juventus egykori ikonikus szélsője, Mauro Camoranesi a minap rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben kijelentette, hogy véleménye szerint a csapat olyan felfogással szeretne visszatérni a múlt sikereihez, melyek jelen pillanatban nem számítanak optimálisnak, ugyanakkor arról is beszélt, hogy a Zebrák kerete továbbra is versenyképes, emiatt pedig a Scudetto elérése sem számít lehetetlen célkitűzésnek. 

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző futballista elsőként saját, Öreg Hölgyhöz köthető élményeit idézte fel, emellett pedig arról beszélt, hogy a Sarri-Pirlo kettős elképzeléseivel való gyors szakítás egyelőre nem hozta meg minden tekintetben a kívánt eredményt a fekete-fehéreknél. 

"A Juventus egyértelműen egy hatalmas mérföldkövet jelentett karrieremben, melynek révén természetesen igyekszem figyelemmel kísérni a csapat mindenkori, ekképp mostani helyzetét is. Szemmel látható, hogy a Bianconeri meglehetősen rosszul kezdte a bajnokságot a Serie A idei kiírásában, melynek elsődleges oka az, hogy miután a keret éveken keresztül tevékenykedett együtt Massimiliano Allegrivel, a mester menesztését követően eluralkodó, Maurizio Sarri-, illetve Andrea Pirlo-féle elképzelések nem eresztettek gyökeret az alakulatnál, melyet a vezetőség a régi módszerekhez való visszatéréssel igyekezett orvosolni idén nyáron, mindeddig nem túlzottan nagy sikerrel" – fogalmazott a La Stampa kérdésére. 

Camoranesi mindehhez hozzátette, hogy a torinóiak labdarúgóinak most az a legfőbb feladatuk, hogy egy emberként álljanak be mesterük mögé, ugyanis csak együttes erővel lendülhetnek túl a jelenleg őket jellemző nehézségeken, ezzel együtt pedig arról is beszélt, hogy januárra az Öreg Hölgy biztosan képes lesz faragni a közte, valamint a bajnokság éllovasai között húzódó szakadék nagyságán. 

"Úgy vélem, hogy a Bianconeri kerete meglehetősen versenyképes, ennek nyomán pedig a játékosoknak nincs más dolguk, mint összetartani, s egy emberként beállni Allegri mögé, aki magától értetődő módon nem lesz képes egymaga jelentősebb eredményeket felmutatni fiai támogatásának hiányában. A Juventus idén igen jól teljesít a Bajnokok Ligájában, ebből kifolyólag pedig már csak a Serie A-ban kell visszatalálniuk formájukhoz, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a csapat januárban már hat-hétpontos távolságban lesz az aktuális listavezetőtől, így pedig semmi, még a Scudetto elérése sem zárható ki a szezon végkifejletét illetően. 

Ahhoz, hogy ez a Juventus igazán nagy eredményeket érhessen el, olyan szellemiség mentén kell tevékenykednie, mint ahogy azt az általam, illetve olyan futballisták által fémjelezett alakulat tette, mint Andrea Pirlo, Fabio Grosso, David Trezeguet, valamint jó barátaim, Jonathan Zebina, illetve Sebastiano Giovinco. Bár klubunk nem mindig tudhatta magáénak Európa legnagyobb minőséggel rendelkező keretét, minden esetben nagy áldozatkészséggel és alázattal léptünk pályára, ez pedig korábban elképzelhetetlennek tűnő sikerekhez vezetett bennünket" – összegzett Camoranesi.