Carnevali: "Allegri érkezése kiváltotta CR távozását"

carnevali_2021.jpgA Sassuolo hírhedt vezérigazgatója, Giovanni Carnevali a tegnapi nap folyamán hosszabb, ráadásul igen érdekes nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben a Locatelli-ügylet utólagos megítélésén túl szót ejtett Federico Cherubinihez és Max Allegrihez fűződő viszonyáról, majd a Neroverdi olyan, többek között az Öreg Hölgy által is figyelt labdarúgóinak helyzetéről, mint Giacomo Raspadori, vagy éppen Gianluca Scamacca. 

A szakember elsőként a fekete-zöldek egykori, a Zebrák jelenlegi középpályásáról, a klubváltását hosszas huzavona után idén nyáron kieszközölő Manuel Locatelliről értekezett, melynek keretein belül megemlítette az olasz labdarúgóval kapcsolatos, utóbbi hónapokban végbemenő tárgyalások egyes részleteit, illetve Cherubini e folyamatokban játszott fontos szerepét is. 

"Megszámlálni sem tudom, hogy pontosan hány alkalommal találkoztam Cherubinivel a Locatelli-ügyben, s bár ezt holnap este is megteszem majd, ezúttal szerencsére egy meccs keretein belül futunk majd össze, s nem egy tárgyalás okán. Félreértés ne essék, rendkívül örülök, hogy viszontláthatom Federicót, akit nagyon jó barátomnak, emellett pedig egy kiváló szakembernek tartok, ugyanis Cherubini véleményem szerint tanítómestereinek, Beppe Marottának, illetve Fabio Paraticinek keveréke, s magába olvasztja ezen menedzserek jó tulajdonságait" – fogalmazott a Tuttosport kérdésére. 

"A Locatelli átigazolásáról szóló tárgyalásokat nem tekintem pályafutásom legnehezebb egyeztetéseinek, ugyanakkor annyi biztos, hogy a leghosszabbak között voltak. Karrierem legkomplikáltabb megbeszéléseit Claudio Lotitióval folytattam, Francesco Acerbi néhány esztendővel ezelőtti távozásának idején, ennek ellenére azonban kijelenthetem, hogy a Juventusszal több alkalommal is kapcsolataink megszakításának közelébe kerültünk, melyet csak egy új, s mindkét félnek megfelelő javaslat megtétele által voltunk képesek elkerülni. A Bianconeri rendkívül jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy megfelelhessen elvárásainknak, ezt pedig akkor, s most is igen nagyra értékeltük. 

Aki továbbra is kitart azon álláspont mellett, hogy Manuel ingyen, jószerivel ajándékként távozott az Öreg Hölgyhöz, nagy valószínűséggel nem számít túlságosan jártasnak az átigazolási szerződéseket illetően. Leszögezném, hogy klubunk pontosan annyi eurómilliót keresett a Locatelli-transzferen, mint amennyit szeretett volna, ennek nyomán pedig maximálisan elégedettek lehetünk az általunk elért eredménnyel, mint ahogy megítélésem szerint a Juve, s végső soron maga a játékos is boldog a jelenlegi helyzet miatt. 

Néhány hónap távlatából cseppet sem változtak érzéseim Manuel iránt, akit nagy szeretettel ölelek, ám egyúttal emlékeztetek, hogy továbbra is tartozik nekem egy búcsúvacsorával... Ennek egészen prózai okai vannak, jelesül az, hogy mikor nyáron végre sikerült megegyeznünk a torinóiakkal, s ezt közöltem Locatellivel, a játékos egyből kijelentette, hogy hálája jeléül meghív egy vacsorára, melynek helyszínéül azt a milánói pizzériát szemeltük ki, ahol első alkalommal találkozunk, akkor még teljesen véletlenszerűen, majd szinte rögtön szóba került közöttünk Manuel aktuális helyzete, s ennek lehetséges megoldása. Azt hiszem, az ezt követő eseményeket szükségtelen részleteznem. 

Itt, a Sassuolónál mindannyian reméljük, hogy Locatelli jól érzi magát a Bianconerinél, ugyanis klubunk azután is kötődik egykori futballistáihoz, hogy azok elhagyták alakulatunkat. Bár Manuel már nálunk szerepelve is igen erős játékosnak tűnt, véleményem szerint az utóbbi hónapokban még magasabb szinte jutott az Öreg Hölgynél. Számunkra az a legfontosabb, hogy Manuel megkapja a számára szükséges játéklehetőséget, ezzel pedig egyelőre nincs gond a fekete-fehéreknél. Természetesen boldog leszek, ha egykori labdarúgónk holnap este jó teljesítményt nyújt majd, azonban nem fogok örülni, ha ez találatokban is megmutatkozik, mivel egyedül a Sassuolo góljai töltik, s tölthetik el boldogsággal szívemet."

Az olasz sportvezető ezt követően Massmiliano Allegrire, majd a Juventus utóbbi időben nyújtott teljesítményére terelte a szót, kijelentve, hogy véleménye szerint a mester érkezése kiváltotta azt a negatív hatást, melyet Cristiano Ronaldo távozása jelentett az Öreg Hölgynél. 

"Mindig nagy öröm viszontlátni egy olyan szakembert, mint amilyen Massimiliano Allegri, azonban jobban szeretek vele a vacsoraasztalnál találkozni, ahol általában ő tölti be az ügyeletes mókamester szerepét, mint a futballpályán, ahol ellenfélként képes rendkívüli szenvedéseket okozni neked. Nem lehet vita tárgya, hogy Max hozzáadott értéket képvisel a Juventus számára, ennek alapján pedig véleményem szerint joggal mondhatjuk, hogy a tréner volt a Bianconeri legnagyobb nyári igazolása, nem kis részben annak köszönhetően, hogy érkezése ellensúlyozta azon negatív hatást, melyet Cristiano Ronaldo váratlan távozása jelentett a fekete-fehéreknél. 

Hogy mit gondolok a Derby d'Italiáról? A Juventusnak egyértelműen nagy mázlija volt, hogy döntetlenre tudta menteni az összecsapást, még akkor is, ha a második félidőt alapul véve összességében megérdemelték az egy pontot. Reméljük, hogy a Zebráknak elfogyott a szerencséjük a következő találkozóra nézve, ugyanis ellenünk nem igazán szeretnék hasonló történéseket látni részükről."

Carnevali végezetül megemlítette a Neroverdi két legnagyobb nevet jelentő olasz fiataljának, Giacomo Raspadorinak és Gianluca Scamaccának helyzetét is, leszögezve, hogy a két támadó januárban biztosan nem hagyja el az együttest, emellett pedig kitért a Fiorentina szerb csillagát, Dušan Vlahovićot körüllengő szituációra is. 

"Hogy az Inter és a Juve érdeklődik-e a Raspadori-Scamacca kettős iránt? Való igaz, hogy Beppe Marottával már folytattam egyeztetéseket ezen labdarúgókat illetően, azonban Federico Cherubinivel mindeddig nem tárgyaltam velük kapcsolatban. Kijelentetem, hogy a szóban forgó játékosok semmiképpen sem hagyják majd el együttesünket januárban, nyárra vonatkozóan azonban semmit sem szögeznék le ilyen magabiztossággal. Alapvető álláspontunk továbbra sem változott: készek vagyunk eladni legnagyobb neveinket Olaszország, vagy Európa legfőbb topcsapatainak, ám csak és kizárólag abban az esetben, ha megfelelő ajánlatok futnak be értük. Pontosan úgy, mint Locatelli esetében. 

A bajnokság színvonalának megőrzése érdekében remélem, hogy a Fiorentinát immár biztosan elhagyó Dušan Vlahović a Serie A-n belül talál majd magának új csapatot, azonban jelen állás szerint egy ekkora tehetség sokkal előbb kap meggyőző ajánlatot egy külföldi klubtól, mint egy olasz együttestől, ami igen érdekes kérdéseket vet fel a ligánkban szereplő alakulatokkal kapcsolatban" – összegzett Carnevali.