Beharangozó – a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA hétvégi hajrában elért 1:1 a veretlenségi sorozat folytatására elég volt, de a győzelmi széria, és az élbolyra való felzárkózás véget ért. A szokásosnál talán némileg visszafogottabb idényt produkáló Neroverdi ellen viszont vissza lehet térni a győztes ösvényre, főleg hazai pályán. A mérkőzés helyszíne az Allianz Stadium lesz, a kezdési időpont 18:30, a játékvezetői feladatokat Juan Luca Sacchi látja majd el, a magyar adók közül pedig a SPORT 2 fogja közvetíteni élőben.

A harminchét esztendős bíró 2015 óta vezet a legmagasabb osztályban, mégis mindössze 22 találkozó lebonyolítását bízták rá, melyeken 93 sárga, 2 piros és 7 büntető a mérlege. A hazaiaknak 2 alkalommal vezetett, mindkétszer győzelem lett a vége, ebben a stadionban, és a Bianconeri még gólt sem kapott ezen összecsapásokon. A vendégek háromszor futottak vele össze, és minden végkifejletből jutott egy nekik.

A fekete-zöldek aktuális értéke 217 millió euró, legértékesebb labdarúgójuk Domenico Berardi, aki 35 milliót ér. 13 válogatott játékossal bírnak, átlagéletkoruk 27,3 év. Az elmúlt 5 meccsükön 1 döntetlen mellett begyűjtöttek 2-2 győzelmet és vereséget is, melynek köszönhetően összességében 11 ponttal a 13. pozíciót foglalják el. Torinóba eddig 8 alkalommal látogattak, és csupán egy döntetlent tudnak felmutatni. Két legcsúnyább kudarcuk egy 4:0 és egy 7:0. A párharc gólkirálya Gonzalo Higuaín 7 találattal, a jelenlegi keretből öttel Paulo Dybala viszi a prímet.

Allegri mester 11 alkalommal vitte csatába az övéit a zöld-feketék ellen, 8 esetben aratott diadalt, egy döntetlen és 2 vereség mellett. Kollégája, Alessio Dionisi még sem az Öreg Hölgy, sem a Mister ellen nem csatázott. A 41 éves szakvezető a Olginatese csapatánál kezdte bontogatni szárnyait, kisebb együttesek padja után a Venezia volt az első nagyobb klubja, majd még az Empolit vezényelte mielőtt a jelenlegi csapatához került. Élvonalbeli teljesítménye megegyezik a jelenleg futó szezon számaival, hiszen ez az első Serie A-s idénye. Ezt leszámítva már 262 mérkőzés áll a neve mellett, melyeken 106 győzelem és 95 döntetlen jött össze, 61 zakó mellett.

A Sassuolo meglehetősen kemény nyáron van túl, ugyanis távozott a sikeredző, azaz Roberto De Zerbi, aki kapásból vitte is magával Marlont a Shakhtar Donetskhez, érte 12 millió eurót kaptak Carnevaliék. A brazil védőn kívül más fontos labdarúgók is maguk mögött hagyták Emilia-Romagna tartományt, ugyanis míg a Juventus Manuel Locatellire csapott le a Neroverdiből, a Sampdoria pedig Francesco Caputót vette kölcsön, addig a Spezia Mehdi Bourabia szolgálataira tartott igényt egy szezon erejéig.

Érkezők terén kevésbé komoly nevekkel találkozhatunk, ugyanis a legdrágább igazolásuk Ruan a Grêmiótól 5 millió euróért cserébe. A Sassuolo sokkal inkább a kölcsönjátékosok véglegesítésére fektette a hangsúlyt, és inkább az olyan játékos megtartásával próbálták megerősíteni a keretet, mint amilyen Gianluca Scamacca, vagy éppen Davide Frattesi.

Allegri kénytelen lesz nélkülözni Moise Keant és Federico Bernardeschit, míg Dionisi Jérémie Boga, Filip Đuričić, Pedro Obiang és Filippo Romagna szolgálataira nem számíthat.

A Sky Sport Italia szerint az Öreg Hölgy a következő, igen tartalékos kezdővel áll ki ma este:

juve_sass_pred_lineup.jpg