Inzaghi: "A tét sokkal nagyobb, mint három pont"

inzaghi_pre_inter_juve.jpgA ma esti Derby d'Italiát megelőzően a Juve mestere, Massimiliano Allegri mellett az ilyenkor szokott módon az Inter trénere, Simone Inzaghi is megtette hagyományos nyilatkozatát az olasz sportsajtónak, melynek keretein belül többek között szót ejtett az Öreg Hölgy erősségeiről, a Nerazzurri elmúlt összecsapásairól, vagy éppen a Cristiano Ronaldo távozásával járó következményekről. Az alábbiakban a szakember sajtókonferenciáján elhangzottak magyar átültetését olvashatjátok. 

Milyen meccset vár holnap este? 

"A bajnokság még csak most kezdődött, ugyanakkor máris egy rendkívül fontos összecsapás fog következni számunkra, mely két, rendkívül erős és versenyképes alakulat között kerül majd megrendezésre. A tudat, hogy szurkolóink előtt lesz lehetőségünk játszani, felruház minket a győzelem eléréséhez szükséges önbizalommal, ebből kifolyólag pedig fiaim pontosan tudják, hogy milyen jelentőséggel bíró találkozón kell pályára lépniük."

A Juve mestere, Max Allegri arról beszélt, hogy az Inter továbbra is a Scudetto legfőbb várományosának tekinthető.

"Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Massimiliano Allegri e szavakkal illette együttesünket, ugyanakkor én magam ugyanezt gondolom a Serie A többi topcsapatáról is, hiszen annak ellenére, hogy az Inter mindent meg fog tenni a végső győzelem érdekében, meglehetősen izgalmas és kiélezett bajnoki versenyfutásra számítok. Rendkívül tisztelem Allegrit, ezért pedig boldog vagyok, hogy megdicsért bennünket. Örülök, hogy személyes kapcsolatban állhatok egy olyan fantasztikus mesterrel, mint ő."

Vajon a Derby fordulópontként szolgálhat az Inter számára? 

"Véleményem szerint igen, ugyanis a tét ezúttal sokkal nagyobb, mint három pont. A srácok rendkívül el voltak keseredve a Lazio elleni vereséget követően, azonban a meccset követően, néhány kellemetlenebb pillanattól és vitától eltekintve megbeszéltük, hogy mindenképpen folytatni fogjuk az általunk megkezdett utat, történjék bármi is a későbbiekben. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontos lesz számunkra a Juve elleni megmérettetés, emiatt pedig nem lehet kérdés, hogy rendkívüli kiegyensúlyozottságot kell majd képviselnünk."

Mi kelthet kellő nyugodtságot az Interben a jelenlegi helyzetben? 

"Álláspontom szerint csapatunk az eddigiek folytán minden tekintetben tartotta magát az általunk megvalósítani kívánt elképzelésekhez, ám erre nyilvánvalóan árnyékot vet, hogy szombaton elvesztettük első mérkőzésünket a Serie A-ban. A Bajnokok Ligája találkozóin, kiváltképp a Real Madrid elleni mérkőzésen jóval többet érdemeltünk volna. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban lendületünk kissé lelassult, az általunk kieszközölt fejlődést nem állította meg egyetlen külső, vagy belső tényező sem, mivel együttesünk tudatos maradt, s a továbbiakban is jó futball bemutatására fog törekedni."

Milyen hatással volt a Juventusra Cristiano Ronaldo távozása? 

"Tagadhatatlan, hogy Cristiano remek futballista, azonban torinói évei során nem csak ő jelentette az Öreg Hölgyet, s az együttes elmenetelét követően is rendkívül erős alakulat maradt. Paulo Dybala és Álvaro Morata két nagyszerű támadó, akik számos problémát okozhatnak nekünk holnap este, azonban nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hiszen csak és kizárólag magunkra szabad összpontosítanunk, s nagy elszántsággal kell felruháznunk magunkat."

Mennyire fontosak a rangadók, ahol a topcsapatok közvetlenül egymással mérkőzhetnek meg? 

"Az ehhez hasonló megmérettetések a begyűjthető pontokon túl is alapvető jelentőséggel bírnak, mivel siker esetén hatalmas lökést adnak számodra, s úgy vélem, hogy egy pozitív eredmény a Juventus ellen is pontosan ezzel járna."

Hogyan látja Arturo Vidal, s más labdarúgók helyzetét? 

"Arturo nagyszerű meccset játszott a hétközi BL-találkozónkon a Sheriff Tiraspol ellen, mely mérkőzésen pontosan úgy teljesített, ahogy azt elvártam tőle. Jelenleg arra törekszem, hogy minden egyes középpályásomnak kellő mennyiségű játékpercet biztosítsak, s nagy örömömre szolgál, hogy hamarosan Stefano Sensi, valamint Hakan Çalhanoğlu is bevethetőek lesznek majd. Tudomásom szerint Joaquín Correa az egyetlen olyan futballistánk, aki nem lesz elérhetőholnap, azonban az orvosi stáb azon dolgozik, hogy ő is rendelkezésünkre állhasson a szerdai, Empoli elleni megmérettetés idejére.

Véleményem szerint egyik legnagyobb erőforrásunknak Ivan Perišić számít, aki rendkívül hasznos teljesítményt végez a pályán, s teljes mértékben kiveszi a részét a meccsek egyes szakaszaiból. A Lazio ellen megkértem, hogy hozzon meg bizonyos áldozatokat diadalunk érdekében, s bár végül nem ünnepelhettünk győzelmet, Ivan megfelelően játszott csatárként. Karrierem során mindig is ragaszkodtam az olyan, európai szinten is bizonyított futballistákhoz, mint ő, ugyanis megítélésem szerint egy csapat nem lehet sikeres a hozzájuk hasonló játékosok hiányában" – összegzett Inzaghi.