Gravina: "Ronaldo jót tett a Serie A-nak, de a Juvénak nem"

cristiano_sad.jpgAz Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina a tegnapi nap folyamán rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot tett az olasz médiának, melyben a legmagasabb rangú itáliai futballszervezet első emberéhez képest meglehetősen éles véleményt fogalmazott meg a Juventusszal, illetve Cristiano Ronaldóval kapcsolatban, kijelentve, hogy álláspontja szerint CR7 szerződtetése elhibázott lépés volt az Öreg Hölgy részéről. 

A sportvezető mindezzel együtt természetesen azt sem tagadta meg, hogy a portugál szupersztár vitathatatlanul emelte a Serie A presztízsét, ugyanakkor arról is beszélt, hogy Andrea Agnellinek talán mihamarabb pótolnia kellene eddigi legnagyobb értékét, ugyanakkor ő maga klubelnökként megfontolná, hogy üzletelne-e a Juve fejével. 

"Nem gondolnám, hogy a Juventus részéről feddhető döntésnek bizonyul Cristiano Ronaldo leigazolása, ugyanis annak ellenére, hogy a teljesen más felfogással bíró spanyol bajnokság légköréből érkező portugál futballista eredményesen integrálódott a Serie A-ba, s összességében véve minden tekintetben helytállt az olasz labdarúgás világában, a Bianconerinél sosem tudta elérni azokat a célokat, melyeknek teljesítéséért Torinóba szerződött" – fogalmazott a Tiki Taka adásában. 

"Bizonyos tekintetben talán Andrea Agnellinek pótolnia kellene Ronaldót, ugyanakkor én magam nem tudom, hogy ezt az olasz bajnokságon belül fogja-e megtenni, hiszen nem vagyok benne biztos, hogy ha klubelnöki szerepkörben tevékenykednék, kötélnek állnék-e, amennyiben a Juventus megkeresne, mivel Agnellitől – egy érthető metaforával élve – nagy valószínűséggel csak olyan autót lehetne vásárolni, s azt is csak hitelben, melyet némi használat már után igyekeznél is továbbértékesíteni. Ha üzletelésre adnám a fejem, Claudio Lotitóval kötnék megállapodást, hiszen az ő termékeit bizonyára alaposan leellenőriznék, ám ezzel együtt nyilvánvalóan az árukat is megkérnék."

Gravina végezetül a Scudetto legfőbb esélyeseiről is szót ejtett, véleménye alapján pedig a trófea sorsa a jelenlegi idényben az AC Milan, az Inter, illetve a Napoli együttesei között dőlhet majd el, ám az is elképzelhető, hogy az Atalanta nevető harmadikként hódítja el a serleget. 

"Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az AC Milan és a Napoli rendelkezik a legtöbb tartalékkal, ám természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Intert sem, ekképp ha választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy a Scudetto sorsa a Milánó-Nápoly tengely csapatai között dől majd el. Ezzel együtt tisztában kell lennünk vele, hogy a futballban megszokott dolognak számítanak a meglepetések, melyek ezúttal az Atalanta személyében jelentkezhetnek majd be a bajnoki versenyfutásba. Minden bizonnyal izgalmas és fordulatos hónapok elé nézünk" – szögezte le a sportvezető.