De Sciglio és Kean nyilatkozatai a meccs után

moise_kean_roma.jpgA tegnapelőtt este elért, AS Roma elleni győzelmet követően a mesterek mellett természetesen a Juventus egyes futballistái is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy értékeljék a látottakat, valamint, hogy választ adjanak a média saját magukkal kapcsolatos kérdéseire, melynek keretein belül a kisebb meglepetésre remekül futballozó Mattia De Sciglio, illetve a győztes gólt szerző Moise Kean szólaltak meg a riporterek felvetéseire felelve. 

A Bianconeri egyelőre csereként alkalmazott jobbhátvédje, Mattia De Sciglio saját teljesítménye, valamint Massimiliano Allegri számára biztosított bizalma mellett elsősorban a csapat együvé tartozásának fontosságát emelte ki, leszögezve, hogy amennyiben a Zebrák képesek lesznek a nemrég megkezdett úton haladni az elkövetkezendőkben is, semmitől sem kell majd félniük. 

"Ma este rendkívül fontos győzelmet arattunk, ugyanis egyértelmű volt, hogy a válogatott szünetet követően ott kell folytatnunk utunkat, ahol a leállást megelőzően abbahagytuk. Véleményem szerint az elmúlt órákban kiváló futballt mutattunk be egy nagyszerű ellenféllel szemben, ez pedig erőt ad számunkra a továbbiakra nézve is, s biztossá teszi előttünk, hogy mindenképpen csak és kizárólag ehhez hasonlóan szabad teljesítenünk az előttünk álló időszakban" – jelentette ki a DAZN kérdésére. 

"Nem tagadhatjuk, hogy a szezon legelső szakaszában számos nehézséggel kellett szembesülnünk, ám minden bonyodalom ellenére is sikerült meglelnünk a győzelmekhez való visszatéréshez szükséges csapategységet, melyet ezt követően is meg kell őriznünk. Legfőbb feladatunk az, hogy mi, tapasztaltabb labdarúgók átadhassuk tudásanyagunkat fiatalabb társainknak. 

Max Allegri jelenléte hatalmas magabiztosságot biztosít számomra, ám ebben nincs semmi meglepő, hiszen ez közös munkánk kezdetétől fogva így volt. Úgy érzem, hogy a mester csapatunk minden egyes játékosát megbecsüli, ennek alapján pedig mindannyian nagy elhivatottsággal végezhetjük mindennapi munkánkat. A ma esti összecsapás kapcsán mindenekelőtt az volt fontos számomra, hogy jó produkciót nyújtsak, mivel csak ennek révén érhetem el el azt a folytonosságot és önbizalomszintet, melyre alapvető szükségem van" – összegzett a védelemben szereplő olasz labdarúgó. 

Az idénybeli második gólját lövő Moise Kean ezzel egyidejűleg arról beszélt, hogy megítélése szerint a pálya bármely területén biztonsággal alkalmazható, ezen felül pedig nem feledkezett meg a győzelmet érő fejesről, külföldön szerzett tapasztalatairól, valamint a munka folytatásáról is. 

"A ma este rávilágított arra, hogy bárhol pályára léphetek egy-egy összecsapás során, mivel arra törekszem, hogy aktuális szerepkörömtől függetlenül a lehető legtöbb esetben a mester rendelkezésére álljak. Ott játszom, ahol éppen szükség van rám, s ez a jelenben, valamint a jövőben is így lesz" – fogalmazott a DAZN kamerái előtt. 

"Azon tapasztalatok, melyeket az elmúlt két idényben szereztem az Everton, valamint a Paris Saint-Germain szerelésében, rendkívül nagy segítséget jelentettek és jelentenek számomra, nem kis részben az ezen együttesekkel megtett utam által, melyek futballistaként, valamint emberileg is új szintre emeltek. Biztos vagyok benne, hogy alakulatunk jó úton halad, s hogy apránként elérjük majd azon célokat, melyeket szeretnénk, én pedig személy szerint mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy segítsem ebben a Juventust."

"Igen fontos volt, hogy ma este győzelmet arassunk a Roma ellen, s hogy otthon tartsuk a három pontot, ezt pedig szerencsére sikerült is elérnünk" – folytatta Kean a Juventus TV riporterének. "Hogy mit gondolok a gólomról? Bevallom, kissé szerencsésnek érzem magam, hogy az ismert körülmények között is képes voltam betalálni, hiszen meglehetősen kiélezett helyzetben szereztem az adott gólt, ugyanis nem igazán számítottam arra, hogy a labda elém fog kerülni Mattia beadását követően. 

Örülünk a sikernek, s meggyőződésünk, hogy ez az eredmény reményt ad számunkra ahhoz, hogy feljebb léphessünk a tabellán, ebben pedig én is igyekszem minél többet segíteni az Öreg Hölgynek, akár azzal, hogy megtartom a játékszert, akár azzal, hogy találatokat szerzek, adott esetben pedig azzal, hogy kiveszem részemet a csapat kollektív futballjából. A mai meccs jó alapot és kiindulópontot szolgáltat számunkra a folytatáshoz, s reményt ad nekünk ahhoz, hogy elérjük az általunk óhajtott eredményeket és célokat" – összegzett a fiatal itáliai támadó.