Juve - Roma: Az edzők értékelései

allegri_roma.JPGVasárnap este a Roma elleni rangadóval folytatta a bajnokságot a Juventus, miután véget értek nemzeti válogatott mérkőzések. A Zebrák hagyományosan rosszul szerepelnek a válogatott szünetek utáni első alkalmakkor, azonban Massimilano Allegri együttese ezúttal nem engedhette meg magának az újabb botlást, ha komolyan a felsőház része szeretne lenni tavasszal. A mérkőzést megelőzően José Mourinho fiai 4 ponttal álltak a Zebrák előtt a tabellán. Az első félidőben a fekete-fehérek kerültek előnybe Moise Kean révén (habár meg kell hagyni, a találathoz vajmi kevés köze volt, hiszen Rodrigo Bentancur fejelte a labdát az olasz csatár helyére), ráadásul Wojciech Szczęsny tizenegyest hárított, így 1-0-s hazai vezetéssel mentek az öltözőbe a felek. A második félidőben nem változott az eredmény, így ezzel a furcsa találattal szerezte meg a három pontot a torinói együttes, mely immmáron lőtávon belül került a BL-indulást érő negyedik helyre. A lefújást követően Massimilano Allegri többek között az eredményt, valamit az újabb gól nélkül lehozott teljesítményt méltatta, míg a Giallorossi trénere szerint csapata győzelmet érdemelt volna.

"Szeretem az 1-0-ás eredményt, kifejezetten azt, hogy egy újabb gól nélküli mérkőzést hoztunk le" - kezdte nyilatkozatát a toszkán mester a DAZN-nak. "A Roma egy nagyon technikás csapat minőségi játékosokkal, sok problémát okoztak nekünk a mérkőzés elején, de sikerült betalálnunk, és fejlődnünk, ahogy telt az idő."

Az Öreg Hölgy botrányosan kezdte a szezont, de az utóbbi időben sikerült rátalálni a győzelem útjára. "Olyan játékosokkal rendelkezünk, akik jobban passzolnak a kontrákra alapuló játékhoz, így amikor járatni próbáljuk a labdát vagy elalszunk, vagy idegesek leszünk. Ez egy nagyon fontos győzelem volt, egy újabb lépés felfelé a tabellán, valamint egy újabb fejlődési szint a szezon során. Hiányzott nálunk Dybala, Rabiot, De Ligt, valamint Morata csak a padról volt képes beszállni, de ha mindenki ilyen odaadással játszik, akkor sokkal kevesebb gólt kapsz."

"A megfelelő pillanatban lassítjuk le a játékot, de tudnunk kell magasabb fokozatra kapcsolni, ha erre van szükség. Nem fogok hazudni, valószínű és kárt okoztam a szezon elején néhány döntésemmel, jobban meg kellett ismernem néhány játékost, de mostmár jó úton haladunk." - folytatta mondandóját Allegri.

A csapat első számú hálóőre a mai kivédett büntetővel valamit visszatérített a szezon elején elkövetett hibáiból, mely súlyos pontoba került a csapatnak. "Szczęsny elkövette hibáit a szezon elején, de kezdi visszanyerni az önbizalmát és megmutatja, mit is tud adni a csapatnak. Fejlődnünk kell még a támadóharmadban és az időzítés terén. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Roma minimum döntetlent érdemelt volna, de ezek a mérkőzések az egyes pillanatokról szólnak, melyek szerencsére ma este a mi oldalunkon álltak. Jó teljesítménnyel rukkoltak elő, emellett a liga egyi legjobb csapatának tartom őket."

 Federico Bernardeschi a csapat egyik legjobba volt, míg Mattia De Sciglio gólpasszt adott, Moise Kean, pedig győztes gólt szerzett. Hogy vélekedik róluk a mester? "Bízom ezeknek a srácoknak a képességeiben, amikor pályára lépnek nyugodtnak kell lenniük. Szó sincs arról, hogy egyik napról a másikra jobbak, vagy rosszabbak lennének. De Scigliót még a Milánból ismerem, egész karrierje során azt csinál, amit tud: jobb- és bal lábbal is képzett, de mentálisan és fizikálisan is meg vannak a határai, azonban ha úgy játszik, ahogy ma este, nehéz nála jobbat találni. Emellett még Rugani és Pellegrini is itt vannak, akik keményen edzenek, és bevetésre készek, ha szükség van rájuk."

 A csapat következő mérkőzése a Derby d'Italia lesz, az ősi rivális Inter pedig csak 3 pontra van. Hogy tekint az edző erre a mérkőzésre? "Rendkívül fontos volt a mai győzelem, hogy 1 pontra feljöjjünk negyedik, valamint 3 pontra a harmadik helyre. Egy újabb apró lépést tettünk előre, emellett be kell betonoznunk a továbbjutásunk a BL-csoportból, ezt követően pedig csak az Inter elleni megmérettetésre gondolunk, akik fizikailag egy rendkívül erős csapat." - zárta interjúját Allegri. 

A vesztes csapat edzője, José Mourinho az eredmény ellenére rendkívül elégedett volt csapata pályán nyújtott teljesítményével, melynek véleménye szerint pontokban kellett volna manifesztálódnia. 

mou.JPG"Csakis annyit mondhatok, hogy a Roma ma győzelmet érdemelt volna. Ezt mondta a játékosaimnak az öltözőben." - kezdte nyilatkozatát a portugál szakember. "Komolyan, vereségről és nulla pontról beszélünk, de a Roma minden tekintetben jól teljesített. Gratulálok az egész csapatnak a kemény munkáért. Ma bátorságot, magabiztosságot és hitet láttam. A vereség mindig vereség marad, de ha rénézek a projektre, folyamatos növekedést látok, ahogy halad az idő. Önök máshogy láthatják, de én egy olyan csapatot láttam, mely győzelmet érdemelt volna, mégis veszített."

Az intenzív mérkőzés végeztével a két edző barátságosan vált el egymástól a feszült légkör ellenére. "Hosszabbítni három percet a meccs végén, valamint a büntető körüli incidens... Ez mutatja a hozzáállást, de nem akarom kommentelni, nem láttam a visszajátszást. Szeretném ettől függetleníteni magam, és csak a csapat teljesítményére fókuszálni. Remélem, hogy mindent, ami a Juventus az öltözőfolyosón mondott, a nyilvánosság előtt is bevalják, hiszen tudják, mennyire szenvedtek ellenünk. Az évek alatt számtalanszor nyertem rosszul játszva, ma ennek az ellentetje történt, de jó irányba haladunk."

Veretout büntetőt hibázott, mely végül a döntetlenbe került, viszont a tizenegyes elvégzése előtt volt egy kis szóváltás közte és Tammy Abraham között, aki el szerette volna végezni a pontrúgást. Mennyire játszhatott ez közre, hogy a büntető kimaradt? "Abraham magabiztos, és feltüzelt állapotban van a meccseken, azonban tudnia kell, hogy van egy hierarchia csapaton belül. Ő a harmadik opció Veretout és Pellegrini mögött. Ha Jordan úgy dönt, hogy mégis átadja a lehetőséget, az rendben van számomra. Mondtam a srácoknak, hogy nincs miért szégyenkezniük, jól játszottunk, semlegesítettünk olyan játékosokat, mint Chiesa és Cuadrado. Jól járattuk a labdát, de ha a védelem közepében két olyan Professzor van, mint Chiellini és Bonucci, akkor nem könnyű gólt szerezni. Csakis gratulálni tudok a csapatomnak." - zárta szavait Mourinho.