Három játékos is távozhat télen

mckennie_2.jpgUgyan a bajnoki szezon még csak október elején tart, a nemzetközi futballporond alakulatai minden bizonnyal már játékosaik eddigi teljesítményeinek alapján is elkezdték kiértékelni a szűk három hónap múlva nyitó januári mercato tekintetében fennálló vételi és eladási lehetőségeket, melynek nyomán a legnagyobb nevet jelentő együttesek illetékesei közül többen is gőzerővel munkálkodnak azon, hogy megoldást találjanak egy-egy labdarúgó helyzetére. 

Nincs ez másképp a Juventus háza táján sem, ahol a Bianconeri ügyeiben általában jól értesült szakembernek számító Nicola Balice szerint a vezetőség elsősorban három futballista játékjogának téli átigazolási időszakban történő átruházásában gondolkodik, kik közül ketten a középpályáról, egy labdarúgó pedig a védelem széléről hagyhatja el az Öreg Hölgyet. 

Az újságíró elsőként a csapat huszonkét esztendős balhátvédjének, Luca Pellegininek szituációját járta körbe, aki a jelenlegi idényben az egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen kezdőnek számító Alex Sandro helyetteseként mindössze egyetlen összecsapáson, a Napolival szemben megvívott Serie A-megmérettetésen futhatott ki a gyepre, ahol azonban egy kisebb sérülés következtében már az 58. percben el kellett hagynia a futballpályát.

Balice szerint a Juve fejesei a nyáron igen sok lehetőséget értékeltek ki a Pellegriniért befutó ajánlatok közül, azonban az olasz végül mégsem került kölcsönbe egyetlen alakulathoz sem. A helyzet a január folyamán változhat, ugyanis tiszta sornak tekinthető, hogy a védelem szélein igen nagy túltelítettség uralkodik a Zebráknál, hiszen Mattia De Sciglio biztonsággal alkalmazható cserebalhátvédként, míg Danilo és Juan Cuadrado a jobb szélen vethetőek be szükség esetén. Pellegrini iránt jelen pillanatban egyedül a Sampdoria mutat némi érdeklődést, s könnyen elképzelhető, hogy a genovai klub hamarosan le is fog csapni a kínálkozó lehetőségre. 

Az együttes másik távozója a hányattatott sorsú walesi középpályás, Aaron Ramsey lehet, akit folytonos sérüléseinek következtében (melyek miatt mindössze négy mérkőzésen, 104 minutum erejéig szolgálhatta csapatát a mostani szezonban) a friss igazolásnak számító Manuel Locatelli máris kiszorított a Bianconeri kezdőcsapatából.

BaliceRomeo Agresti korábbi híreivel összhangban – úgy tudja, hogy a brit labdarúgó iránt elsősorban a Wolverhampton Wanderers együttese mutat érdeklődést, Ramsey pedig annak ellenére, hogy nyáron visszautasította a Farkasok közeledését, ezúttal már hajlik arra, hogy elfogadja a megkeresést, mely egyúttal a Premier League-be való, hőn áhított visszatérést is elhozná számára. 

Az alakulatot elhagyó harmadik futballista a trió legnagyobb nevének számító amerikai középpályás, Weston McKennie lehet, akivel sportszakmai teljesítménye mellett magatartásbeli gondjai miatt sem lehet elégedett a Juve vezetősége, illetve szakmai stábja. Habár a nyáron sokáig úgy tűnt, hogy McKennie távozni fog az olasz rekordbajnoktól, helyére pedig Axel Witsel, vagy Miralem Pjanić érkezhet, Massimiliano Allegri végezetül a huszonhárom éves labdarúgó megtartása mellett határozott, ezzel elejét véve a további találgatásoknak. 

Balice szerint mostanra a tréner is belátta, hogy amennyiben együttesének lehetősége nyílik egy megfelelő minőséget képviselő középpályás szerződtetésére a tél folyamán, mindenkinek jobb lenne, ha az amerikai valóban távozna a Juventustól, ennek révén pedig a vezetőség egy megfelelő ajánlat esetén ismételten hajlandó lenne tárgyalásokba bocsátkozni McKennie eladásával kapcsolatban.