Giaccherini: "Bentancurnak és Rabiot-nak többet kell mutatnia"

giaccherini_2021.pngA Juventus egykori középpályása, Emanuele Giaccherini a minap egy rövidebb nyilatkozat keretein belül fejtette ki gondolatait a Bianconeri jelenlegi helyzetéről, valamint az Öreg Hölgy bukdácsolásának okairól, melyben a Serie A erőviszonyainak mérlegelése mellett igyekezett elemezni a Federico Chiesa által mutatottakat, valamint a fekete-fehérek középpálya tekintetében fennálló problémáit is. 

A Zebrák szerelésében mindösszesen 52 alkalommal pályára lépő, ezen találkozókon pedig 6 gólt szerző és 7 asszisztot kiosztó korábbi futballista elsőként az olasz bajnokság erősségi sorrendjéről vélekedett, elmondása szerint pedig még a Juve szimpatizánsai sem tagadhatják, hogy a két milánói gárda, valamint a Napoli-Roma kettős jelen pillanatban megelőzi az olasz rekordbajnokot a csapatok játékerejét tekintve. 

"Teljesen egyértelmű, hogy az Inter, a Milan, valamint a Napoli jelen helyzetben a Juventus előtt járnak, s személyes tekintetben én ezen együttesek közé sorolnám az AS Romát is, mely hatalmas igazolásokat hajtott végre José Mourinho kispadra való leültetésével, valamint a portugál mester által kért futballisták szerződtetésével. A milánói gárdák kétségkívül szervezettebben, emellett nagyobb összhangban tevékenykednek, mint a Bianconeri, míg a nápolyiak igen könnyed módon játszanak, felszabadultságuk pedig olyan sikereket eredményez, mint melyeket az elmúlt hetekben láthattunk tőlük" – fogalmazott a La Gazzetta dello Sport kérdésére felelvén. 

"Véleményem szerint a Juventus szurkolóinak mindenekelőtt nagy türelemre van szükségük, mivel a jelenlegi idény ismételten egy átmeneti év lehet az Öreg Hölgy számára. A csapatot új alapokra kell fektetni, s ki kell alakítani egy magot, mely később a sikerek legfőbb kulcsává válhat. A Zebrák javarészt elveszítették azon olasz futballistáikat, akik annak idején naggyá tették az alakulatot, a fiatal labdarúgók pedig minőségük ellenére egyelőre képtelenek betölteni azt a szerepet, mint nagy elődjeik.

Hiba lenne azt várni a fekete-fehérektől, hogy azonnal megkezdik következő győzelmi szériájukat, mivel a vezetőségnek, a szakmai stábnak, illetve maguknak a játékosoknak is azon kell dolgozniuk, hogy megteremtsék egy sikeres jövő előfeltételeit, ez pedig,a többi ehhez hasonló folyamattal egyetemben, korántsem megy egyik pillanatról a másikra."

A fekete-fehérek mezében 2011 és 2013 között futballozó Giaccherini ezt követően Federico Chiesáról, majd az együttes középpályásairól beszélt, elmondása szerint pedig nehezen tudná elképzelni, hogy a csapat sikeres lehetne az olasz szélső nélkül, ugyanakkor ezzel ellentétben kritikával illette az alakulat tengelyében szereplő labdarúgókat. 

"Jelen pillanatban nehezen tudnám elképzelni, hogy a Juve sikeres lehetne Chiesa nélkül, mivel Fede már az előző idényben is megmutatta, hogy nem fél semmilyen előtte álló kihívástól, s bátran, céltudatosan tör előre tervei beteljesítésének érdekében. Úgy gondolom, hogy neki és Paulo Dybalának minden szempontból ki kell emelkedni a Bianconeri keretéből, s különbséget kell teremtenie az egyes összecsapásokon.

Az erről szóló kritikák dacára nem hinném, hogy Max Allegri azért próbálja némiképpen kordában tartani Chiesát, hogy ezzel kigyomlálja alapvető személyiségét, mivel ha a mester kissé vissza is fogta a szélsőt, azt kizárólag azért tette, hogy ezzel felébressze benne a dühöt, s további fejlődésre ösztönözze őt, hogy még nagyobb fegyvert kovácsoljon belőle a Juve számára. 

Az Öreg Hölgynek jelen pillanatban elkerülhetetlenül szembesülnie kell a múltban fennálló, valamint a jelenlegi állapotokkal, ez pedig különösképpen igaz a középpálya tekintetében, mely csapatrészt össze sem lehet hasonlítani azzal a tengellyel, melyet annak idején Andrea Pirlo, Paul Pogba, Claudio Marchisio, illetve Arturo Vidal nevével fémjeleztek. 

Manuel Locatelli egyértelműen rendelkezik azzal a minőséggel és személyiséggel, melynek kamatoztatásával újra klasszis szintre emelheti a Juve középpályáját, s úgy vélem, hogy a Bianconeri rendkívüli tettet hajtott végre azzal, hogy egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben is képes volt leigazolni az olaszt, mindazonáltal a Sassuolo egykori játékosa önmagában nem lehet elegendő a sikerekhez, mivel mind Rodrigo Bentancurnak, mind pedig Adrien Rabiot-nak sokkal többet kell mutatnia ahhoz, hogy egy működőképes csapatrész állhasson össze a pálya szívében" – zárta szavait Giaccherini.