Beharangozó – a Milan elleni meccs

milan.pngMelyik arcát mutatja ma a csapat? Az Udinese elleni első félideit, vagy az Empoli ellenit? Netán az ellenfél hibáit kegyetlenül kihasználót, vagy az amatőr hibákat elkövetőt? Erre várunk választ ma este, na, meg arra, hogy a könnyed BL rajt segít-e átlendülni a holtponton. Az ellenfél ebből a szempontból nem lesz ideális, hiszen az AC Milan látogat Torinóba, akikkel mindig parázs mérkőzéseket játszik még egy ereje teljében lévő Juventus is, nemhogy egy útját kereső, épülő alakulat. Amit nem engedhet meg magának a csapat, azok az egyéni megingások, és az, hogy pont nélkül maradjon, főképp annak tükrében, amilyen erődemonstrációt tegnap az Inter tartott. A találkozónak az Allianz Stadium ad otthont, a kezdés időpontja 20:45, a televízióban a SPORT 1 csatorna közvetíti, a játékvezető pedig Daniele Doveri lesz.

A rutinos vezetőbíró 1977. november 10-én született Volterrában, jelenleg Rómában él, és 2010. február 28-a óta dirigál az élvonalban, amikor is egy Chievo-Cagliari 2:1-es összecsapáson mutatkozott be, az izgalom jelének betudhatóan rögtön ki is osztott 8 sárga és 2 piros lapot. Az összességében levezetett 180 élvonalbeli meccsen aztán ezt az arányt sikerült lejjebb nyomnia, de még így is felmutat 4,54 sárga lapot meccsenként, minden negyedik összecsapáson pedig egy pirosat is. Minden harmadik általa vezetett mérkőzésen pedig várható büntető is. Idén ez az első meccs amit rábízott a szövetség, és bár az Ördögöknek 21 míg a Zebráknak 18 Serie A összecsapását dirigálta, ennek a párosításnak még nem volt részese. Ha ő volt a sípmester, akkor a hazaiak 11 alkalommal nyertek, 3 alkalommal értek el döntetlent, és négyszer szenvedtek vereséget, utóbbiak közül a Napoli elleni Olasz Kupa döntőn elszenvedett vereség a legfájóbb még 2020-ból, és szintén a kékek ellen a tavalyi szezonban elszenvedett nápolyi vereség volt az utolsó, amit Doveri irányítása mellett tudott le a Bianconeri. A Milan mérlege vele 13-4-4, legutóbb ők is vereséget szenvedtek a bíró közreműködésével, egy városi rangadón kaptak ki 3:0 arányban.

Ilyen is ritkán fordul elő, de a tizenhatodik helyezett fogadja a harmadikat, az 1 pontos a 9 pontosat, igaz, csak 3 forduló után. Stefano Pioli csapata eddig minden meccsét megnyerte, a Sampdoriát 1:0-ra, a Cagliarit 4:1-re és a Laziot 2:0-ra, míg a Bajnokok Ligájában egy szoros összecsapáson kaptak ki 3:2-re Liverpoolban.

A Rossoneri értéke 467 millió euró, legértékesebb játékosuk az elefántcsontparti középpályás Franck Kessié, akit a Transfermarkt 55 millióra taksál. A Rossoneri átlagéletkora 26,2 év, válogatott játékosaik száma pedig 17-

Torinóban eddig 86 randevújuk volt, 43 hazai és 22 vendégsiker, valamint 21 döntetlen a mérleg. Tavaly a piros-feketék 3:0 arányban győzték le Andrea Pirlo gárdáját. Még 1934-ben a Juve 4:0-ra nyert, a Milan legnagyobb arányú győzelme egy 1:7 amire 1950-ben került sor, de volt ennél gól gazdagabb mérkőzés is, amikor 1958-ban a vendégek 4:5-re diadalmaskodtak. A párosítás gólkirálya José Altafini 8 góllal, ő mindkét csapat színeiben eredményes volt.

A sérültek listája az egyik oldalon Arthur, Kaio Jorge és Mattia De Sciglio, a másikon Tiemoué Bakayoko, Rade Krunić, Zlatan Ibrahimović, Olivier Giroud, Junior Messias és Davide Calabria.

Az átigazolási piacon aktívnak számított a Rossoneri, ugyanis 1 millió euróért megszerezték a Bajnokok Ligája-győztes és világbajnok Olivier Giroud-t, Mike Maignan 13 millió euróért cserébe hagyta el a francia bajnok Lille-t, míg Fode Balle-Touré a Monacótól érkezett Milánóba, érte 5 millió eurót kellett kicsengetniük. Továbbá Yacine Adlit szintén a Ligue 1-ből sikerült megszerezniük 8 millió euróért, azonban ő maradt a Bordeux-nál. A milánóiak kerete rengeteg kölcsönjátékost tartalmaz, ugyanis Junior Messias (2.6 millió euró), Alessandro Florenzi (1 millió euró), Pietro Pellegri (1 millió euró), Timoué Bakayoko (2 millió euró) mellett Brahim Díaz is egy újabb évre ki lett kölcsönözve (3 millió euró). Maldiniék itt nem hagyták abba a pénzköltést, ugyanis kifizették Fikayo Tomori (29.2 millió euró) és Sandro Tonali (6.9 millió euró) árát is, hogy teljes mértékben a klub kötelékébe tartozzanak.

Az eladási oldalon mindössze 3.5 millió euró bevétel szerepel, ugyanis ennyit kaptak Diego Laxalt játékjogáért, akiért a Dinamo Moszkva fizette ki ezt az összeget. A távozók névsora azonban nem csak az ő nevéből áll, ugyanis a Donnarumma-testvérek és Hakan Çalhanoğlu ingyen távozott, a mára már visszavonult Mario Mandžukić szerződése felbontásra került, míg Jens Petter Hauge és Mattia Caldara kölcsön lett adva, előbbi az Eintracht Frankfurthoz, utóbbi pedig a Veneziához. A tavalyi szezonhoz képest már Diogo Dalot-t és Soualiho Meïtét sem láthatja a közönség piros-feketében, ugyanis a portugál visszatért a Manchester United-hez, míg a francia a Torinóhoz, azonban ő hamar továbbállt a Benfica együtteséhez.

Az 55 éves Stefano Pioli 1965. október 20-án született Parmában. Edzői munkássága 2003-ban a Salernitana gárdájánál indult el, aztán a Modena, a Parma, a Grosetto, a Piacenza, a Sassuolo, a Chievo, a Palermo, a Bologna, a Lazio, az Inter és a Fiorentina padján keresztül vezetett a hétszeres BEK és BL győztes, tizennyolcszoros bajnok, ötszörös kupa és hétszeres Olasz Szuperkupa győztes Rossoneri padjáig. 2019 októbere óta övé a karmesteri pálca, és az idei év végéig szól a szerződése. Kedvenc felállása a 4-2-3-1. A legmagasabb osztályban eddig 382 esetben ült a padon, ezeken 152 győzelem, 105 döntetlen és 125 vereség a mérlege. Jelenlegi csapatát 72 alkalommal dirigálta az élvonalban, 43 győzelem mellett 16 döntetlen és 13 vereség amit felmutathat. Egykori kenyéradója, azaz a Juventus ellen 23 összecsapáson van túl, 2-5-16 a nem túl fényes mutató, míg Massimiliano Allegrivel tizenhétszer ütközött meg, és eddig összesen 3 döntetlenre futotta az erejéből. Figyelmeztető jel lehet viszont, hogy a két győzelme a Juve ellen a  legutóbbi 3 meccsen jött össze Piolinak.

A Sky Sport Italia jóslata a mai kezdőcsapat tekintetében: