Del Piero: "A Juve futballja hatékonyabb Európában"

alessandro-del-piero-1024x575.jpgA Juventus Malmö ellen aratott, 0-3-as sikerét követően természetesen az olasz futballközeg két prominens tagja, a Bianconerihez ezer szállal kötődő Fabio Capello, valamint Alessandro Del Piero is értékelték a látottakat, leszögezve, hogy a bajnokságban megfigyelhető bukdácsolás ellenére az Öreg Hölgy keretében igen nagy potenciál rejlik, melyet már csak ki kell használnia a Massimiliano Allegri által vezényelt gárdának. 

A Zebrák egykori legendás csapatkapitánya, Alessandro Del Piero mindenekelőtt a siker lélektani fontosságát fejtegette szavaiban, mindemellett pedig nem felejtett el szót ejteni az este szerinte két legjobban teljesítő futballistájáról, Paulo Dybaláról, illetve Juan Cuadradóról sem. 

"Úgy vélem, hogy a Juve számára rendkívül sokat ér ez a diadal, mivel a csapatnak legfőképpen egy meggyőző teljesítményre, s egy ebből fakadó könnyed győzelemre volt szüksége, a kérdéses összecsapás pedig biztosította is ezt a Bianconeri számára" – fogalmazott a fekete-fehérek szerelésében egykor 290 találatig jutó támadó a Sky Sport Italia műsorában. 

"Az ehhez hasonló sikerek segíthetnek a Juventusnak abban, hogy újra megleljék azt a nyugalmat, mely a korábbiakban jellemezte őket, s mely végső soron egy, a jelenleginél sokkal eredményesebb és szebb játékhoz vezethet. Az Öreg Hölgy szellemisége, futballja, továbbá játékosainak karakterisztikája talán némiképpen jobban megfelel a nemzetközi kupaporondnak, s hatékonyabb is itt, mint a Serie A-ban, ahol az együttesek az európaitól teljesen más felfogás mentén futballoznak és szerepelnek. 

A Malmö ellen aratott győzelem lehet a fordulópont a Zebrák számára, mely alakulat nyilvánvalóan igen sokat nyert azzal, hogy ismét keretében tudhatott olyan labdarúgókat, mint Juan Cuadrado, vagy akár Paulo Dybala, kik közül előbbi futballista egyértelműen a csapat egyik legfontosabb alapemberének számít, ugyanis rendelkezik azzal a sebességgel, s azon játékintelligenciával, melyek megléte hihetetlenül fontosnak számít a sportág jelenében. 

Tiszta sor, hogy valahol jogosak azon kritikák, melyeket Juan kap a vele szemben elkövetett szabálytalanságok miatt, melyekre alkalmanként hajlamos túlzott mértékben rájátszani, emiatt pedig az ellenfelek védői gyakran elgondolkodnak azon, hogy érdemes-e megpróbálni egy kockázatosabbnak mondható szerelést Cuadrado ellenében, ami szintén egy imádni való jellemvonás a kolumbiaiban."

Az ikonikus olasz szakember, Fabio Capello egykori tanítványával ellentétben elsősorban a Napoli elleni vereség utóhatásairól, emellett pedig a gárda kapusának, Wojciech Szczęsny-nek helyzetéről ejtett szót, akinek tekintetében a mester szerint igen fontos körülménynek bizonyult, hogy sikerült kapott találat nélkül lehoznia a találkozót. 

"Biztos vagyok benne, hogy a Napolitól elszenvedett vereséget követően a Juve mindenképpen bizonyítani szeretett volna a külvilágnak, s meg akarta mutatni valós értékét, ezt pedig sikerült is kiviteleznie, a sors fintoraként éppen azon futballisták segítségével, akik szombaton nem lehettek ott a Maradonában. Rendkívül tetszett a győzelmi vágy, valamint a nagyfokú koncentráció és fegyelem, melyet a Bianconeri képviselt, mivel ahogy Max Allegri is említette, fiai maximálisan betartották utasításait, s a három gólos vezetést követően sem engedtek ki. 

Hogy a Malmö elleni siker jótékony hatást gyakorolhat-e Wojciech Szczęsny-re? Ezt az elmúlt időszak ismeretében nem jelenteném ki 100%-os meggyőződéssel, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a lengyel hálóőr számára elengedhetetlenül fontos volt, hogy kapott gól nélkül hozza le a találkozót, hogy a győzelem után ne kelljen ismét azon kritikákkal szembesülnie, melyek az egyes találatokban játszott szerepét vitatják" – zárta szavait Capello.