Drăgușin ügynöke: "Csakis Radun múlik, hogyan teljesít a Sampnál"

dragusin_1.JPGMint ismert, a Juventus akadémiájáról kikerült egyik legnagyobb védőtehetsége, Radu Drăgușin a mercato legvégén a Sampdoriához került kölcsönbe a következő szezonra. Sokáig a Cagliari együttese tűnt a befutónak, végül azonban a szárdok elestek az üzlettől, a román játékos pedig ideiglenesen Liguriába tette át a székhelyét. Az átigazolás kapcsán a TuttoJuve munkatársai telefonos interjút készített Radu egyik ügynökével, Florin Maneával, aki beszélt a játékos kölcsönszerződésének körülményeiről, a Cagliariba való igazolás meghiúsulásának okairól, valamint a Juventus játékosba fektetett bizalmáról.

TJ: Sok játékos szerette volna leigazolni Drăgușint, végül a Sampdoria lett a befutó. Mit gondol erről?

FM: Úgy gondolom, a Sampdoria volt a legjobb választás Radu számára. Partnerem, Pablo Bentancur és jómagam is számos ajánlatot kaptunk a fiú számára, azonban az utolsó órákban felcsillant a lehetőség, hogy Genovába menjen, és percek alatt megköttetett az üzlet. A srác nagyon boldog, jól szeretne teljesíteni.

TJ: Ön szerint képes lesz rá Radu, hogy D'Aversa védelmének egyik oszlopává váljon a szezon során?

FM: Ez csakis rajta fog múlni, személy szerint én hiszek a fiúban. Jelen helyzetben csak arra szabad koncentrálnia, hogy a csapat és az edző rendelkezésére álljon, és a lehető legjobbját próbálja nyújtani.

TJ: Két dolgot szeretnék megkérdezni: a fiú mindenképpen Olaszországban szeretett volna maradni? A Vitesse és a København is érdeklődött iránta?

FM: Igen, Radu személyesen kérte, hogy folyamatosan játszhasson. Olaszországban szeretett volna maradni, mivel itt már otthonosan érzi magát, erről beszéltünk a Juventusszal is. A Vitesse és København is érdeklődött iránta, valóban, ezt megerősíthetem. 

TJ: Mi történt a Cagliarival? Úgy tűnt minden kész volt már, egyszer csak az egész üzlet semmivé vált.

FM: A tárgyalásokat a partnerem intézte, így nem igazán tudom mi történt. Ha jól tudom, a Cagliari kölcsönbe szerette volna szerződtetni, majd megvásárolni egy előre rögzített áron, ez a konstrukció azonban nem tetszett sem nekünk, sem a Juventusnak. Ezért történt az, hogy csak sima kölcsönszerződés keretében került el a csapattól. 

TJ: Mennyire bízik a Juve a srácban?

FM: A Juve rendkívüli mértékben hisz a képességeiben, ellenkező esetben nem hosszabbítottak volna szerződést. Radu itt csakis profik között szerepelt, a Sampdoriánál fogja megtapasztalni először milyen az otthontól távol lenni, reméljük jól fog teljesíteni. Úgy hisszük, a megfelelő utat választottuk számára.

 TJ: Köszönjük Florin Maneának a lehetőséget, hogy elkészíthettük az interjút.