Gotti: "Allegri erőt és győztes mentalitást hoz a Juventushoz"

luca_gotti_before_udeinese_juve.jpgMassimiliano Allegri szezonnyitó mérkőzés előtti szavait követően az ilyenkor megszokott módon a Juventus holnapi ellenfelének számító Udinese mestere, Luca Gotti is megszólalt a találkozót megelőzően az olasz sportsajtó képviselőinek színe előtt, melynek keretein belül a jelenlegi csapatánál immár közel két esztendeje tevékenykedő szakvezető kijelentette, hogy megítélése szerint ezt követően ismét azt a Juventust láthatják majd a Serie A kedvelői, melyet megszokhattak a Bianconerivel sorozatban öt Scudettót szerző sikertréner első torinói ciklusában. 

Az ötvenhárom esztendős mester mindenekelőtt arról beszélt, hogy az elmúlt tíz esztendő legjobb olasz alakulata elleni meccsre mindig kettőzött erővel és eltökéltséggel szükséges felkészülni, ugyanakkor állítása szerint a Zebrette az előszezon során minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy ezt minél eredményesebb módon eszközölhesse ki. 

"Csapatunk immár negyvenöt napja tevékenykedik együtt, a nyaralásból való visszatérésünket követő időszakban pedig mindent megtettünk annak érdekében, hogy eredményesen készüljünk az előttünk álló idényre, holott kezdetben még nem lehettünk tisztában vele, hogy mely ellenfelekkel kell majd szembenéznünk a bajnokság első szakaszában. Ezen hetek során meglehetősen nagy eltökéltséggel ruháztuk fel magunkat, s egyre nagyobb várakozással tekintünk a Serie A rajtjára, melynek alapján maximálisan készen állunk az előttünk álló kihívásokra, ezzel együtt pedig természetes, hogy az utóbbi tíz esztendő legjobb olasz alakulata ellen kettőzött erővel kell készülődnünk" – szögezte le Gotti az Udinese TV adásában. 

"Hogy miből merítünk erőt a Bianconerivel való összecsapás előtt? Egyrészt tisztában vagyunk vele, hogy szurkolóink, illetve elnökünk számára a Juventus elleni hazai találkozó mindig is az idény egyik legfontosabb mérkőzésének számított, másrészt pedig tudatosítottuk magunkban, hogy a szezon első felében produkált eredmények igen nagy hatást gyakorolhatnak az idény végkifejletére is. Úgy vélem, hogy a fejlődés eléréséhez eleinte kis lépésekben kell haladnunk, s hétről-hétre kell bevetnünk újabb és újabb elképzeléseinket.

Pontosan tudom, hogy együttesünknek, mely elveszített néhány igen meghatározó labdarúgót a nyáron, meg kell határoznia új identitását, e folyamat során pedig elengedhetetlenül eredményesnek kell lennünk, mivel egy kudarcra ítélt, folyton vereséget szenvedő együttes a negatív tapasztalatokból kifolyólag könnyedén elveszítheti alapvetően jó hozzáállását is."

A tréner az előttünk álló évad alapvető feladatainak kitűzését követően kitért a holnapi találkozó taktikai finomságaira is, leszögezve, hogy a Kis Zebráknak nem szabad félniük az Öreg Hölgytől, s bátran, saját stílusuk érvényesítésével kell futballozniuk. 

"A holnapi összecsapást illetően, ellenfelünk hatékonyságából kifolyólag nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk a védekezésre, melynek alapján szilárd hátsó alakzattal szükséges felállnunk, hogy ne hagyjunk helyet a Juventusnak a kibontakozásra. Ezzel együtt természetesen nem adhatjuk fel a minket alapvetően jellemző, gólra törő futballstílust sem. Biztos vagyok benne, hogy csapatom arra fog törekedni, hogy kibillentse a Bianconerit komfortzónájából, ehhez pedig fizikai és szellemi erőnk mellett minden bizonnyal egy jó adag szerencsére is szükségünk lesz, mely összetevő mindig elkél az olasz rekordbajnokkal szemben.

A Zebráktól szinte pontosan ugyanazt a játékot várom, mint melyet megszokhattunk Max Allegri előző torinói ciklusa során, azaz egy erős, győztes mentalitással rendelkező együttesre számítok. Segédedzőként munkálkodva számos alkalommal találkoztam Allegrivel, akit barátomnak tartok, valamint hatalmas tisztelettel tekintek rá rendkívül magas szinten álló taktikai képességei, s kimagasló intelligenciája miatt. Az ismételt szembenézés minden bizonnyal ösztönzőleg fog hatni rám, s titkon remélem, hogy ő is hasonló érzésekkel tekint a holnap estére."

Gotti, mondanivalójának végéhez közeledve saját labdarúgóinak állapotáról, illetve a szurkolók visszatérésének jelentőségéről is kifejtette álláspontját, megnevezve a sérült, vagy fizikai tekintetben nem 100%-os játékosokat, s kinyilvánítva örömét a stadionok megnyitása miatt. 

"Fernando Forestieri sajnálatos módon nem lesz bevethető egy kisebb izomhúzódás miatt, míg Jens Stryger Larsen állapota további kiértékelésre szorul. Bízunk benne, hogy pályára léphet holnap, azonban tegnap nem edzett a csapattal, ekképp a lényegi kérdések csak a mai tréningen dőlnek majd el vele kapcsolatban. 

Gerard Deulofeu jól érzi magát, s biztos vagyok benne, hogy hamarosan még ennél is magasabb szintre lép majd, mivel minden szükséges jellemvonást magáénak tudhat a fejlődés kieszközöléséhez, ugyanakkor véleményem szerint e pillanatban messze van saját csúcsformájától, mivel egyelőre igen kevés játékperc van lábaiban, ebből kifolyólag pedig további türelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy újra legjobb arcát láthassuk a pályán. 

Hogy mit gondolok a stadionok megnyitásáról? Rendkívül örömteli hír, hogy a Dacia Arena holnap este ismét megtelik a szurkolók hangjával, mely hatalmas előrelépésnek számít az elmúlt idényhez képest, holott a drukkerek egyelőre csak létesítményünk 50%-át használhatják majd ki. Rajongóink jelenléte minden egyes alakulatnak hatalmas támogatást biztosít, én pedig igen boldog vagyok, hogy együttesünk tizenkettedik tagja ismét velünk lesz majd egy ilyen fontos megmérettetésen" – zárta szavait az olasz szakember. 

A Juventus találkozóra szóló, 23 fős kerete a következő: 

udinese_juve_keret_1.jpg