HERE-WE-GO 16:45-kor – Mercato-hírek (augusztus 17.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. augusztus 17-ének legfontosabb hírei.

  • Gianluca Di Marzio: A Napoli fontolóra veheti Daniele Rugani megszerzésének lehetőségét, ám csak abban az esetben, ha a Juve hajlandó egy sima kölcsön keretein belül elengedni a középhátvédet. 
  • Gianluca Di Marzio: Elérkezett az idő: a Juventus ma megteszi végleges, utolsó ajánlatát a Sassuolónak Manuel Locatelliért. Ha a Neroverdi visszautasítja a megkeresést, a klub letesz az olasz szerződtetéséről, s más célpontok felé fordul, azonban a vezetőség optimista, s bízik benne, hogy sikerül dűlőre jutni Giovanni Carnevali együttesével, elsősorban azért, mert Locatelli maga is az Öreg Hölgyet akarja. 
  • Giovanni Albanese: A Juve és a Sassuolo korábban már megállapodást kötöttek egymással Locatelli árát illetően, a Bianconeri pedig jelen pillanatban egy, a Neroverdi számára is megfelelő konstrukción dolgozik. A két klub változatlanul az üzlet lezárására összpontosít. 

  • Romeo Agresti: Locatelli nem szerepelt az együttes keretében a Sassuolo felkészülési mérkőzésein. A középpályás a Juventust akarja, a Neroverdi pedig a játékos akaratának kielégítésére törekszik. Az üzlet összegét a felek már megállapították, csupán a formátumról kell egyezséget kötniük a továbbiakban. 
  • Romeo Agresti: A Juve egykori sportigazgatója, Fabio Paratici már tavaly nyáron is egyeztetett a Sassuolóval Locatelliért, azonban ekkor nyilvánvaló volt, hogy az üzlet nem jöhet létre, melynek okán a Zebrák későbbi igazolásuk, Weston McKennie felé fordultak. 
  • Romeo Agresti: A mai nap számos, igen konkrét hír érkezhet Locatellivel kapcsolatban, mivel a Juve mindenképpen a keretben akarja tudni őt, legkésőbb a második bajnoki összecsapáson, elsősorban a középpálya tekintetében fennálló, meglehetősen szűk lehetőségek miatt. Biztosra vehető, hogy a labdarúgó a Bianconeri futballistája lesz, mivel Milanban töltött évei óta célpontnak számít az olasz rekordbajnoknál, a Juventus pedig péntekig le szeretné zárni az üzletet. 
  • Romeo Agresti: Locatelli kizárólag a Juventust akarja, s számos klubot visszautasított annak érdekében, hogy csatlakozhasson álmai gárdájához. 
  • Romeo Agresti: Miralem Pjanić szeretne visszatérni Torinóba, ugyanakkor továbbra is csak abban az esetben képezhet opciót a fekete-fehérek számára, ha Aaron Ramsey elhagyja az együttest. A bosnyák és a Juve mindeddig nem kötött egymással megállapodást, a mercato utolsó hetében azonban semmi sem zárható ki, ekképp a továbbiakban dől majd el, hogy történnek-e előrelépések az ügyben. 
  • Romeo Agresti: Ha Ramsey távozna, Pjanićnak akkor is csökkentenie kellene fizetését, hogy visszatérhessen a klubhoz. A walesi középpályás iránt jelen pillanatban a Wolverhampton Wanderers mutat némi érdeklődést. 
  • Romeo Agresti: Cristiano Ronaldo nem örül annak, hogy a Juventusnál kellett maradnia, azonban magas fizetése nem tette lehetővé számára a távozást. Messi szerződtetése előtt a PSG kapcsolatban állt a portugállal, emellett pedig a futballista a Manchester United irányába is igyekezett nyitni, ám ezen kluboknak nem jelentett prioritást, s tetemes bére egyébként is gátat szabott Torino elhagyása elé. Ronaldo álláspontja a következő: kitölti 2022 nyarán lejáró kontraktusát, felveszi fizetését, majd maga mögött hagyja az Öreg Hölgyet. CR7 motivációs szintje jelenleg nem éri el a kívánt szintet, mivel nem tervezett a Zebráknál maradni az elmúlt idényt követően. 
  • Romeo Agresti: Az utóbbi időszakban rengeteg klub mutatott érdeklődést Dejan Kulusevski iránt, azonban a Juve rendre visszautasította ezen megkereséseket, mivel a vezetőség továbbra is elkötelezett a fiatalítási projekt mellett, melyet e nyáron Kaio Jorge és Locatelli szerződtetésével szeretne folytatni. A klub érinthetetlennek tartja a svéd támadót, mellette pedig Chiesa, de Ligt, illetve McKennie is ezen státuszban vannak. 
  • Romeo Agresti: Max Allegri Mattia De Scigliót favorizálja Luca Pellegrinivel szemben, mivel a szóban forgó játékos a jobb-, és a baloldalon is bevethető. Pellegriniért maximum kölcsönajánlatok futhatnak be a mercato végéig. 
  • Romeo Agresti: Dybala és a Juve együtt akarják folytatni, azonban a tárgyalásokon sok pénz forog kockán, a felek pedig mindeddig nem jutottak közös nevezőre a megállapodást illetően. A klub nem szeretne 10 millió eurónál többet adni az argentinnak, ezen összeg pedig a bónuszokat is magában foglalná, míg La Joya azt szeretné, ha alapbére rúgna 10 millió euróra, s ehhez adódnának hozzá bizonyos bónuszok. 
  • Romeo Agresti: Aurélien Tchouaméniért igen magas árat kérne a Monaco, azonban a francia nevét mindenképpen érdemes megjegyezni a jövőre nézve. 
  • Gianluca Di Marzio: Cristiano Ronaldo sosem jelezte a vezetőségnek távozási szándékát. A Paris Saint-Germain egészen biztosan nem fogja megvásárolni a portugált idén nyáron, CR7 pedig az olasz rekordbajnoknál folytatja. 
  • Alfredo Pedullà: A Sassuolo ma várhatóan elfogadja a Juve utolsó ajánlatát, mely a következő lesz: egy évre szóló kölcsön 35 millió eurós, kötelező vételi opcióval, mely opció nem fog függeni a Bajnokok Ligája-indulást garantáló helyek elérésétől. Az összeg várhatóan öt esztendő alatt kerül majd kifizetésre. 
  • 08:37 – Fabrizio Romano: A Juve vezetősége mindig is világos álláspontot képviselt Cristiano Ronaldóval kapcsolatban, melynek alapján kijelenthető, hogy a klub számít a futballistára, s az elmúlt időszakban nem is kaptak érte hivatalos ajánlatot. A portugál szerződése 2022-ben jár le, képviselői pedig mindeddig nem kezdtek ennek meghosszabbításáról szóló tárgyalásokba a Bianconerivel, ugyanakkor a Manchester City sem képezhet opciót számára a PSG mellett, mivel míg az angolok Harry Kane-t tartják első számú kiszemeltjüknek, addig a franciáknak nem áll szándékukban leigazolni CR7-et Lionel Messi megszerzését követően. Az El Chiringuito TV tegnapi adásában egy, Ronaldóhoz állítólag igen közel álló forrás arról beszélt, hogy Carlo Ancelotti szeretné visszahozni a Real Madridba Ronaldót, azonban a Blancók átigazolásairól Florentino Pérez dönt, kinek ezzel kapcsolatos szándékai egyelőre nem ismertek, ugyanakkor annyi biztos, hogy a spanyol fővárosi klub mindig is Kylian Mbappét tartotta legfőbb célpontjának, akiért idén, illetve jövő nyáron is próbálkozhatnak. 
  • 08:37 – Gianluca Di Marzio: Amennyiben a Juventusnak nem sikerülne szerződtetnie Manuel Locatellit, az AS Monaco középpályása, Aurélien Tchouaménié válna első számú kiszemeltjükké idén nyáron. 
  • 08:37 – Gianluca Di Marzio: A Juve utolsó, ma elküldendő ajánlata a következő lesz Locatelliért: kétéves kölcsön, 35 millió értékű kötelező vételi opcióval, mely az első idény végén a BL-kvalifikáció elérésével, míg a második év lejártával a Sassuolo számára még kedvezőbbnek tekinthető, ám egyelőre meg nem nevezett feltételek teljesülésével aktiválódna. A Juve huszonnégy órát vár a Neroverdi válaszára, a vezetőség pedig optimistának számít, mivel tisztában vannak Locatelli személyes álláspontjával. 

14:08

  • Romeo Agresti: Nem szabad lebecsülnünk Edu Aguirre szavait, az elmúlt hetekben Ancelotti és Ronaldo kísérete között valóban volt kapcsolatfelvétel.
  • Romeo Agresti: Megerősíthetem, hogy a PSG számára CR aligha számít célpontnak. A párizsi klubhoz közeli források megerősítik, hogy meg akarják tartani Mbappét, és Messi megszerzése óta a portugál klasszis leigazolása nem cél.

14:20

  • Carlo Ancelotti: Cristiano Ronaldo a Real Madrid legendája, és nagyon tisztelem őt, de soha nem is kértem, és nem is terveztem a leigazolását ezen a nyáron.

 15:13

  • Luca Bianchin: Megtörtént az áttörés a Locatelli-üzlet kapcsán. Lehetséges, hogy hamarosan lezárják a bizniszt kötelező vásárlási opció beiktatásával, amely már a 2021/2022 aktiválódhat. Semmi sincs még aláírva, de közelebb van a Juventushoz, mint valaha.
  • Romeo Agresti:

Nincs elérhető leírás.

  • Gianluca Di Marzio:

Nincs elérhető leírás.

  • Romeo Agresti: Megszületett a megegyezés a Juventus és a Sassuolo között!
  • Fabrizio Romano: Manuel Locatelli a Juventusé, az üzlet megkötve, here-we-go! A teljes megállapodás 35 millió euróról szól + bónuszok, 2026-ig szóló szerződést írnak alá a felek. Hivatalos bejelentés a napokban, kész az üzlet.

16:05

  • Gianluca Di Marzio: Locatelli két éves, ingyenes kölcsön keretein belül érkezik, a kötelező opció 2023-ban aktiválódik, amely 35 millió eurót tesz ki könnyen teljesülő bónuszokkal, ez az összeg pedig tovább növekedhet, de ahhoz komolyabb feltételeknek kell teljesülnie.
  • Alfredo Pedullà: Formátumát tekintve két éves kölcsönben érkezik Locatelli a Juventushoz, a 2022-2023-as szezonban aktiválódik az opció, ami garantáltan 30 millió eurót jelent a Sassuolónak, a további 5 millió eurós bónusszal jöhet ki a 35 milliós összeg. A szóban forgó vételárat három év alatt fizeti ki az olasz rekordbajnok. A jövőben történő értékesítés esetén akár az átigazolási összeg 20%-a is a Sassuolo markát ütheti. A szerződéseket 18 óráig aláírják, majd jöhet az orvosi vizsgálat.
  • Mirko Di Natale: Következő órákban hivatalos bejelentés.

16:15

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus és a Sassuolo azon dolgozik, hogy befejezze a transzfert, hogy Locatelli minél hamarabb átessen az orvosin, és csatlakozzon a Juve többi játékosához.

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

16:45

  • Matteo Moretto: Pjanić sose volt közel a Juventushoz való igazoláshoz, most nagyon valószínűtlen, hogy megtörténjen.
  • Alfredo Pedullà: Amennyiben az Öreg Hölgy értékesíteni Locatellit a jövőben, 10% és 20% közötti részesedés illeti a Sassuolót.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. augusztus 17-én, 16:45-kor.