Di María: "Cristiano meghalna azért, hogy a PSG-ben játszhasson"

cristiano_sad.jpgA sorait nemrég a világtörténelem egyik legkiemelkedőbb labdarúgójával, Lionel Messivel megerősítő Paris Saint-Germain együttesének argentin szélsője, Angel Di María a minap hosszabb nyilatkozatot adott a nemzetközi sportsajtónak, melynek keretein belül számos témáról szót ejtve értékelte a hatszoros aranylabdás Barcelona-legenda leigazolását, emellett pedig beszélt a Juventus játékosáról, Cristiano Ronaldóról is, aki állítása szerint akár a halált is vállalná annak érdekében, hogy a franciáknál futballozhasson. 

A harminchárom esztendős játékos, aki annak idején a Real Madrid kötelékében szerepelhetett a portugál oldalán, elmondása szerint rendkívül örül annak, hogy egy ilyen erős alakulatban futballozhat, mely a nyár folyamán olyan nevekkel erősítette meg egyébként is elképesztő keretét, mint Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, vagy éppen Georginio Wijnaldum. 

"Egészen biztos vagyok benne, hogy Cristiano Ronaldo meghalna azért, hogy itt játszhasson, s véleményem szerint meg is akarja ölni magát amiatt, hogy nem nálunk futballozik. A Paris Saint-Germain jelenlegi keretének mélysége, valamint labdarúgóinak minősége minden tekintetben egyedülállónak számít, mivel a történelem folyamán csak igen kevés alkalommal fordult elő, hogy egyetlen klub ennyi világsztárt tudhatott magáénak" – állapította meg a TYC Sport kérdésére. 

"Természetes, hogy a legjobb futballisták magukhoz illő játékosokkal, azaz szintén rendkívül magas szinten álló labdarúgókkal szeretnének egy csapatban szerepelni, ennek nyomán pedig minden bizonnyal Cristianónak is az az egyik legfőbb vágya, hogy a PSG szerelésébe öltözhessen. Kedvelem Ronaldót, azonban klubunk szerencsére Lionel Messit igazolta le, mely véleményem szerint sokkal jobb választásnak bizonyult. 

Messi egészen egyszerűen egy másik kategóriát képvisel a futball világán belül. Tehetsz vele bármit, megpróbálhatod megállítani, azonban ő nem fog törődni vele, s úgy fog tenni, mintha mi sem történt volna. Mindig egy lépéssel a többiek előtt jár, s emiatt úgy gondolom, hogy sosem láttam hozzá fogható labdarúgót, holott a korábbiakban Cristianóval, Neymarral, Kylian Mbappéval, Wayne Rooney-val, Robin van Persie-vel, Zlatan Ibrahimović-csal, Karim Benzemával, valamint Gareth Bale-lel is volt alkalmam együtt játszani. 

Leo egy páratlan, egyedülálló futballista, akinek jelenléte mellett személyes tekintetben mindig is hatékonyan szerepeltem. Attól függetlenül, hogy éppen állsz, vagy futás közben vagy, minden körülmények között képes pontosan a lábad elé varázsolni a labdát. Nincs kétségem azzal kapcsolatban, hogy ő a legjobb, s ezt nem csak azért mondom, mert a pályán, valamint azon kívül is nagyszerű kapcsolatot ápolok vele. 

Úgy vélem, Messi sokkal jobban fogja érezni magát Párizsban, mint Katalóniában, mivel a neki járó fogadtatással végképp megérthette, hogy mennyit jelent számunkra, s hogy mit képvisel a sportágon belül" – összegzett Di María. 

Mint ismert, az elmúlt hónapokban több alkalommal is felmerült, hogy Cristiano Ronaldo a PSG-hez igazolhat, Romeo Agresti szerint pedig az utóbbi időszakban történt is egy bátortalan kapcsolatfelvétel a francia fővárosi klub vezetősége, valamint a harminchat esztendős világsztár ügynöke, Jorge Mendes között, ugyanakkor a portugál Lionel Messi Párizsba szerződésével immár biztosan az Öreg Hölgy kötelékében játssza majd végig a következő idényt is, kitöltve ezzel 2022 júniusában lejáró szerződését.