HIVATALOS: Az Atalanta végleg leigazolta Cristian Romerót és megszerezte Merih Demiralt is

romero-atalanta.jpgAz elmúlt percekben hivatalossá vált, melyre eddig is számítani lehetett, s melytől oly sokan tartottak az elmúlt nyár folyamán is, ugyanis a Juventus bejelentette, hogy Cristiano Romerót végleg, Merih Demiralt pedig kölcsön keretein belül adta el az Atalantának.

Ahogy az eddig is ismert volt, a Juventus ugyan két éves kölcsön keretein belül adta át az Atalantának Cristian Romero játékjogát, azonban ez a szerződés tartalmazott egy nem kötelező érvényű opciót, amit a bergamóiak aktiváltak is, tudatja a nagyérdeművel az olasz rekordbajnok hivatalos oldala:

"Torino, 2021. augusztus. 06. – A Juventus Football Club S.p.A bejelenti, hogy az Atalanta B.C. S.p.A a 2020. szeptember. 5-én megköttetett megállapodást követően aktiválta Cristian Romero végleges regisztrációs jogainak megszerzésére vonatkozó opciós jogokat 16 millió euró ellenérték fejében, melyet három pénzügyi évben kell kifizetnie.

Ez a művelet körülbelül 4.8 millió euró negatív gazdasági hatást gyakorol a 2020/2021-es pénzügyi évre a játékos regisztrációs jogainak nettó könyv szerinti értékének részleges leírása miatt."

A Calcio e Finanza  a következőképpen vezeti le azt, hogy hogyan is lett végül veszteséges Cristian Romero leigazolása:

A Juventus 2019-ben 26 millió euróért vásárolta meg a Genoától az argentin hátvédet, ez az összeg pedig bónuszok hatására 31,569 millió euróra növekedett. A 2020 december 31-én megtörténő 2025-ig szóló szerződéshosszabbítás után a játékos nettó értéke 23.4 millió euró volt. Az elmúlt hat hónap amortizációja után a Juventus 4.8 millió euró negatív hatást könyvelhet el.

demiral_atalanta.jpgEz a bejelentés indított el egy kisebb lavinát, ugyanis az Atalanta azért szerződtette véglegesen az ifjú dél-amerikait, hogy aztán Fabrizio Romano értesülései szerint a Tottenham Hotspurnak tudja értékesíteni 50 millió euróért, amely összeg 5 millió euróval tovább növekedhet, ha aktiválódnak bizonyos bónuszok. Helyettesét pedig szintén a Juventusból szerezte meg Gian Piero Gasperini együttese, ugyanis a Juve bejelentette, hogy Merih Demiral sikeres bergamói orvosi vizsgálatait, valamint a klubok közötti megállapodás megkötését követően a játékos egy év erejéig egészen biztosan Bergamo városában folytatja.

A Juventus bejelentése az alábbiakat tartalmazza: 

"Merih Demiral két Juventusnál töltött szezon után egy Serie A-ban szereplő csapathoz, az Atalantához csatlakozik kölcsönben.

Az 1998-ban született védő 2019-ben érkezett a Bianconerihez, ezzel pedig ő lett az első török játékos a klub történelmében. A tapasztalt bajnokokkal teli hátsó alakzatban futballozó Merih képes volt erővel és energiával kiharcolni helyét, és a Juventusban játszott 32 mérkőzésén mindent beleadva, lenyűgözte a rajongókat a pontos szereléseivel és spiritójával, soha fel nem adásával és a végsőkig való küzdésével

Ez a spirito, a győzni akarás nyilvánvaló volt minden védekező megmozdulásánál, minden közös ünneplésnél, s még a legnehezebb pillanatokban is, melyeket mindig együtt győztek le. Ugyanolyan megbízható volt a pályán, mint azon kívül, motivátor az öltözőben, hiszen mindig látható volt, ahogy az együttes és csapattársai sikereit ünnepelte.

Demiral három trófea, a 2019/20-as Serie A cím, valamint a 2020/21-es Coppa Italia és 2020-as Olasz Szuperkupa elhódítását követően távozik az alakulattól, mely utóbbi serlegeket egyaránt egy Reggio-Emiliában megrendezett finálét követően emelhetett magasba. 

Köszönünk mindent, Merih, és sok sikert a következő kalandhoz!"

A hivatalos közlemény ugyan nem tesz róla említést, de az olasz sportsajtó egyöntetűen arról számol be, hogy nem csak sima kölcsönben távozik a török hátvéd, ugyanis a szerződése tartalmaz egy vásárlási opciót, amely valószínűsíthetően körülbelül 28 millió euróért lehet aktiválni, a végösszeg kölcsönnel együtt Romeo Agresti információi szerint 30 millió euró lesz.