Ranocchia: "Nem szabad elrugaszkodnom a földtől"

ranocchia_soule.jpgA Juventus ifjú labdarúgója, a tegnapelőtt a Monza elleni felkészülési mérkőzésen parádés gólt szerző, ezzel pedig alakulatát a győzelemhez hozzásegítő Filippo Ranocchia a találkozót követően rövidebb, ám annál érdekesebb és fontosabb nyilatkozatot adott a Bianconeri csatornáinak, melynek keretein belül igyekezett értékelni saját teljesítményét. emellett pedig szót ejtett Massimiliano Allegri futballjának legfőbb jellemzőiről is. 

A húsz esztendős középpályás, aki az előző idényt a klub U23-as gárdájának kötelékében töltötte, elsőként a találata által ébresztett érzésekről, valamint az utóbbi időben tapasztalt fejlődéséről értekezett, leszögezve, hogy tisztában van vele, hogy még rengeteget kell javulnia ahhoz, hogy az Öreg Hölgy stabil kerettagjává válhasson, ugyanakkor állítása szerint mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezt minél előbb véghezvihesse. 

"Annyi szent, hogy a Juventus első csapatában teljesen más érzés bevenni az ellenfelek kapuját, mint valamelyik ifjúsági alakulatban, még akkor is, ha csak egy barátságos összecsapáson teszed mindezt. Nagy elégedettségemre szolgált, hogy képes voltam gólt szerezni a Monza ellen, ráadásul egy ilyen szituációból, mivel az edzések során mindig igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a távoli lövések gyakorlására, s úgy tűnik, hogy az e téren befektetett energia megtérülni látszik" – kezdte mondanivalóját a Juventus TV kamerái előtt. 

"Hogy mindkét lábammal jól bánok a labdával? Igen, szerencsére elmondhatom magamról ezen tulajdonságot, ugyanakkor nem tagadom, hogy e jellemvonás megfelelő alkalmazásához is rengeteg gyakorlás szükségeltetett, egészen kisgyermekkoromtól fogva. Az elmúlt esztendőkben igen sokat dolgoztam azon, hogy jobb- és bal lábamat egyaránt magabiztosan használhassam, s véleményem szerint egyedül ennek köszönhetően juthattam el arra a szintre, ahol most tartok.

Természetesen amiatt, hogy bemutatkozhattam a Bianconeri felnőtt keretében, nem szabad elrugaszkodnom a földtől, mivel fejlődésem a továbbiakban is folytatódni fog. Most az a legfontosabb, hogy minden egyes nap megpróbáljak javulni valamilyen tekintetben, ebben pedig nagy segítségemre van, hogy a világ legjobbjai mellett futballozva rengeteg dolgot leshetek el a nálam tapasztaltabb labdarúgóktól. Nekünk, fiataloknak az a legfőbb tennivalónk, hogy magunkba szívjuk az idősebb csapattársainktól származó tudásanyagot, én pedig úgy vélem, hogy az eddigiek folytán sikerrel tettem mindezt."

A védekező középpályás elmondása alapján az elmúlt egy esztendő pályafutása egyik legjobb időszakának bizonyult, mivel számos jellemzőjén sikerült csiszolnia, ugyanakkor tisztában van vele, hogy céljai és álmai megragadásához még ennél is többre van szüksége az elkövetkezendő években. 

"Meglátásom szerint az utóbbi tizenkét hónap során jóval következetesebb játékossá váltam, mint melynek korábban számítottam, ennek legszembetűnőbb jele pedig éppen az egyik fő tevékenységemnek számító védekezésem feljavulása. Az elmúlt években gyakran azzal kellett szembesülnöm, hogy posztom ellenére nem sikerül túlzottan jó produkciót nyújtanom a pályán ebből a szempontból, mostanra azonban jóval magabiztosabban és bátrabban mozgok a védelem előtt, s sokkal hatékonyabban segítem a hátsó alakzat munkáját, mint egykoron. 

Az elmúlt néhány hét igen nagy hatást gyakorolt rám, azonban tudom, hogy nem szabad túlértékelnem magamat, mivel eddigi eredményeim, valamint az általam bejárt út ellenére változatlanul rengeteget kell dolgoznom céljaim eléréséért és álmaim megvalósításáért. Hogy mit tanácsolt nekem Massimiliano Allegri? Elsősorban azt, hogy igyekezzek mindig oldalpasszokkal, ám mégis az ellenfél kapujának irányába haladva futballozni, miközben törekedjek arra, hogy az üres passzsávok meglelésével eljuttassam a játékszert fentebb helyezkedő csapattársaimnak. A mester azt kérte tőlem, hogy lehetőség szerint tartsam magam ehhez, ugyanakkor adott esetben én magam is húzódjak vissza a védvonal elé, vagy éppen kapcsolódjak be nagyobb intenzitással együttesem akcióiba" – zárta szavait Ranocchia.