Braida: "Pjanić a Juventust akarja"

pjanic_braida.jpgA korábban az AC Milan és a Barcelona alkalmazásában is megforduló egykori átigazolási szakember, a Rossoneri együttesénél Silvio Berlusconi és Adriano Galliani jobbkezeként tevékenykedő Ariedo Braida a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozatot adott a torinói illetőségű Tuttosportnak, melyben számos, Bianconerivel kapcsolatos témáról fejtette ki álláspontját, többek között megállapításokat megfogalmazva Max Allegriről, Manuel Locatelliről, illetve Kaio Jorgéről is, emellett pedig kijelentve, hogy a katalán alakulat jelenlegi, s az Öreg Hölgy egykori középpályása, Miralem Pjanić mindenképpen vissza szeretne térni az olasz rekordbajnokhoz idén nyáron. Az alábbiakban ezen interjú fordítását olvashatjátok. 

"Véleményem szerint Max Allegri a megfelelő helyen van, a megfelelő időben. Az eddig is teljesen egyértelmű volt, hogy a tréner a világ egyik legmagasabb színvonalat képviselő szakembere, azonban talán kevésbé számít szembetűnőnek, hogy a mester az utóbbi időben a labdarúgás által jelentett színtiszta művészetért is elkezdett lelkesedni. Massimiliano alaposan ismeri a futballt, s kész mindent megtenni a győzelmek kieszközölésének érdekében. Egy pragmatikus tréner, akinek védjegyét maga a siker jelenti, e tekintetben pedig a Juve nem is választhatott volna jobb embert a kispadra, mivel a modern felfogás szerint divatosnak számító identitás-szép játék kettős mellett az eredmények továbbra is alapvető fontosságúnak tekinthetőek. Allegri a legjobbak közé tartozik, s ugyanazon a szinten áll, mint Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, valamint az olasz válogatottal Európa-bajnoki címet szerző Roberto Mancini, akik a világ élvonalát alkotják jelen pillanatban" – jelentette ki mondanivalójának kezdeteként. 

"Hogy mit gondolok Locatelliről? Manuel a Milan akadémiájának egyik legígéretesebb tehetsége volt annak idején, s továbbra is úgy gondolom, hogy a Sassuolo középpályása mind futballistaként, mind pedig emberként remek srácnak számít, aki rendkívül határozott módon futballozik úgy a Neroverdi, mint az Azzurri kötelékében. Megítélésem szerint Locatelli huszonhárom esztendős korát meghazudtoló tapasztalattal rendelkezik, azonban ha valaki új kalandba vág életében, különösképpen labdarúgó-karrierjében, következő állomáshelyén is bizonyítania kell. Mikor Andriy Shevchenko 2006-ban a Chelsea-hez szerződött a Milantól, azt mondtam neki: »Lehet, hogy a Diavolinál Isten voltál, ám Londonban a nulláról kell kezdened!« Ez nyilvánvaló módon Manuelt illetően is fennáll.

Természetesen olvastam azon híreket, melyek Locatellit és Pjanićot emlegetik a Juventus két legfőbb kiszemeltjeként. Ezen értesülések alapján a Zebrák számára az olasz labdarúgó jelenti a prioritást, ugyanakkor a Sassuolo vezérigazgatója, Giovanni Carnevali egy hihetetlenül magas színvonalat képviselő szakember, aki kitűnően ismeri a piacot. Olaszországban talán csak Beppe Marotta mérhető hozzá e tekintetben, melyből kifolyólag úgy vélem, hogy a Juventusnak igen nehéz feladatot jelent majd Manuel árának lealkudása. Miralemmel néhány nappal ezelőtt személyesen is alkalmam volt beszédbe elegyedni Barcelonában, mikor teljesen véletlenül összefutottunk a Camp Nou közelében. A bosnyák elmondta nekem, hogy nagyon szeretne visszatérni a Bianconerihez, mivel Max Allegrinél jobban senki sem ismeri képességeit és tulajdonságait. Ezt első kézből származó információként erősíthetem meg. 

Kaio Jorge minden bizonnyal fantasztikus igazolásnak bizonyulna, mivel a Santos egyike azon kluboknak, melyeket mi, bennfentes átigazolási szakemberek egész egyszerűen csak garanciát adó alakulatokként emlegettünk. Ha egy csapat megvásárolja a fekete-fehérek egyik tehetségét, biztos lehet benne, hogy nem követ el ballépést az üzlettel, ezen megállapítást pedig múltbéli példák is alátámasztják, hiszen Pelé, Neymar, Robinho, valamint számos más futballista egyértelműen tanúbizonyságot adtak a szóban forgó klub reménységeinek minőségéről. Nem kedvelem túlzottan az összehasonlításokat, azonban véleményem alapján amennyiben a Juventus valóban szerződteti Kaiót, rendkívül okos döntést fog hozni, mivel a támadó elképesztően nagy potenciált tudhat magáénak. 

Az, hogy Cristiano Ronaldo marad-e a Juventusnál, vagy sem, leginkább egy megjósolhatatlan kimenetelű rulettjátszmának tekinthető, ahol egyik forgatókönyvre sem éri meg nagy tételben fogadni. Tekintettel a gazdasági helyzetre, úgy vélem, hogy a portugál folytatni fogja közös történetét az Öreg Hölggyel, azonban az olyan klasszisoknál, mint amilyen CR7 is, bármi megtörténhet, hiszen a valódi minőség árát még válság idején is meg szokták fizetni" – összegzett Braida.