FRISSÍTVE 19:14-kor – Mercato-hírek (július 31.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. július 31-ének legfontosabb hírei.

  • Gianluca Di Marzio: Az Atalanta és a Tottenham Hotspur újabb találkozót tartanak majd a jövő hét folyamán Cristian Romero átigazolási ügyében. Az, hogy a bergamóiak megvásárolták Matteo Lovatót, nem kapcsolódik az argentin védő helyzetéhez, s abban az esetben, ha Romero valóban csatlakozna a londoni alakulathoz, a Nerazzurri továbbra is le kívánná igazolni Merih Demiralt, aki továbbra is első számá kiszemeltjük a védelmet illetően Sven Botmannal szemben. 

  • Romeo Agresti: Egyelőre nem tudjuk, hogy Manuel Locatelli ügye pontosan mikor zárul majd le, ugyanakkor biztosra vehető, hogy minél több idő telik el a mercatóból, a futballista annál inkább csatlakozni szeretne az Öreg Hölgyhöz, míg ezzel párhuzamosan a Zebrák is fokozni akarják az átigazolási hadművelet intenzitását, s szorosabbra kívánják fűzni a Sassuolóval fennálló kapcsolatokat.
  • Giovanni Albanese: A Juve és a Sassuolo álláspontjai továbbra is távol állnak egymástól Locatellit illetően, ugyanakkor a klubok között folyamatos telefonos kapcsolattartás áll fenn. A Bianconeri változatlanul a középpályás szerződtetésére törekszik. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve ajánlata nem felelt meg a Neroverdi igényeinek, azonban az Öreg Hölgy segítségére lehet Locatelli álláspontja, aki mindenképpen magára szeretné ölteni a zebracsíkos mezt. 
  • Sky Sport Italia: Jelen pillanatban 10 millió eurós különbség áll fenn a Zebrák ajánlata, valamint Giovanni Carnevali követelése között. 
  • Romeo Agresti: A Juventus nem rendelkezik alternatívákkal abban az esetben, ha Locatelli szerződtetése kútba esne, mivel jelenleg nincsenek egyeztetések a torinói klub és a Barcelona között Miralem Pjanićot illetően. 
  • Giovanni Albanese: A Neroverdi továbbra is 40 millió eurót kitevő, tiszta összegben (azaz készpénzben) fizetendő átigazolási díjat kér Locatelliért, míg a Juve egy kölcsön + kötelező vételi opciós formátumot ajánlott fel a közép-olaszországi gárdának. A harmadik, s egyben utolsó személyes találkozót a hétvégén rendezik majd meg a felek között. A Bianconeri célja, hogy jövő héten pontot tegyen az ügy végére. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Sassuolo tegnapi egyeztetésein nem sok minden történt, mivel Federico Cherubini elsődlegesen azt szerette volna felmérni, hogy a Neroverdi változtatott-e eddigi elutasító álláspontján a kétéves kölcsönről + kötelező vételi opcióról szóló konstrukciót illetően. A Bianconeri további 3-4 nap gondolkodási időt kért a Neroverditől, ugyanakkor a felek egyike sem tért el alapvető álláspontjától. Az egyetlen változást az jelentette, hogy a Zebrák az eddigi 25%-ról 15%-ra csökkentenék a Locatelli jövőbeli eladásából a fekete-zöldeknek jutó részesedést, ám ez valószínűleg nem befolyásolja majd döntően a további eseményeket. A két klub a következő napokban ismételten találkozik majd, azonban Carnevali nem szeretné hosszúra nyújtani a tárgyalásokat, mivel az elmúlt napokban más klubok is fontos ajánlatokat tettek a játékosért, mellyel a Juve is tisztában van. Az Arsenal már biztosan kiszállt a versenyből.
  • 07:28 – A Santos elnöke, Rueda: "Kijelenthetem, hogy tárgyalásokat folytatunk a Juventusszal Kaio Jorge átigazolásának ügyében. A Zebrák meg akarják szerezni a támadót, azonban mi még nem döntöttük el, hogy idén nyáron is elengedjük-e a futballistát, vagy hagyjuk, hogy januárban szabad ügynökként távozzon a klubtól. Alapvetően biztos, hogy Kaio el fog hagyni bennünket, e tényen semmi sem változtathat."
  • 07:28 – Fabrizio Romano: A Juve 3 millió eurót ajánl majd a Santosnak Kaio Jorge játékjogáért idén nyáron.
  • 15:34 – La Gazzetta dello Sport: Daniele Rugani nagy valószínűséggel el fogja hagyni a Juvét idén nyáron. Az olasz futballista Maurizio Sarri és a Lazio első számú kiszemeltjének számít a védelem tekintetében, melynek alapján a Sasok hamarosan meg is kezdik az egyeztetéseket a Bianconerivel a futballista megszerzése érdekében.  
  • 15:34 – Mirko Di Natale: A Santos meg van győződve arról, hogy a Zebrák képesek lennének kifizetni az általuk követelt 3,5 millió eurót Kaio Jorgéért. A felek az üzlet nyári lezárására törekednének. 
  • 15:34 – Romeo Agresti: Az elmúlt órákban a Juve újabb kapcsolatot létesített Kaio Jorge képviselőivel. A Bianconeri körülbelül 2 millió eurót kínálna a Santosnak a futballistáért, mely összeget adott esetben bónuszokkal is hajlandó lenne megtoldani. A játékos azonnali hatállyal távozni szeretne jelenlegi gárdájától. 

19:14

  • Giovanni Albanese: A Santos határozottan amellett foglalt állást, hogy most nyáron szeretné értékesíteni Kaio Jorgét, nem kockáztatja, hogy jövőre ingyen távozzon. A Juventus is igyekszik tenni egy olyan ajánlatot, ami megfelel a brazilok elvárásainak, és 2 millió euró alatt van. A szerződésbe foglalt bónuszok lehet a kulcs a megegyezéshez.
  • Fabrizio Romano: Locatelli Juventushoz való igazolása csak idő kérdése, a klubok még mindig párbeszédet folytatnak egymással. A játékos csak a Juvéra gondol.
  • Mauro Icardi: Ebben, és a következő szezonban is maradok Párizsban. Ehhez soha semmi kétség nem férhetett.

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. július 31-én, 19:14-kor.