Cuca: "Kaio Jorge készen áll az európai futballra"

kaio_jorge.jpgA szinte csak és kizárólag Juventusszal kapcsolatos ügyekkel foglalkozó TuttoJuve a minap exkluzív interjút készített a Romeo Agresti szerint a Bianconerivel szóbeli megállapodást kötő Kaio Jorge mesterével, Alexis Stival Beludóval, ismertebb nevén Cucával, aki 2018-ban, illetve a 2020/2021-es idényben irányította a brazil csillagot a Santos alakulatánál. Az alábbiakban ezen beszélgetés fordítását olvashatjátok.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a Juve nagyon közel került a tehetséges futballistához. Hogy tudná jellemezni Kaio Jorgét? 

"Bár még nem múlt el húszéves, Kaio már most is nagyszerű tulajdonságokat képes megcsillogtatni. Egy igen nagy reményekkel rendelkező, klasszikus center, aki kifejezetten sokat mozog a büntetőterületen belül, s számos alkalommal vonja be magát a társaival való passzjátékba. Nem lesipuskás csatár, mivel egyáltalán nem statikusságáról ismert, emellett pedig egy igen önzetlen srác, aki a védekezésből is kiveszi a részét, akár a félpályán túl is."

A pályán kívül milyen jellemvonásokkal bír? 

"Nagyon csendes fiatal, aki rengeteg időt tölt a közösségi média különböző felületein, ugyanakkor szeret kimenni a szabadba, s a barátaival tölteni az időt. Leginkább egy átlagos korabeli srácnak mondanám, aki ugyanazon tevékenységekkel foglalkozik, mint a generációjába tartozó fiatalok többsége, azonban mindig rendkívül figyelmezetten, s minden tekintetben profi módon viselkedett, melyet élesen megmutat, hogy mindeddig egyetlen alkalommal sem voltak figyelemzavarai, vagy viselkedésbeli kihágásai."

Brazíliában gyakran hasonlítják Kaiót Neymarhoz, valamint egyes esetekben Peléhez is. Ezen összevetések mennyire tekinthetők helytállónak? Ilyen jól játszott volna a Santosban, vagy ez csupán túlzásnak számít?

"Szülőhazájában tudomásom szerint még senki sem hasonlította a két fent említett legendához Kaiót, ez egyáltalán nem igaz. A színtiszta igazság az, hogy Kaio a kezdetektől fogva klubja egyik legfontosabb lánceszemének, s egyik legerősebb labdarúgójának számított, ennek alapján pedig hatalmas jövő áll előtte. Azt kívánom neki, hogy váltsa be azon reményeket, melyeket fűznek hozzá, s teljesítse be, amire hivatott."

Vajon a támadó készen állna a Serie A-ra, illetve a Juventusra? 

"Véleményem szerint a brazil topcsapatok eléggé erős együtteseknek számítanak, s ha nem is képviselnek azonos szintet az olasz Serie A klubjaival, megfelelő alapot képezhetnek egy fiatal labdarúgónak, s minden bizonnyal egy európai ellenféllel szemben sem kellene szégyenkezve levonulniuk a futballpályáról. Természetesen Kaiónak szüksége lesz némi időre, mire megszokja majd Olaszországot, valamint a Serie A légkörét, azonban alapvető tulajdonságait és mutatóit nézve egyértelműen készen áll az európai labdarúgásra."

Büszke lenne, ha Kaio valóban Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala oldalán szerepelhetne? 

"Nekünk, braziloknak mindig hatalmas büszkeséget jelent, ha fiatalok képviselnek bennünket a futball legmagasabb szintjein, ez pedig kiváltképp igaz, ha ezen ifjak képesek megmutatni kvalitásaikat, technikásságukat, valamint jó értelemben vett pimaszságukat is. Az Európa-bajnokságot megnyerő olasz válogatottból három játékos is nemzetünk szülöttének számít, ekképp pedig csak remélni tudom, hogy ha Kaio eligazol valahová, akkor a Juventust választja új állomáshelyéül, s bízom benne, hogy ugyanolyan sikeres lesz majd a Bianconerinél, mint a Santosnál" – összegzett Cuca.