FRISSÍTVE 13:15-kor – Mercato-hírek (július 17.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2021. július 17-ének legfontosabb hírei. 

  • Giovanni Albanese: A Juventus hivatalos ajánlatot tett a Sassuolónak Manuel Locatelliért az elmúlt órákban. A két klub álláspontjai továbbra is távol vannak egymástól, azonban mivel számos opció áll a felek rendelkezésére az ügylet lezárására, a Bianconeri vezetősége optimistán tekint az elkövetkezendő időszakra. A klubok pár nap múlva ismételten tárgyalóasztalhoz ülnek majd. 
  • Fabiana Della Valle: A Juve és a Sassuolo ma találkozót tartottak, ahol az Öreg Hölgy ajánlatot tett Locatelliért, ahogy azt Albanese is megerősítette a korábbiakban. 

  • Nicola Balice: Giovanni Carnevali egyértelműen visszautasította a Juve Locatelliért tett ajánlatát, mivel a felek sem a formátumban, sem a felkínált pénzösszegben nem értettek egyet. Az Arsenal 40 millió euróért + bónuszokért szerződtetné az olaszt. 
  • Romeo Agresti: A Juve vezetősége továbbra is pozitívan áll hozzá az elkövetkezendő hetek történéseihez, mivel biztosak benne, hogy Locatelli a Bianconeri futballistája szeretne lenni, azonban a két klub közel sincs egyazon állásponton, sem az összeget, sem a konstrukciót tekintve. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve 30 millió eurót kitevő megkeresést juttatott el a Neroverdihez, azonban a zöld-feketék ragaszkodnak korábbi kikötésükhöz, azaz 40 millió eurót szeretnének kapni a játékosért. Az Öreg Hölgy szeretné különféle bónuszokkal növelni ajánlatát, melynek alapján a Bianconeri további eurómilliókat fizetne a Sassnak bizonyos teljesítménybeli célok elérésekor (ezen célok alatt értve mind a klubcsapatban, mind pedig az olasz válogatottban aratott sikereket), azonban Carnevali hajthatatlan, s álláspontja szerint ha a Juve nem ad legalább 40 millió eurót a futballistáért, Locatelli nem is fog Torinóba szerződni. A Zebrák megpróbálkoztak egy kölcsön + kötelező vásárlási opciót formátummal is, ahogy tették azt tavaly Federico Chiesa esetében, azonban a Sassuolo azonnal visszadobta ezt a lehetőséget. 
  • Gianluca Di Marzio: Az AC Milan érreklődik a korábban a Juve által is kiszemelt Kaio Jorge iránt. A brazil támadó szerződése decemberben jár le, azonban jelen pillanatig még nem köttetett megállapodás a Rossoneri és a fiatal center klubjának számító Santos között. 
  • The Athletic: Jelenleg úgy tűnik, hogy Paul Pogba nyitott a Manchester Uniteddel való közös folytatásra a távozásáról szóló korábbi hírek és nyilatkozatok ellenére, azonban a végleges döntés meghozatala előtt szeretné felmérni lehetőségeit.
  • 13:15 – La Gazzetta dello Sport: A Juventus Aaron Ramsey-t ajánlhatja fel Miralem Pjanićért az FC Barcelonának, akit a katalán klub mindenképpen elengedne kötelékéből. 
  • 13:15 – La Gazzetta dello Sport: A Juventus egy két éves kölcsön keretein belül szerződtette volna Manuel Locatellit, akiért 5 millió eurót azonnali, valamint 25 millió eurót kitevő, részletekben fizetendő pénzösszeget juttatott volna el a Sassuolónak, mindemellett pedig 7 millió eurónyi bónuszokat ajánlottak fel bizonyos sportszakmai célok elérése esetén, ám mint ismert, a Neroverdi szinte azonnal visszadobta az ajánlatot. 
  • 13:15 – La Gazzetta dello Sport: Radu Drăgușint változatlanul nagyra értékeli a Sassuolo, ennek nyomán pedig elképzelhető, hogy a Juventus megpróbálja majd bevonni a románt a Locatelli-üzletbe, azonban a futballista alapvetően nem kívánná elhagyni Torinót, ekképp elsősorban azon munkálkodik, hogy megmutassa valós értékét Massimiliano Allegrinek. 
  • 13:15 – La Gazzetta dello Sport: Arthur kiesésével Allegri mindenképpen szeretne egy irányítót igazolni az Öreg Hölgy középpályájára, elsődleges jelöltje pedig Miralem Pjanić lenne, akit Federico Cherubini az idei nyár folyamán éppen Arthurral szeretett volna elcserélni egy kölcsönügylet keretein belül, ám a Barcát nem érdekelte a megkeresés. 
  • 13:15 – La Stampa: Marko Pjaca egyáltalán nem szerepel a Juve terveiben, melynek nyomán végleges üzlet keretein belül kellene elhagynia az olasz rekordbajnokot. A horvát támadót jelenleg elsősorban a Torino figyeli, mely klub 5 millió eurót fizetne a csatár játékjogáért. 
  • 13:15 – Mirko Di Natale: Pjaca környezete egyelőre nem erősítette meg a Toro érdeklődését, ugyanakkor a futballistával valóban nem tervez hosszabb távon az Öreg Hölgy. 
  • 13:15 – Giovanni Albanese: A Juventus hajlandó meghallgatni a Merih Demiralért befutó ajánlatokat, akiért továbbra is 40 millió eurót szeretne kapni a klub, ugyanakkor a Bianconeri kizárólag véglegesen adná el a törököt, s nem érdeklődik kölcsönügyletek iránt. 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat a Hírözönben található.

 

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. július 17-én, 13:15-kor.