Cobolli Gigli: "A Juve csődközeli állapotban van"

slide_cobolli-gigli_02.jpgA Juventus egykori elnöke, a mindannyiunk nagy sajnálatára igen régóta nem nyilatkozó Giovanni Cobolli Gigli a minap ismételten az olasz sportsajtó mikrofonjai elé állt, hogy megossza gondolatait az Öreg Hölgy aktuális helyzetével kapcsolatos kérdésekről, melynek keretein belül szót ejtett Lorenzo Insigne Juve-kompatibilis mivoltáról, illetve Cristiano Ronaldo viselkedésének helytelenségéről is. 

A korábbi sportvezető mindenekelőtt az Azzurri centeréről, Ciro Immobiléről beszélt, ugyanakkor a Lazio támadójáról alkotott véleményét követően rögtön áttért az Ausztria elleni nyolcaddöntőben sokak szerint borzasztóan teljesítő Lorenzo Insignére, aki meglátása szerint adott esetben a Bianconeri számára is jó opció lehetne. 

"Meggyőződésem, hogy az Immobilét kritizálók helytelenül mérik fel a támadó kvalitásait, ugyanis tudomásom van róla, hogy Ciro rengeteget edz és dolgozik annak érdekében, hogy megfelelő módon teljesítsen. Bár alapvetően egy későn érő típus, maga mögött tudta hagyni karrierjének hányattatott éveit, mostanra pedig az olasz labdarúgás egyik legfontosabb szereplőjévé nőtte ki magát, aki kétségkívül a válogatott egyik legnagyobb értékének tekinthető" – szögezte le a Radio Kiss Kiss adásában. 

"Hogy Insigne megfontolandó lehetőséget jelenthet-e a Juventusnak? Biztos vagyok benne, hogy Lorenzo rendkívüli futballista, ugyanakkor meglátásom szerint többre is képes lenne jelenlegi szintjénél, emiatt pedig tökéletes helyen van Nápolyban, habár egy nagy fejlődéssel akár a Zebrák kezdőcsapatában is helyet foglalhatna. Mindehhez hozzávehetjük, hogy a Bianconerinek e pillanatban nem is állna módjában szerződtetni a szélsőt, mivel a vak is láthatja, hogy az Öreg Hölgy csődközeli állapotban van, s minden bizonnyal oda is fog jutni, hacsak egy jelentős hitelező, vagy vállalat nem segíti ki őket. 

Ebből kifolyólag tudomásom szerint a klubnak rengeteg forrást kell majd áldoznia Manuel Locatelli tervezett leigazolásához is, melynek kivitelezése még ezzel együtt is roppant nehéz feladatot jelent majd, az olasz középpályáson túl pedig nem nagyon szerződtethetnek más játékosokat, melyet kizárólag akkor eszközölhetnek ki, ha eladnak néhány, rendkívül nagy összeget kereső labdarúgót. 

Hogy ez a játékos Cristiano Ronaldo lehet-e? Mindenki ismeri az álláspontomat ebben a kérdésben, de az érdeklődésre való tekintettel ismét elmondom, hogy én magam sosem igazoltam volna le a portugált, aki egymagában képes volt felborítani egy alapvetően jól és eredményesen funkcionáló csapat egyensúlyát. Számomra nem kérdés, hogy értékesíteni kell, még akkor is, ha az általa jelentett, évente 60-70 millió eurót kitevő költség miatt ez nem is lesz egyszerű feladat.

Természetesen nem feledhetjük, hogy CR7 mit tett a Juventusért, ugyanakkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy mit vett el az Öreg Hölgytől, utóbbi nyomán pedig minden további nélkül meg kell köszönni neki az eddigieket. Úgy vélem, hogy a sportszakmai indokok mellett magánemberi viselkedéséből kifolyólag sem illik a Bianconerihez, hiszen a Coca-Colával űzött csúnya játéka rendkívül megvetendő gesztusnak számított, de ez semmi ahhoz képest, hogy a portugál válogatott kiesését követően a földre dobta, majd rugdalta a csapatkapitányi karszalagot" – összegzett Cobolli Gigli.