Albanese beszámolója a kölcsönjátékosokról

ds_1.jpgAz ismertebb, s megbízhatóbbak közé sorolt olasz újságíró, Giovanni Albanese ma reggel hosszabb beszámolót tett közzé a Juventusszal kapcsolatban, melynek keretein belül egyebek mellett szót ejtett az Öreg Hölgy néhány kölcsönjátékosáról, valamint fiatal labdarúgójáról, akik az elkövetkezendő hetekben vagy visszatérhetnek a Bianconerihez, vagy pedig véglegesen elhagyhatják Torinót. 

A szakíró elsőként az elmúlt idényt az Olympique Lyonnais kötelékében töltő Mattia De Sciglio kapcsán fogalmazott meg megállapításokat, leszögezve, hogy annak ellenére, hogy Massimiliano Allegri mindig is igen nagyra tartotta a mindkét szélen bevethető olasz hátvédet, ekképp pedig szívesen dolgozna vele ismételten, a futballista egyáltalán nem biztos benne, hogy a Juventushoz való visszatérés lenne a megfelelő lépés számára. 

Albanese szerint De Sciglio könnyen maradhatna jelenlegi alakulatánál, mely csapat egyértelműen meg szeretné vásárolni őt egy végleges üzlet keretein belül, ugyanakkor a futballista prioritása minden bizonnyal a Premier League-ben való szereplés lenne, ahonnan azonban mindeddig nem érkeztek hozzá jelentősebb megkeresések. 

Hasonló helyzet állhat elő Daniele Rugani tekintetében is, aki Albanese értesülései alapján adott esetben szintén újra az Öreg Hölgy keretének tagjává válhat, mivel amennyiben a fekete-fehérek valóban értékesítenék elvágyódó török középhátvédjüket, Merih Demiralt, az olasz örökifjú visszatérése gyakorlatilag kisegítené a klubot, ennek révén nem kellene új igazolásokkal megerősítenie hátsó alakzatát. Rugani maga is szívesen öltené magára ismételten a zebracsíkos szerelést, mivel Olaszországból mindeddig nem sok ajánlata érkezett, ám Albanese szerint elképzelhető, hogy egyes külföldi csapatok a továbbiakban megkereséseket juttatnak majd el az olasz labdarúgó irányába. 

Érdekes szituáció alakulhat ki a Juve Genoánál szereplő játékosainak tekintetében is, akiket illetően minden bizonnyal a liga legjobb kapusai közé emelkedő Mattia Perin helyzete oldódhat meg leghamarabb. A transzferekkel foglalkozó szakember úgy tudja, hogy a Juventusnál felmerült, hogy a hálóőr, hasonlóan a 2018/2019-es évadhoz, ismételten második számú portásként szerepelhetne Wojciech Szczęsny mögött, ellenben a labdarúgó nem igazán szeretne ismét másodhegedűs lenni, melynek révén végleges értékesítése sokkal valószínűbb lehetőséget jelent, ahogy azt korábban már Gianluca Di Marzio is leszögezte. 

Perin mellett Marko Pjaca jövője is tisztázatlannak bizonyul, akinek tekintetében a további kölcsönadásra, valamint a végleges eladásra is ugyanakkora esély mutatkozik, míg az idén is rengeteg sérüléssel bajlódó Luca Pellegrini érthető okokból egyetlen alakulat érdeklődését sem keltette fel jelentősebb mértékben, s a jelek szerint Allegri is szeretné kiértékelni a balhátvéd állapotát, valamint hasznosságát, mielőtt a vezetőség új állomást kezdene keresni a 2019-ben szerződtetett olasz számára.

A 2021 januárjában szerződtetett Nicolò Rovella előtt ugyancsak két opció kínálkozik, mivel könnyen lehet, hogy a Juventus bevonná őt a Manuel Locatelli megszerzéséért folyó tárgyalásokba, ugyanakkor a Juventusszal sorozatban öt Scudettót szerző Allegri a védekező középpályást is szemrevételezné, mielőtt Federico Cherubini megpróbálná elrendezni a labdarúgó jövőjét illető kérdéseket. Albanese szerint nem zárható ki, hogy a tizenkilenc éves reménység közös megegyezés útján azonnali hatállyal csatlakozik a fekete-fehérekhez, ám mindeddig egyik irányban sem született megegyezés a labdarúgó ügynöke, illetőleg a sportigazgatói szék várományosa között. 

A Juve jószerivel az U23-as alakulatban szereplő fiataljai szintén hasonló utat járhatnak be, mint nagyobb nevet szerző társaik, ugyanis míg az osztrák WSG Wattens együttese szívesen megtartaná a kötelékében az elmúlt szezonban tizennyolc gól szerző Nikolai Baden Frederiksent, addig a Real Zaragoza inkább értékesítené Luca Zanimacchiát, aki ennek eredményeképp a Cremonese gárdájához kerülhet, akárcsak egykori csapattársa, a jelen pillanatban kölcsönben ott szereplő Luca Coccolo. A Parma mindezzel együtt szívesen megtartaná a szinte az egész évadot a betegágyon töltő Hans Nicolussi Cavigliát, akiben továbbra is látnak lehetőséget, míg a Coppa Italia nyolcaddöntőjében továbbjutást érő gólt szerző Hamza Rafia szintén klubot válthat majd a nyár folyamán.