Két út állhat Ramsey előtt

ramsey-juventus-940x627.jpegA mai nap folyamán, hosszabb szünetet követően ismételten érdekes hírek láttak napvilágot az olasz sportsajtóban a Juve walesi középpályásáról, Aaron Ramsey-ről, aki több forrás mellett saját maga is igyekezett kiértékelni helyzetét a brit-szigeteki alakulat Svájc elleni, 1-1-re végződő összecsapását megelőzően. 

A labdarúgó a nemzeti együttes sajtótájékoztatóján még egy alkalommal megerősítette korábban kinyilatkoztatott szavait, melyek szerint ő maga rendkívül frusztráló időszakként élte meg az elmúlt két, Olaszországban töltött szezonját, mivel folytonosan jelentkező sérülései, illetve ezzel párosuló rossz teljesítménye hatalmas csalódást okoztak számára, ugyanakkor hisz benne, hogy ezen tapasztalatokból erőt merítve a jövőben képes lesz jobb produkciót nyújtani. 

"Az elmúlt két idény rengeteg kihívást tartogatott számomra, mivel számos olyan változás következett be életemben, melyeknek eljövetelére szinte egyáltalán nem állt módomban felkészülni, ugyanakkor az elmúlt időszakban ismét egy olyan alakulathoz csatlakozhattam, ahol szeretnek engem, s ahol arra koncentrálnak, hogy jobb teljesítményre ösztökéljék magukat, valamint engem is. Úgy érzem, velük képes vagyok a lehető legjobb formámban futballozni" – szögezte le a The Mirror kérdésére. 

"Alapigazságnak számít, hogy a labdarúgás egy csapatsport, s ha egy ehhez hasonló sportágban sok játékos állandóan ugyanazon nyomvonalon halad, vagy ugyanazon mozdulatokat hajtja végre a pályán, akkor a szurkolók előbb-utóbb egy-egy kiemelkedőbb játékosra fogják fordítani figyelmüket, ami így is van rendjén. 

Úgy gondolom, hogy itt az ideje saját kezembe venni sorsomat, s meglátásom szerint ennek kieszközöléséhez a lehető legmegfelelőbb emberek vannak körülöttem, akik képesek visszavezetni arra az útra, melyen alapvetően mindig is szerettem volna haladni, s megmutatni számomra egy helyet, ahová a kezdetektől fogva tartozni akarok. A válogatott egy ehhez hasonló stabil pont az életemben, hiszen itt mindenki ismer, s én is ismerek mindenkit, az orvosi csapaton át a szövetség elnökéig.

Leszögezném, hogy az orvosi stáb a lehető legjobb módon viszonyult hozzám, s nagy körültekintéssel, valamint határtalan empátiával kezelték sérülésemet. Nyitottak voltak a velem való, átfogó beszélgetésekre, s ezen felül is megértették, valamint elfogadták minden igényemet. Ismerik testemet, s tudják, hogy mire van szükségem, ami rendkívül boldoggá tesz engem."

A walesi jövőjét illetően természetesen továbbra is számos kérdés maradt nyitottan, melynek tekintetében az elmúlt órákban a Juventus belső ügyeit igen jól ismerő Romeo Agresti igyekezett felvilágosítást adni az Öreg Hölgy szerelmeseinek. Az ismert transzferguru leszögezte, hogy az évi szinten 7 millió eurót kereső labdarúgó előtt – a szintén opciót jelentő maradáson kívül – két út áll, melynek értelmében vagy felbontja szerződését a Bianconerivel (ahogyan azt januárban Sami Khedira is tette), vagy fizetése csökkentésével kölcsönben távozik egy másik alakulathoz (ahogy az például Douglas Costával is történt az elmúlt hetekben). 

Az Il Corriere di Torino mindezzel együtt arról írt, hogy két Premier League-alakulat, jelesül a West Ham United, valamint a Crystal Palace az utóbbi időszakban egyértelmű érdeklődést fejtett ki az angol élvonalba állítólag visszatérni vágyó Ramsey irányába, azonban a hírek szerint egyik gárda sem lenne képes garantálni a futballista Juventus által biztosított bérét, míg ezen felül maguk a klubok sem meggyőzőek a játékos számára, aki mindenképpen egy top négyben, vagy top hatban található együtteshez szeretne csatlakozni, amennyiben távoznia kell Torinóból.