Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni nemrég indult sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Pénteken délután a Primavera gárda a Fiorentina vendégeként nem kisebb tétért lépett pályára, mint az ifjúsági bajnokság tabellájának az első helye. Andrea Bonatti fiai 4-3-1-2-es hadrendet alkalmazva léptek pályára, azzal a nem titkolt céllal, hogy a 11 veretlenül megvívott sorozatukat tovább javítsák, és a 3 pont begyűjtésével, ha időlegesen is, de az élre ugorjanak. A végül 1:0 arányban kivívott győzelem értékét még tovább növeli, hogy több hiányzó sem állt a csapat rendelkezésére, a legnagyobb érvágást, a házi gólkirály Da Graca kiesése jelentette. A nagy hőség is rányomta a bélyegét az első játékrészre, de a csapatok úgy érkeztek el a félidő közepéhez, hogy nem jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést. Aztán a 32. percben szinte a semmiből megszerzi a vezetést a vendég gárda, amikor Matías Soulé kiugratja Angel Chibozót, aki keresi a lehetőséget a kapura lövéshez, de végül a még jobb helyzetben feltűnő Samuel Iling elé passzol, aki közvetlen közelről nem hibázza el a helyzetet. A második félidőben a Lilák mindent mindegy alapon mentek az egyenlítésért, de Giovanni Garofani kapus eszén a mai napon nem lehetett túljárni. Az 52. percben földöntúli reflexszel nyomott kapufára egy szabadrúgást, ezen kívül csak kisebb lehetőségeket kellett hatástalanítania.

A Mister így értékelte a látottakat: "Gratulálnom kell a csapatnak, mert egy nagyszerű  előadást mutattak be. Büszkén és kiváló szellemiséggel jöttünk lejátszani ezt a mérkőzést, ez a hozzáállás hozzánk tartozik, és a végeredmény ennek konkrét bizonyítéka. Számos nehéz helyzetben voltunk, néhány játékos különféle hiányzása miatt, de a ma bevetett fiúk mindent beleadtak, és büszkék vagyunk egy olyan erős csapat ellen elért eredményre, mint a Fiorentina, amely természetesen nem érdemli meg a rangsorban elfoglalt helyezését, sokkal előrébb kellene tartaniuk."

Azóta kiderült, hogy az Inter vereséget szenvedett az Empoli ellen, és a 3. Sampdoria és a 4. Roma majd egymás ellen lép pályára, ha az a meccs döntetlennel érne véget, a Zebrák megőrzik az első helyet, három fordulóval a vége előtt, ha bármelyik csapat győzni tud a Bianconeri vissza csúszik a második helyre. Szerdán a Juve a 7. helyen álló Spal csapatát fogadja, nem titkoltan az újabb 3 pont reményében.

Eközben a feltörekvő eSport kategória is szerepel már a Juventus család palettáján, és nem is akármilyen sikert értek el az elmúlt héten, amikor az eSport BL-döntőjében a PES2021 játékban a Monaco gémereit legyőzve 3:1 arányban, elhódították azt a címet, amire a felnőtt férfi csapat 1996 óta hiába áhítozik. Hatalmas gratuláció az IL DISTRUTTORE44, ETTORITO97, LoScandalo összeállítású csapatnak.

A női csapat háza  tájáról jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a csapat egyik legnagyobb húzóembere, Barbara Bonansea egy évvel meghosszabbította szerződését, azaz hiába Mino Raiola színre lépése, az olasz szélső 2022-ig a klub kötelékében marad.