Paratici: "A napokban fogunk dönteni a kulcskérdésekről"

paratici_smile_last_match.jpgA Juventus idei utolsó, Bologna elleni bajnoki összecsapását megelőzően a szokott módon az Öreg Hölgy sportigazgatója, Fabio Paratici is az olasz sportsajtó kamerái elé állt, hogy röviden értékelje a klub aktuális helyzetével kapcsolatos tudnivalókat, ennek fényében nyilatkozatában egyebek mellett szót ejtett a Bajnokok Ligája-indulást értő pozíciók elérésének fontosságáról, Andrea Pirlo jövőjéről, valamint Cristiano Ronaldo pihentetésének okairól is. 

A szakember mondanivalójának kezdeteként leszögezte, hogy a jelenlegi idény mindenki számára rendkívüli, s előzetesen egyáltalán nem várt nehézségeket tartogatott, ez pedig magától értetődő módon befolyásolta a csapat eredményességét is, ugyanakkor az együttes ennek ellenére is képes volt trófeákat nyerni az évad során. 

"Az elmúlt egy esztendőben szinte minden héten pályára kellett lépnünk különböző versenysorozatokban, ami magától értetődően fizikális tekintetben igencsak megterhelt bennünket, ugyanakkor meglátásom szerint a magunk mögött hagyott szezonokban hozzászokhattunk az ezen találkozók által jelentett nyomás nagyságához, ugyanis az utóbbi tíz évad során szinte minden egyes találkozón győzelmet kellett aratnunk, melynek kieszközölése természetesen igen nagy feladat elé állított bennünket" – szögezte le Paratici a DAZN kamerái előtt. 

"Mindannyiunk számára világos, hogy csapatunk ma este sorsdöntő összecsapáson fut majd ki a gyepre, ekképp klubunk összes alkalmazottja, a vezetőséget, az együttes körüli szereplőket, valamint a játékosokat is ideértve teljes komolyság mellett tevékenykedik. A minket érő kritikák ellenére nem gondolnám, hogy borzalmas idényen lennénk túl, ugyanis kisebb-nagyobb nehézségeink ellenére is magasba emelhettünk két trófeát, legutóbb éppen a Coppa Italiát, mely versenysorozat döntőjére a szokott lelkesedéssel és elhivatottsággal készülődtünk, mely jellemvonásaink a pályán is megmutatkoztak" – fogalmazott a Juve BL-be való bejutását megelőzően. 

"A Coppa elhódítása mindannyiunk kollektív sikerének számít, ugyanis a meccs lefújása egyúttal azt is jelentette, hogy menedzsmentünk immár tizenkilenc serleg megszerzéséhez segítette hozzá a Bianconerit, ez a szám pedig álláspontom szerint nem csak a jelenlegi futballvilágban, hanem alakulatunk teljes történelmében is páratlan eredménynek számít, ekképp különösen büszkévé tesz bennünket, hogy a részesei lehettünk csapatunk egyedülálló sikerkorszakának." 

Az összecsapás előtt nagy találgatásra adott okot, hogy a Juve portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo miért nem kapott helyet a kezdőcsapatban, ugyanakkor a megbízható források mind kijelentették, hogy az ötszörös aranylabdás támadó nem sérülés, hanem az edzővel összhangban meghozott közös döntés eredményeképp nem szerepelt az együttesben a találkozó első percétől fogva. 

"Nem, semmiféle egészségügyi gond nem merült fel. Cristiano jól érzi magát, azonban az utóbbi tizenöt napban nem kevesebb mint öt találkozót játszottunk, a rendkívül erőltetettnek mondható versenynaptár pedig természetszerűleg jobban kifárasztja a labdarúgókat is. A szerdai megmérettetés mindenkiből sok energiát vett ki, ekképp Ronaldo a mesterrel összhangban úgy határozott, hogy ma este a kispadon fog kezdeni, azonban egyezségük alapján Cristiano készen áll a pályára lépésre a meccs egy későbbi szakaszában."

A Juve vezetősége mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy egyetlen meccs nem változtatja meg a klub gondolkodását a kulcskérdések tekintetében, azonban a jelenlegi helyzetben adta magát a kérdés, hogy a negatív eredmények mekkora hatással lehetnek az Öreg Hölgy fejeseinek, illetve trénerének, Andrea Pirlónak jövőére. 

"Korábbi álláspontunk továbbra is érvényesnek mondható, melynek értelmében leszögezhetem, hogy klubunk nem egyetlen nap, vagy egyetlen meccs eseményei alapján eszközöl majd ki egy esetleges irányváltást. Jelen pillanatban kizárólag a Bologna elleni megmérettetésre koncentrálunk, mivel csapatunk számára igen nagy jelentőséggel bír az általunk meghatározott célok elérése, ennek folytán pedig minden tekintetben az összecsapás lebeg a szemünk előtt, s nem azon történések, melyek az elkövetkezendő napokban esnek majd meg a Bianconeri háza táján. 

Nem, ez nem azt jelenti, hogy már meghoztuk a döntést bizonyos kérdéseket illetően, pusztán azt, hogy egyelőre nem szeretnénk ezekről szót ejteni, sem az egyik, sem pedig a másik végletet tekintve. Jelen pillanatban csak és kizárólag arra fókuszálunk, hogy a lehető legeredményesebben fejezzük be szezonunkat. Immár hónapok óta e nyomvonalon haladunk, melynek értelmében napról-napra, s meccsről-meccsre tevékenykedünk, miközben csak saját eredményeinket tartjuk szem előtt, s nem foglalkozunk más gárdák szezonjával, vagy az őket illető újabb fejleményekkel. A jövő héten természetesen mindenképpen határozatot kell majd hoznunk néhány kérdésben, ugyanakkor ennek még egyáltalán nem jött el az ideje, terveink sajtó előtti kiteregetésével pedig semmit sem érnénk el, maximum annyit, hogy összezavarnánk a Juventus futballistáit, akiknek a mostani helyzetben semmiféleképpen nem tenne jót egy ehhez hasonló lépés" – zárta mondanivalóját a sportigazgató.