Ilaria D'Amico: "Gigi Rómában folytathatja"

d_amico_gig.jpgA Juve legendás kapusának, a Bianconeri színeiben ma utoljára pályára lépő Gianluigi Buffonnak menyasszonya, Ilaria D'Amico egy tegnapi nap folyamán adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a veterán hálóőr jövője továbbra is bizonytalannak számít, ugyanakkor elképzelései szerint könnyen lehet, hogy a negyvenhárom esztendős ikon az AS Roma alakulatában folytatja majd pályafutását. 

Az ismert olasz műsorvezetőnő mindenekelőtt leszögezte, hogy ő maga nagyon szeretne ismételten külföldön élni azt követően, hogy vőlegénye 2018 nyarán a Paris Saint-Germain gárdájához igazolt, azonban elmondása szerint megértené, ha Buffon inkább Olaszországban tervezné a jövőt. 

"Egyelőre semmit sem zárnék ki Gigi jövőjével kapcsolatban. A magam részéről egyáltalán nem bánnám, ha Buffon ismét külföldre szegődne, mivel a Párizsban töltött esztendőt is nagyszerű és páratlan élményként éltem meg, s amiatt is nagyon boldog voltam, hogy szerelmem új tapasztalatokkal gazdagodhatott, továbbá megismerkedhetett egy számára újdonságot jelentő életstílussal" – szögezte le a Rai Radio 1 műsorában. 

"Ha én választhatnék, egészen biztosan az Olaszországon kívüli életre tenném voksomat, ugyanakkor semmilyen tekintetben nem kívánom befolyásolni Gigi döntését, hiszen megértem, hogy rendkívül kötődik szülőföldjéhez, s hogy nem kíván még egy alkalommal távol kerülni Torinótól és Carrarától. Buffonnak egyértelmű igénye, hogy a Serie A-ban folytathassa, mivel egy olasz labdarúgó számára jóval nagyobb varázsa van a hazai bajnokságnak, mint amennyire egy kívülálló kötődik ezen versenysorozathoz."

A legenda pályafutásának további részét illetően mindeddig számos együttes merült fel lehetséges célállomásként, mely gárdák közül az egyik legizgalmasabb lehetőséget minden bizonnyal az AS Roma jelenti, D'Amico szerint pedig ha párja a Farkasok mellett határozna,  a család számára nem jelentene különösebb gondot egy fővárosi élet kiépítése. 

"Róma a szülővárosom, ekképp természetesen örülnék neki, ha Gigi a Farkasok mellett döntene, nem kis részben azért, mert nem kellene a házkeresés jelentette esetleges gondokkal bíbelődnünk. Úgy vélem, hogy az AS Roma egy igen reális lehetőség Buffon számára, ám a jövő sok forgatókönyvet tartogathat" – összegzett D'Amico.