Az Atalanta megvásárolja Romerót

romero-atalanta.jpgAhogy arra számítani lehetett, az Atalantánál egyelőre csak kölcsönben futballozó védőt, Cristian Romerót meg fogja vásárolni a bergamói együttes, legalábbis az egyik legmegbízhatóbb forrás, Fabrizio Romano erről számolt be.

A dél amerikai futballistát 2019-ben a Juventus mintegy 26 millió euróért szerződtette a Genoától, ahol még egy szezont lehúzott kölcsön keretein belül. Ezt követően ugyan visszatért Torinóba az argentin válogatott-kerettagsággal rendelkező hátvéd, ám debütálásra nem kerülhetett sor, ugyanis tavaly szeptemberben az Öreg Hölgy kölcsönadta az Atalantának két évre, 2.32 millió euróért cserébe.

A szerződésbe belekerült egy 16 millió eurós opció is, aminek aktiválása ugyan nem kötelező jellegű, ám Romano információi szerint a La Dea mindenképp megvásárolná a 23 esztendős labdarúgót, ugyanis teljesen meggyőzte a vezetőséget a teljesítménye. Romerót a Serie A legjobb középhátvédjei között tartják számon, akinek értéke a Transfermarkt szerint 25 millió euróra rúg.

Ugyan korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a játékos egyből tovább is állhat, ugyanis a Manchester United érdeklődött iránta, ám ezen híreszteléseket Romano cáfolja, ugyanis elmondása szerint annak van igazságtartalma, hogy a Vörös Ördögök figyelemmel kísérik az argentin helyzetét, ám jelenleg nem számolnak vele első számú opcióként.