Ronaldo és Dybala 100 gólja a Juventusban

ronaldo_dybala_100_golok.jpgA Bianconeri tegnap esti győzelme nem pusztán a rendkívüli fontossággal bíró három pont begyűjtése, hanem a fekete-fehérek egyes játékosai által elért mérföldkövek miatt is igen jelentős összecsapásnak számított, ugyanis a sok jó egyéni teljesítmény mellett az Öreg Hölgy két klasszis támadója, Cristiano Ronaldo, valamint Paulo Dybala is megszerezték századik találatukat a Juventus szerelésében. 

A portugál labdarúgó az első félidő vége felé, Adrien Rabiot fejjel adott passzát, majd egy általa elvégzett cselt követően juttatta a labdát Andrea Consigli kapujába, míg az argentin futballista a második játékrészben, Dejan Kulusevski mesteri átadása után szerezte meg centenáriumi találatát, mellyel egyúttal a találkozó végeredményét is beállította. 

A jeles eseményről a két játékos mellett természetesen a klub is megemlékezett hivatalos felületein, ennek keretein belül pedig a torinói alakulat közösségi médiás oldalain publikálta a támadók góljait illető statisztikákat, melyekből kiderül, hogy míg CR7 93 tizenhatoson belüli, s 7 tizenhatoson kívüli lövésből, 18 fejes, 21 ballábas- és 61 jobblábas lövés, valamint 29 büntető révén érte el a kerek számot, addig Paulo Dybala 70 tizenhatoson belüli és 30 tizenhatoson kívüli, 88 bal- illetve 12 jobblábas lövésnek, 11 szabadrúgásnak, s 19 büntetőnek köszönhetően szerezte meg száz találatát. 

Ronaldo az alábbiakban olvasható üzenetet írta személyes Instagram-oldalára: "Mikor századik alkalommal találok be egy alakulat szerelésében, mindig rendkívül különleges érzések fognak el. Büszke vagyok erre a számra, mivel örülök, hogy ezáltal is segíthettem a Juventust, emellett pedig nagyon boldog vagyok, hogy a ma este folyamán velem együtt Paulo Dybala is megszerezte centenáriumi gólját az Öreg Hölgy színeiben. Gratulálok, Paulo! Eredményeink ellenére azonban továbbra is az előttünk álló megmérettetésekre kell fókuszálnunk, s arra kell összpontosítanunk, hogy a még megszerezhető bajnoki pontokat maradéktalanul begyűjtsük. Még mindig nagy a tét, nekünk pedig folytatnunk kell a küzdelmet céljaink eléréséért. Fino Alla Fine! Gyerünk!"

Dybala a következőképpen értékelt, ugyancsak Instagram-profiljának révén: "100 találat ebben a gyönyörű mezben! Köszönöm minden egyes csapattársamnak, akik lehetővé tették számomra, hogy elérjem ezt a számot, s hálás szívvel gondolok mindazokra, akik támogattak eddigi utamon. Még jobb érzéseket ébreszt bennem, hogy mindezt egy napon érhettem Cristiano Ronaldóval. Isten éltessen, barátom! Forza Juve!"

Érdekességképpen megjegyezhető, hogy a két futballista helyzete, valamint torinói jövője egyaránt rendkívül bizonytalannak számít, ugyanis személyes eredményeik ellenére alakulatuk jelen pillanatban is a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezéseken kívül tudhatja magát, ha pedig a Juventusnak a továbbiakban sem sikerülne kvalifikálnia magát a versenysorozatba, nagy valószínűséggel Cristiano Ronaldo is elhagyná a torinói gárdát, melyre egyebek mellett az ötszörös aranylabdás sztár édesanyjának, Dolores Aveirónak minap közzétett szavai is utalhatnak. 

"Az elkövetkezendő időszakban beszélni fogok Cristianóval, s megpróbálom meggyőzni, hogy térjen vissza a Sporting CP alakulatához, hogy pályafutásának végén még egy alkalommal viselhesse a klub színeit, valamint, hogy karrierjét az Estádio José Alvalade gyepén fejezhesse be" – jelentette ki egy portugál televíziós műsorban fia nevelőegyütteséről, mely a napokban bebiztosította portugál bajnoki aranyérmét is, ennek köszönhetően pedig a Bianconerivel ellentétben immár biztosan ott lehet a legrangosabb európai kupasorozat jövő évi főtábláján.