A Grêmio közel áll Douglas Costához

costa.jpegMint ismert, a Juventus egyik legfőbb átigazolási feladata a nyári mercato során kölcsönben lévő labdarúgóinak értékesítése lesz, mely futballisták közül minden bizonnyal elsőbbséget élvez a csapat brazil szélsőjének, a sérülései miatt fokozatosan az Öreg Hölgynél, majd a Bayern Münchennél is kegyvesztetté váló Douglas Costának eladása. 

A legmegbízhatóbb források szerint a német alakulat egyáltalán nem tart igény a különböző egészségügyi problémáiból kifolyólag a jelenlegi idényben is rengeteget hiányzó dél-amerikaira, ezzel párhuzamosan azonban a Bianconeri sem szeretné marasztalni egykori játékosát, akit az Öreg Hölgy vezetősége a fent említett okok mellett állítólag magatartása miatt sem tartana a nagy valószínűséggel alapjaiban újjáépülő klub kötelékében. 

A torinói alakulattal kapcsolatban általában mindig pontos értesülésekkel rendelkező újságíró, Romeo Agresti friss beszámolója szerint a brazil Grêmio alakulata élénken érdeklődik a labdarúgó iránt, akivel a tegnapi nap folyamán már tárgyalásokat is folytattak egy esetleges ügylet tető alá hozásának érdekében, ugyanakkor egyes körülmények rendkívül bonyolulttá tehetik ennek kivitelezését, mivel az olasz rekordbajnok, valamint a Porto Alegrében székelő gárda elképzelései számos ponton eltérnek a lényegi kérdéseket illetően. 

A Goal Italia számára jelentő szakember úgy tudja, hogy a Grêmio semmiképpen sem szeretne átigazolási díjat fizetni Costáért, akiért azonban a Zebrák minden bizonnyal csak egy adott pénzösszeg garantálása esetén válnának meg, ugyanis a játékos 2022. június 30-ig élő szerződéssel rendelkezik a fekete-fehéreknél (a brazíliai piac májusban zár), melynek értelmében ingyen igazolható futballistaként kizárólag azonnali szerződésbontás útján távozhatna a Juventustól. 

Agresti információinak alapján a felek pénteken tartanak majd teljesebb körű megbeszélést a játékos helyzetével kapcsolatban, mely találkozón magától értetődően igen sok minden eldőlhet a futballista jövőjét illetően, ám egyelőre mind a maradás, mind pedig a lehető leghamarabb bekövetkező távozás esete reális opciónak tűnik. Mindezzel együtt a brazil együttes alelnöke, Marcos Hermann egy nemrég adott nyilatkozatában elárulta, hogy Costa megszerzése egyedül azon múlik, hogy a Juventus hajlandó lesz-e a rendelkezésre álló időn belül megegyezni játékosával, mivel a szakember álláspontja szerint ők maguk már minden egyes részletet tisztáztak a támadóval, ekképp az akadályt egyedül az Öreg Hölgy makacskodása jelenti. 

"Az elmúlt napokban Costa ügynökei felkerestek, majd Douglas házába invitáltak bennünket, hogy ott mutathassuk be a játékosnak projektünket, valamint, hogy tárgyalhassunk a futballista majdani szerződésének legfontosabb részleteiről" – szögezte le a Globo Eporte munkatársának. 

"A játékos hajlandó belemenni fizetésének jelentős csökkentésébe, még annak ellenére is, hogy a tervezett összeg jóval kevesebbre rúgna az Európában keresett bérénél, mi pedig ennek hatására kissé finomítottunk ajánlatunkon, ennek eredményeképp pedig jelen pillanatban igen közel vagyunk a teljes körű megállapodáshoz. Ezt követően minden csak a Juventuson múlik, s talán úgy is fogalmazhatnék, hogy Douglas jelenleg megpróbálja kiszabadítani magát a Bianconeri markából. 

Ha az Öreg Hölgy nem gördít akadályokat Costa távozása elé, megegyezésünk véglegesnek, az üzlet pedig lezártnak tekinthető, s mindez annak az erőfeszítésnek lesz köszönhető, melyeket a labdarúgó, illetve a Grêmio fejtett ki a transzfer mielőbbi megkötésének érdekében. Ajánlatunk gazdasági szempontból minden tekintetben megfelel Costa igényeinek, ugyanakkor reális, a klub költségvetési tervének megfelelően megszabott pénzösszeget tartalmaz, ekképp Douglas megszerzése nem terhet, hanem hatalmas ajándékot jelentene együttesünk számára" – zárta mondanivalóját Hermann.