Trezeguet: "Pirlo meg fogja lelni a megoldást"

trez.jpgAz Öreg Hölgy legendája, David Trézéguet egy tegnapi nap folyamán adott nyilatkozatában leszögezte, hogy ugyan a Bianconeri Milan ellen elszenvedett megsemmisítő veresége nyilvánvalóan súlyos kudarcnak számít a Zebrák számára, a maga részéről hisz benne, hogy az együttes mestere, Andrea Pirlo megleli majd a megfelelő megoldásokat, s azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a csapatnak végül sikerült Bajnokok Ligája-indulást érő helyekre kormányoznia magát. 

Az egykori francia klasszis mindenekelőtt a találkozó képéről ejtett szót, elmondása szerint pedig a mérkőzést meglehetősen rossz érzés volt figyelemmel követni, ugyanis a Rossoneri minden tekintetben a hazaiak fölé kerekedett, mely újabb történelmi mélypontot jelent a fekete-fehérek számára az elmúlt évtized sikereit követően. 

"A tegnapi összecsapás minden szempontból súlyos vereséget jelent a Juventusnak, mivel a Milan egyértelműen megérdemelte a győzelmet, mely nagyrészt annak köszönhetően következhetett be, hogy az Öreg Hölgy képtelen volt az elvárható szinten teljesíteni, s ennek révén nem tudta kontrollja alá vonni az eseményeket sem" – szögezte le a Juventus Twitch-csatornáján közvetített élő adás keretein belül. 

"Az ehhez hasonló megmérettetéseknek a látottaknál alapvetően eltérő felfogással kellene megközelíteni, ugyanakkor ennek megtétele véleményem szerint nem is várható el teljes mértékben a kerettől, mikor a klub vezetői sem sugározzák azt a magabiztosságot és nyugalmat, melyet ilyenkor kellene. Nem úgy tűnik, mintha a fejesek urai lennének a kialakult helyzetnek, ennek folytán pedig magától értetődő, hogy a játékosokban is kételyek ébrednek. 

A vereség okán a Bianconeri rendkívül nehéz szituációba keveredett, ugyanis az utolsó három bajnokin mindenképpen kilenc pontra lenne szüksége, mely egységek begyűjtése azonban igen megerőltető feladatnak ígérkezik. A szerdai, Sassuolo elleni összecsapás szintén nagy veszélyt tartogathat magában, amennyiben a csapat nem lesz képes mentálisan összeszedni magát, holott a Neroverdivel szemben is csak és kizárólag a győzelem jelent majd elfogadható alternatívát. 

A Juventusnak jelen pillanatban arra van szüksége, hogy a találkozók mindkét fázisában, azaz a támadások, valamint a védekezés során is megtalálja a megfelelő megoldásokat, s a magam részéről hiszem, hogy Andrea Pirlo képes is lesz meglelni a kellő ellenszert a fennálló helyzeten való változtatás érdekében. Bízom benne, hogy a Juve fel tud majd nőni a feladathoz, ugyanakkor ennek eléréséhez a klub körüli összes személynek tudatosítania kell magában, hogy az elmélkedés és a beszéd ideje lejárt, s ideje visszatérni a siker útjára."

A korábbi támadó ezt követően arról beszélt, hogy az olasz rekordbajnok struktúrájában alapvető gondok és hiányosságok lelhetőek fel, azonban meglátása alapján egy egységes gárda mindennek ellenére is képes lesz befutni a BL-kvalifikációt biztosító helyek valamelyikére, még akkor is, ha jelen pillanatban éppen ennek ellenkezője látszik. 

"Semmilyen tekintetben nem mondható normálisnak, hogy Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata párosa a meccs első huszonöt percében mindössze egyszer érhetett labdába. Természetesen az efféle történések adott időközönként megeshetnek, ám a Juventusnál túl gyakran jelentkeznek ehhez hasonló anomáliák, melyek összessége már egyértelmű hiányosságnak számít. 

Meglátásom szerint a Bianconeri futballistái a megengedhetőnek számító szintén sokkal zavartabbnak és ötlettelenebbnek tűnnek a pályán, a csapat pedig ennek révén mindennemű kreativitást mellőzve rohamozza az ellenfelek védvonalait, vagy próbálja összehangolni hátsó alakzatának megfelelő működését, annak ellenére, hogy Olaszországba egyszerűen nem lehet eredményessé válni egy jól funkcionáló védelem hiányában. Utóbbi kijelentéseimmel szemben még egyszer leszögezném, hogy hiszen ezekben a srácokban, s tiszta szívvel remélem, hogy bejutnak a Bajnokok Ligájába, mivel továbbra is rendelkezésükre állnak az eszközök ennek kieszközölésére" – összegzett Trézéguet.