Paratici: "Nincs miről beszélnünk Pirlóval"

para_nedved.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici az Udinese elleni összecsapást megelőzően a szokásos módon hosszabb nyilatkozatot adott az olasz sportsajtónak, melyben egyebek mellett szót ejtett az Internazionale bajnoki címéről, Luis Suárez nyelvvizsgájáról, illetve Andrea Pirlo várható jövőjéről is, ugyanakkor a szakember ezúttal sem árult el érdemleges információt az egykori középpályással való esetleges folytatással kapcsolatban. 

Az Öreg Hölgy mercatóját irányító szakértő mindenekelőtt a Nerazzurri Scudettójáról beszélt, leszögezve, hogy a Bianconeri nem véletlenül gratulált a milánói gárdának a fekete-kékek ligaelsőségének bebiztosítását követően, mivel a klubnál úgy vélik, hogy tartoznak ennyivel egykori mesterüknek, Antonio Conténak. 

"Úgy véltük, hogy élnünk kell a gratulációnk kifejezésének lehetőségével, mivel mind az Inter, mind pedig Antonio Conte megérdemli az elismerést idén nyújtott nagyszerű produkciójukból kifolyólag. Tisztában vagyunk vele, hogy minden egyes, ilyen kaliberű siker mögött rendkívüli szenvedély, szeretet, s hatalmas áldozathozatal húzódik, ennek következtében pedig úgy éreztük, hogy kötelességünk megemelnünk kalapunkat a Nerazzurri előtt" – jelentette ki a Sky Sport Italia újságírójának. 

"Pontosan tudjuk, hogy mit kell tenni egy ehhez hasonló győzelem eléréséhez, s meggyőződésem, hogy nálunk jobban senki sem ismeri, hogy milyen érzés Olaszország trónján ülni, ám ezen eredmények nem maguktól hullottak az ölünkbe, ugyanis rengeteg erőfeszítést kellett kieszközölnünk annak érdekében, hogy éveken keresztül a Serie A egyeduralkodói maradhassunk. Tettünk minden bizonnyal egyedül történelmi léptékkel mérhető, s egészen biztos vagyok benne, hogy egyedülállónak számít, nem kizárólag az olasz futballban, hanem a teljes nemzetközi labdarúgásban is.

Gratulálok az Inter bajnoki címéhez, mivel minden tekintetben megérdemelték a sikert, azonban egy kis kitérőt követően ismételten magunkba kell szállnunk, s el kell gondolkodnunk a továbbiakon. A mai találkozó, az eddigi megmérettetésekhez hasonlóan szintén alapvető jelentőséggel bír, ebből kifolyólag igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani, s mindent megtenni annak érdekében, hogy hazahozhassuk a három pontot."

Andrea Pirlo kapcsán ismételten rengeteg híresztelés látott napvilágot az utóbbi napokban, emiatt pedig természetszerűleg merül fel a kérdés, hogy a klub vezetősége folytatott-e egyeztetéseket a Maestróval a hét folyamán. 

"Ha konkrét tárgyalásokon nem is vettünk részt, magától értetődően minden egyes nap élénk diskurzust folytatunk Pirlóval, akivel egy nap akár több ízben is egyeztetünk különböző témákat illetően. A minden egyes héten felmerülő, alapvető gondolatkörökön kívül ugyanakkor az elmúlt hét nap során nem társalogtunk különösebb ügyekről, mivel meglátásom szerint semmilyen tekintetben nem volt szükség erre."

A hét egyik legfontosabb témáját ismételten a Suárez tesztje körül elkövetett esetleges visszaélések utáni nyomozás jelentette, melynek kapcsán az ügyészség többek között Paratici telefonbeszélgetéseiből is a nyilvánosság elé tárt egyes részleteket, azonban nagy kérdés, hogy mindez mennyiben befolyásolhatja a sportigazgató jövőjét. 

"Továbbra sem változtattam korábban képviselt álláspontomon, ám ennek bekövetkeztekor minden bizonnyal jelezni fogom önöknek a legújabb történéseket. Ami Andrea Agnelli kijelentését illeti, úgy vélem, hogy az elnök úr nagyon jól szemléltette a hatóságoknak klubunk működési mechanizmusát, mivel valóban én vagyok felelős a Juventus transzferpolitikájának vezényletéért, ebbéli tevékenységemben pedig szerencsére rendkívül széles és felkészült stáb van segítségemre. A jövőmmel kapcsolatos kérdésekről jelen pillanatban sem tudok újat mondani, hiszen továbbra is élvezem a Bianconeri, valamint az elnök úr maximális bizalmát, amit ezúton is szeretnék a tőlem telhető legnagyobb őszinteséggel megköszönni az érintett döntéshozóknak" – összegzett Paratici.