Dybala állna az új Allegri-projekt középpontjában?

allegri_ybal.jpgA szezon vége felé közeledve egyre több hír lát napvilágot a Juventus egykori mesterének, Massimiliano Allegrinek esetleges visszatérésével kapcsolatban, a találgatásoknak pedig inden bizonnyal nagy löketet adott a tréner közeli barátjának, Giovanni Galeonénak tegnapi nyilatkozata, melyben az egykori szakvezető kijelentette, hogy megérzése szerint szakember júniustól fogva ismét munkába fog állni Torinóban. 

Ebből kifolyólag a mai nap során a patinás milánói lapnak számító La Gazzetta dello Sport meglehetősen érdekes híreket tett közzé Allegri tervezett új projektjével kapcsolatban, kijelentve, hogy a mester gyakorlatilag hidat képezhetne a jelen, illetve a jövő Bianconerije között, mivel némely tapasztaltabb labdarúgókra, valamint az alakulat fiatal reménységeire egyaránt alapemberként számítana, hiszen meggyőződése, hogy csak ennek révén vezetheti ismét csúcsra a jelen pillanatban évtizedes mélységben tanyázó Öreg Hölgyet. 

Az újság szerint a vezetőség Pirlo menesztésének esetén egyértelműen első számító opcióként számol a fekete-fehérekkel 2015 és 2019 között sorozatban öt Scudettót, valamint négy Coppa Italiát szerző sikeredzővel, a Maestro elbocsátására pedig igen nagy esély mutatkozik jelen pillanatban a csapat rendkívül rossz eredményeiből, s meglepő vereségeiből, valamint pontvesztéseiből kifolyólag. 

A Gazzetta úgy tudja, hogy amennyiben Allegri valóban visszatérne, projektjének középpontjába nem mást állítana, mint az olasz rekordbajnok idei szezonban ismételten kegyvesztetté váló argentin futballistáját, Paulo Dybalát, mivel úgy véli, hogy La Joya a kudarcos idény ellenére a csapat első számú vezéreként képes lenne korábbi szintjén teljesíteni, s hátára venni az alakulatot, hasonlóan ahhoz, ahogy legjobb piemonti szezonjában, azaz a 2017/2018-as évadban tette. Ehhez kapcsolódóan a lap leszögezi, hogy Dybala piedesztálra emelésével együtt Cristiano Ronaldo fekete-fehérben töltött jövője igen bizonytalanná válna, ugyanis a jelek szerint az olasz szakember szinte egyáltalán nem számolna az ötszörös aranylabdás portugál futballistával, aki már közös idényükben is sokkal inkább terhet, mintsem hatékony fegyvert jelentett Allegri szemszögéből vizsgálva. 

A tréner úgy véli, hogy együttese CR7 nélkül is képes lenne meggyőző gépezetet alkotni, a támadó távozása pedig egyúttal azt is jelentené, hogy Dybala mentális szempontból is meglelné régi önmagát, mely szintén nem jelentene elhanyagolható szempontot. A huszonhét éves futballista a jelek szerint immár készen áll a szerződéshosszabbításra, ha pedig a Real Madid csapatától 2018 nyarán megszerzett csapattársa elhagyná az alakulatot, Allegri taktikájában ismételten adva lenne számára a kibontakozás lehetősége. 

Mindezzel együtt a mester nagy valószínűséggel kiemelt szerepet szánna a Juve azon fiatal labdarúgóinak is, akik 2019 tavaszán történő távozása óta meglátása szerint egyértelműen bebizonyították, hogy a jövőben a Bianconeri legfontosabb alappillérei lehetnek. A lap által közölt információk alapján e körbe tartozik Matthijs de Ligt, Federico Chiesa, illetve Dejan Kulusevski is, kikkel a mester minden bizonnyal meg is találná a közös hangot, ugyanis a múltban több fiatal játékossal, egyebek mellett Álvaro Moratával, Paul Pogbával, vagy Moise Keannel is kifejezetten jó viszonyt ápolt. 

A középpálya tekintetében a tréner elképzelései összhangban lehetnek a jelenlegi vezetőség által kijelölt nyomvonallal, ugyanis a csapatrészből mindössze három futballistához, jelesül Rodrigo Bentancurhoz, Weston McKennie-hez, illetve Arthurhoz ragaszkodna, míg az Aaron Ramsey-Adrien Rabiot kettőst ő maga is értékesítené. Allegri a jelek szerint a mostani keretből elsősorban a brazil labdarúgót szeretné registaként szerepeltetni, ugyanakkor az együttes tengelyében meglátása alapján további erősítések kieszközölésére van szükség, elsődleges kiszemeltjének pedig az a Manuel Locatelli tűnik, akit már Andrea Pirlo is a csapathoz kívánt csábítani az eddigiekben. 

Az Il Corriere di Torino ezzel együtt arról ír, hogy az alakulat csapatkapitánya, Giorgio Chiellini az elmúlt időszakban egyértelműen a folytatás mellett határozott, ugyanakkor a Juventus mindeddig nem ajánlotta fel számára kontraktusának megtoldását. Ez a helyzet Max Allegri visszatérésével valószínűsíthetően megváltozna, ugyanis a szakvezető továbbra is számít a harminchat esztendős középhátvéd szolgálataira, ezen szándéknak pedig valószínűleg a veterán sem állna ellen, ugyanis a korábbiakban nyilvánosan is leszögezte, hogy a jövőben nem kíván más alakulatnál futballozni, sem olasz, sem pedig nemzetközi szinten.